Buitenland

Nog meer hard bewijs dat VS Al Qaida financiert. Lees hier hoe de criminele Amerikaanse overheid duistere spelletjes speelt

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De voormalige Qatarese minister-president Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani heeft tijdens een interview toegegeven dat de Verenigde Staten en hun Golf-bondgenoten islamitische extremisten steunen in Syrië.

Die werden getraind in CIA-kampen in Jordanië en Turkije, lichtte hij toe. “We steunden allemaal dezelfde groepen,” aldus al-Thani. “Daar zaten ook extremisten tussen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er komt steeds meer bewijs dat de Amerikaanse overheid jihadisten steunde met als doel de Syrische overheid en diens bondgenoten te verzwakken.

Fouten

Qatar ligt sinds kort onder vuur. Onder meer de VS heeft het land ervan beschuldigd ‘islamitische groepen te steunen’.

Al-Thani, die tot 2013 minister-president was, werd afgelopen week geïnterviewd door de Amerikaanse journalist Charlie Rose.

“Iedereen heeft fouten gemaakt in Syrië,” zei al-Thani. “Inclusief uw land.”

CIA-programma

Hij verwees hiermee naar Operation Timber Sycamore, een geheim CIA-programma waarbij duizenden militanten werden getraind om tegen de Syrische overheid te strijden.

Op het hoogtepunt spendeerde de CIA één miljard dollar per jaar aan het trainen en bewapenen van wat zij ‘gematigde’ Syrische rebellen noemde.

Uiteindelijk bleek dat sommige van deze gewapende groepen ‘een andere agenda’ hadden, legde al-Thani uit.

Verkeerde groepen

“De VS heeft soms ook de verkeerde groepen gesteund,” benadrukte hij.

Zo voegde Nour al-Din al-Zinki, een ‘gematigde’ rebellengroep die door de CIA werd gesteund en bewapend, zich bij een coalitie onder leiding van Al Qaida.

In 2013 gaf voormalig CIA-baas Mike Morell toe dat gematigde rebellen zich hadden aangesloten bij terreurgroepen Jabhat al-Nusra en Ahrar al-Sham. Toch bleef de VS wapens sturen.

Wapens

De VS heeft vorige week even voor 12 miljard dollar wapens verkocht aan Qatar. Enkele dagen eerder noemde president Trump Qatar nog ‘een belangrijke sponsor van terrorisme’.

Al-Thani wordt ook wel HBJ genoemd. De miljardair staat erom bekend grote sommen geld te spenderen aan luxegoederen zoals een penthouse ter waarde van 100 miljoen dollar in New York.

Bekijk hieronder het interview:

[AlterNet]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ino
Ino
6 jaren geleden

De VS zou zoiets toch nooit doen?

frans
frans
6 jaren geleden

Nee de Vs doet zoiets niet, heeft dit ook nooit gedaan.
Ze hebben ons zo goed geholpen na 2e WO dat wij ze diep dankbaar zijn en elk jaar uit zombiegevoel de kruisjes tellen op de begraafplaatsen waar al die arme maar domme drommels liggen die dachten dat ze iets goeds deden voor Europa.
De VS heeft in Duitsland volledig alle industrie vernietigd niet omdat Hitler niet wilde stoppen maar omdat de vs na de oorlog de macht wilde!
De gevolgen zie je nu.
Dat Anglo-Amerikaanse heeft veel verderf gebracht.
Met name dat ze de identiteit van de individuele landen van europa tegen elkaar uitspelen. en Europa onder de anglo Amerikaanse wil willen brengen.
DAT GAAT ZE NOOIT LUKKEN>

War on Error
War on Error
6 jaren geleden

Wat ís de VS, eigenlijk? Een land? Een kolonie? Een oligarchie? Iig. sinds de (bloedige) tot stand koming altijd aan het moorden.

Sinds de coup die 9-11 in werkelijkheid was, is Defensie praktisch geheel geprivatiseerd. Lobbies dwingen House en Congress het leger illegale oorlogen uit te lokken en voor hun doelen uit te voeren.

De militanten van de vele zgn. radicale, meer of minder gematigde, moslimvechtgroepen zijn doelbewust de moderne manier waarop de VS de wereldhegemonie tot stand moet brengen.

Het zal juillie zijn opgevallen dat alle zgn. aanslagen in de EU vrijwel altijd aan IS worden gekoppeld, de daders graag hun ID neerleggen op de plaats delict, en ook al jaren bekend zijn/samenwerken met onze geheime diensten (diensten die in het geheim opereren dus).
Veeg teken waarom de doctrine die de NAVO op bekende wijze heeft gevolgd op de slachtvelden in het M.O. en N.A., nu naar de EU wordt gekopieerd.

Onze regering doet wat zij wordt gedwongen – door die lobby:
uw vrijheden beperken, en bezittingen afnemen; en de grenzen openhouden voor de slachters die de globalisten hierheen sturen.
Gilad Atzmon verwoordt dit zo met kennis van binnenuit:
” it doesn’t take much for Brits to see that they are turning into Palestinians.”
By Gilad Atzmon on June 17, 2017 http://www.veteranstoday.com/2017/06/17/the-goyim-know/
Ook de UK koestert al jaren de radicale islam – voor het eindspel: IRA-achtige terruer zaaien op eigen bodem; zoals de lobby beveelt:
http://landdestroyer.blogspot.co.uk/2017/05/uk-government-harbored-terrorists.html

Met oogkleppen blij op, laten we ons door de bekende volksverlakkers leiden op de weg ‘vooruit’, ‘En Marche’. Als je het niet wílt zien, weet je het eindpunt van de doodlopende weg.

Moslimhaat, Ruslandhaat, haat – afleiding, dom en averechts. Zelfdestructief.

Blijf ‘het Grote Plan’ zien. (ask Samsom).
“According to Frederick Kempe, President and CEO of Atlantic Council, the “unprecedented change” will drive “60 percent of the world’s population to mega-cities by 2030,
The Atlantic Council, a think-tank, wrote a 57-page report,
“Envisioning 2030: U.S. Leadership in a Post-Western World,”

Atlantic Council, dat is ook Timmermanz, Bellingcat, eva globalisten.
Let op de terminologie die ze hiervoor kiezen: ‘Post-Western World’ = hun natte droom.
https://www.technocracy.news/index.php/2016/04/07/ecosoc-2030-agenda-calls-redistribution-wealth-income/

Voorzover nu bekend: terwijl ons land van alle kanten wordt aangevallen; de Kamer gaat desondanks doodleuk 3 weken met reces, te beginnen dd. 7 juli a.s..
https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/recessen

Pieter
Pieter
6 jaren geleden

Robert David Steele, een voormalig CIA-medewerker, verklaart dat de recente gebeurtenissen in Manchester en Londen in zijn ervaring duidelijk door westerse veiligheidsdiensten in scène zijn gezet onder een valse vlag. Hij verklaart dat het gewone volk niet veel meer is dan laboratoriumratten voor de regerende elite en angst zaaien is simpelweg een geopolitieke strategie van verdeel en heers. Meteen na de zogenaamde aanslag in Manchester pleitte Theresa May voor een nog sterker gecensureerde vorm van internet. Vervolgens werden de straten gevuld met militairen en nog meer camera’s, zogenaamd om de gewone bevolking te beschermen. In werkelijkheid wordt angst door de heersende elite gebruikt om nog meer controle en censuur door te kunnen voeren; precies hetzelfde gebeurde in 2001 na de zogenaamd terroristische aanslagen op de WTC-torens in New York.

Robin Cook, voormalig secretaris van het Britse ministerie van buitenlandse zaken, verklaarde:

“In werkelijkheid bestaat er geen islamitisch leger, noch een groep terroristen die Al-Qaeda heten en iedere goed ingelichte medewerker van westerse veiligheidsdiensten weet dit. Wat wel bestaat is een goed gecoördineerde propagandamachine die de gewone bevolking wil laten geloven dat er een grote dreiging bestaat. Op die manier worden TV-kijkers massaal overtuigd van de noodzaak om een globale regering op te zetten die hen zogenaamd zal beschermen tegen de vermeende dreiging. De Verenigde Staten vormen de drijvende kracht achter dit propagandaproject.”

Howard Zinn beschrijft:

“Oorlog is nooit nodig, maar het is gewoon een commercieel en politiek zeer interessant instrument. Momenteel vervangt zogenaamd terrorisme het communisme als excuus voor de lucratieve oorlogsindustrie van de VS om landen te kunnen bezetten, grondstoffen te roven en om burgerrechten in te perken. Het doel van de achterliggende propagandamachine is altijd hetzelfde, namelijk hysterie veroorzaken.”

Dr. Michel Chossudovsky, professor emeritus economie aan de universiteit van Ottawa, zegt dit:

“We hebben te maken met legale criminaliteit op een globale schaal in de vorm van een oorlog die door de VS wordt geleid vanuit Washington. De zogenaamde oorlog tegen terrorisme is nep. Het idee is dat de westerse wereld moet optreden tegen een abstracte, fictieve vijand. In werkelijkheid wordt ISIS volledig van wapens voorzien en gefinancierd door het Westen en door de geallieerden in de Perzische Golf. Daarom vinden er in Israël geen ISIS-activiteiten plaats en beschikken de ISIS-huurlingen over de meest moderne wapens. Deze huurlingen kunnen dan ook vrijelijk reizen en dus duiken ze ineens op op de Filipijnen. Ze beweren dat moslims terroristen zijn, terwijl terroristen in werkelijkheid getraind worden in Amerika. Ze zijn niet het product van islamitische gemeenschappen en de oorlog tegen terrorisme is een kunstmatig gecreëerde leugen en een misdaad tegen de mensheid.”

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x