
De eerstvolgende keer dat je weer in de supermarkt bent doe je er goed aan wat rode uien mee te nemen. Ze gaan namelijk de strijd aan met kanker.
Canadese wetenschappers hebben voor het eerst gekeken hoe effectief uien uit Ontario zijn tegen kankercellen.
Professor Suresh Neethirajan en student Abdulmonem Murayyan van de University of Guelph onderzochten vijf verschillende uienrassen.
Meest effectief
Er is nog maar weinig bekend over uien als superfood. Ze bevatten zeer hoge concentraties quercetine, een kleurstof die tot de flavonoïden behoort.
De rode ui bevat niet alleen veel quercetine, maar ook grote hoeveelheden anthocyaan, een andere kleurstof.
“Anthocyaan geeft fruit en groente haar kleur en dus is het logisch dat de rode ui, die de donkerste kleur heeft, het meest effectief is tegen kanker,” zei hoofdonderzoeker Murayyan.
Zeer goed
Tijdens het onderzoek, dat gepubliceerd is in Food Research International, werden darmkankercellen blootgesteld aan quercetine uit vijf uienrassen.
“We kwamen tot de ontdekking dat uien zeer goed zijn in het doden van kankercellen,” zei Murayyan.
“Uien activeren paden die ertoe leiden dat kankercellen afsterven,” vervolgde hij. “Ze verstoren de communicatie tussen kankercellen, waardoor ze niet kunnen groeien.”
Medicijn
De onderzoekers hebben ook vastgesteld dat uien borstkankercellen doden. De volgende stap is onderzoek bij mensen.
De wetenschappers verwachten dat uienextract uiteindelijk zal worden verkocht als medicijn tegen kanker.
Denk niet echt dat Monsanto uien helpen, rode uien in NL zijn geen echte uien meer. Biologisch is ook niet te vertrouwen.
Heel tof allemaal, maar welk stoffen zorgen ervoor dat quercetin opgenomen wordt in het lichaam waardoor het z’n doel kan bereiken? Het spul is praktisch onoplosbaar in water tenzij het basisch is, wat in het maagdarmkanaal niet voorkomt.
Peace
[…] https://www.ninefornews.nl/voedsel-laat-geen-spaan-kankercellen/ […]
En ……. hoeveel uien moet je eten ??