Gezondheid

Dit voedsel laat geen spaan heel van kankercellen. Het is spotgoedkoop, lekker en je vindt het gewoon in de supermarkt

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De eerstvolgende keer dat je weer in de supermarkt bent doe je er goed aan wat rode uien mee te nemen. Ze gaan namelijk de strijd aan met kanker.

Canadese wetenschappers hebben voor het eerst gekeken hoe effectief uien uit Ontario zijn tegen kankercellen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Professor Suresh Neethirajan en student Abdulmonem Murayyan van de University of Guelph onderzochten vijf verschillende uienrassen.

Meest effectief

Er is nog maar weinig bekend over uien als superfood. Ze bevatten zeer hoge concentraties quercetine, een kleurstof die tot de flavonoïden behoort.

De rode ui bevat niet alleen veel quercetine, maar ook grote hoeveelheden anthocyaan, een andere kleurstof.

“Anthocyaan geeft fruit en groente haar kleur en dus is het logisch dat de rode ui, die de donkerste kleur heeft, het meest effectief is tegen kanker,” zei hoofdonderzoeker Murayyan.

Zeer goed

Tijdens het onderzoek, dat gepubliceerd is in Food Research International, werden darmkankercellen blootgesteld aan quercetine uit vijf uienrassen.

“We kwamen tot de ontdekking dat uien zeer goed zijn in het doden van kankercellen,” zei Murayyan.

“Uien activeren paden die ertoe leiden dat kankercellen afsterven,” vervolgde hij. “Ze verstoren de communicatie tussen kankercellen, waardoor ze niet kunnen groeien.”

Medicijn

De onderzoekers hebben ook vastgesteld dat uien borstkankercellen doden. De volgende stap is onderzoek bij mensen.

De wetenschappers verwachten dat uienextract uiteindelijk zal worden verkocht als medicijn tegen kanker.

[University of Guelph]

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jos van Tuijl
Jos van Tuijl
6 jaren geleden

Denk niet echt dat Monsanto uien helpen, rode uien in NL zijn geen echte uien meer. Biologisch is ook niet te vertrouwen.

Captain Gorgeous
Captain Gorgeous
6 jaren geleden

Heel tof allemaal, maar welk stoffen zorgen ervoor dat quercetin opgenomen wordt in het lichaam waardoor het z’n doel kan bereiken? Het spul is praktisch onoplosbaar in water tenzij het basisch is, wat in het maagdarmkanaal niet voorkomt.

Peace

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuw, verzameld door: Nico Talma | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
anja
anja
6 jaren geleden

En ……. hoeveel uien moet je eten ??

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x