Gezondheid

NASA gebruikt colloïdaal zilver als antibioticum in de ruimte

Help mee door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Amerikaanse deel van het internationale ruimtestation ISS heeft jarenlang jodium gebruikt om water te zuiveren, terwijl de Russische kant kiest voor zilver. Het Russische zuiveringsproces bleek effectiever dan het Amerikaanse.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft onlangs besloten om de Russische methode toe te passen, aangezien het toevoegen van geïoniseerd zilver aan het water makkelijker, effectiever en efficiënter is dan het toevoegen van jodium.

“In tegenstelling tot jodium hoeft zilver niet uit het water te worden gefilterd,” meldt Bloomberg. “Epsomzout (magnesiumsulfaat) wordt toegevoegd aan het water om de smaak te verbeteren.”

Geneesmiddelenautoriteiten zoals de FDA hebben in de ruimte geen zeggenschap. Op aarde voeren zij een felle strijd tegen mensen die zilver gebruiken als antibioticum. Tijdens de ebola-epidemie werden organisaties als de Natural Solutions Foundation bedreigd toen ze patiënten wilden helpen door ze zilverwater te geven.

Ook Utopia Silver Supplements uit Texas, dat colloïdaal zilver verkoopt, ligt al vijf jaar in de clinch met de FDA. De autoriteit dwarsboomt daarnaast onderzoek naar de antibacteriële eigenschappen van zilver.

De Amerikaanse kant van het ISS zal ook nog drinkwater blijven produceren met jodium, maar dat is puur voor noodgevallen. “Vanwege het stijgende gebruik van colloïdaal zilver als biocide, is de ontwikkeling van een eenvoudige en kostenefficiënte methode om zilver te testen waardevol voor ons,” schrijft NASA. “In het ruimtestation wordt zilver gebruikt als biocide vanwege zijn antibacteriële eigenschappen in het watersysteem.”

Te veel zilver is giftig voor mensen, dus NASA doet momenteel onderzoek naar een eenvoudige techniek die bemanningsleden van het ISS in minder dan twee minuten laat zien hoeveel zilver er in het water zit.

[NaturalNews via Bloomberg]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x