Homepagina » Financieel » Waar is het Nederlandse goud?
Waar is het Nederlandse goud?

Waar is het Nederlandse goud?

Een deel van de Tweede Kamer wil duidelijkheid over de Nederlandse goudvoorraad, die grotendeels in het buitenland ligt opgeslagen.

SP en CDA hebben Kamervragen gesteld en willen weten of de goudstaven er nog wel echt liggen.

Liefst 90 procent van het Nederlandse goud ligt in buitenlandse kluizen, bijvoorbeeld bij de Federal Reserve in New York. De totale goudreserve van Nederland was altijd geheim. De bulk van het goud ligt verder voor zover bekend opgeslagen bij de Bank of England en de Bank of Canada in Ottawa en is daar in de jaren dertig naartoe gebracht, ‘met het oog op een eventuele Duitse inval’.

Bundesbank

Nederland heeft een goudreserve van ongeveer 612 ton, ter waarde van zo’n 24 miljard euro. Slechts een tiende daarvan, zo’n 67 ton, ligt bij De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam.

Aanleiding voor de Kamervragen was het besluit van de Duitse centrale bank, de Bundesbank, om de eigen goudvoorraad te gaan inspecteren. De Duitse goudvoorraad bevindt zich ook goeddeels in andere landen. De Bundesbank neemt al decennia genoegen met schriftelijke verklaringen van andere centrale banken dat het Duitse goud daar veilig en wel in de kluis ligt, hoewel geen Duitser de goudbaren ooit heeft gezien.

Een Duitse parlementariër die in New York de Duitse goudstaven kwam inspecteren, werd door de Fed beleefd de deur gewezen. Daarop droeg een verbolgen Bondsdag de Duitse Rekenkamer op de veiligheid van de Duitse goudreserve te onderzoeken.

Belegging

SP en CDA vragen zich af of het wel verstandig is om het goud in het buitenland te bewaren. Ze vinden dat nu moet worden gecontroleerd of het goud er nog wel echt ligt, en of het werkelijk om puur goud gaat. De SP vraagt zich af of het niet beter is om het goud naar Nederland te halen.

De goudvoorraad geldt als ‘ultieme buffer in financieel chaotische tijden’ en daarnaast is het goud een belegging van DNB. Ter vergelijking beschikt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over een goudreserve van 3217 ton.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • mar schreef:

  Deze link staat niet onder het artikel, maar toen ik dit een tijdje geleden op Niburu las kreeg ik het al wat benauwd:
  http://www.niburu.eu/financieel/ligt-er-goud-in-fort-knox-nep-goudstaven-opgedoken-in-new-york.html

  Het alleen aanwezig zijn op papier van deze goudstaven, uitgehold of niet, past helaas perfect in het scenario van de financiele zeepbel zoals dat zich nu ontvouwt. Zou me verbazen als er ooit keurig de hoeveelheid 100% echte goudbaren naar Nederland verscheept worden. Of naar Duitsland, of waarheen dan ook.

  2 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  De Paus en de Rothschilds hebben het wereldgoud onder hun bed liggen. Zo is het nu en zo zal het altijd blijven zolang de mens niets anders is dan een slaaf van de buitenaardsen die ons met vreemd DNA hebben verkracht. Die buitenaardsen worden ook wel goden genoemd… Dus Willy : F#ck de goden inclusief de zionisten knechten bende en hielenlikkers. doe de bilderbergers er ook maar bij !

  1 likes
 • Geert schreef:

  Zie ook Wiek Lenssen zijn laatste roman BLOEDGOUD, verscheen onlangs bij uitgeverij ASPEKT.

  Een literaire thriller over het goud van de Oranjes.
  Spannend, intrigerend en onthullend…
  http://www.bol.com/nl/p/bloedgoud/1001004011799362/
  Webshop: https://www.ninefornews.nl/webshop-welkom/category/20-boeken.html

  0 likes
 • soeverein mens schreef:

  Dit heeft al geruime tijd geleden op andere sites gestaan o.a. bij de vrijspreker en op bovendien. Hieruit blijkt dat het NL goud voor ongeveer 10% ligt opgeslagen bij onze eigen NL Bank te Amsterdam en de overige 90% is verspreid over de centrale banken van Engeland, Canada en Amerika alleen weet men in die landen niet meer precies hoeveel het werkelijk is. Dus waarschijnlijk is dit goud voor een groot gedeelte weg en zijn we het kwijt en in Den Haag weet men zoals gewoonlijk nergens van!!!

  0 likes
 • Button schreef:

  Is al lang verdwenen.
  krijgen wij niet meer terug.
  Gr Nico

  0 likes
 • NU schreef:

  …en in hoeverre is het uberhaupt Nederlands? (hoe is de staat er aan gekomen?)

  0 likes
 • Geert schreef:

  [quote name=”Geert”]Zie ook Wiek Lenssen zijn laatste roman BLOEDGOUD, verscheen onlangs bij uitgeverij ASPEKT. [/quote]

  De Nederlandsche Handel-Maatschappij ( ABN – AMRO) waren samen met de Oranjes nauw betrokken bij de roof van goud uit de bergen (Grasberg?) op Nieuw-Guinea (Roman Bloedgoud)

  0 likes
 • garriet60 schreef:

  nou dan weten we meteen waar ons gopud vooraad is ! bij het i m f dat van duitsland ligt er ook bij je kan eigenlijk wel zeggen dat van ale europeze landen in het bezit is van brussel

  0 likes
 • Rob veenvliet schreef:

  Bij mij thuis ligt het niet helaas….

  Ik denk haast dat Griekenland, Spanje, Portugal en Italie alles al ingepikt hebben……

  Hoe zit het trouwens met dat historisch goud van spanje, portugal en griekenland……..en de romijnen hebben ook genoeg geroofd vroeger…… Tja historisch ……zonde om in te wissellen……..nee laat een ander de boel maar lekker opknappen………

  0 likes
 • ROYROY28 schreef:

  Gewoon in de grond boren misschien ?
  duh !
  zwart goud ! 2 kleuren is meer dan goud waard !

  0 likes
 • ray schreef:

  Ik zeg maar zo, zo als je er aan komt zo kom je er ook weer vanaf.
  Het goud dat in nederlands bezit is is voor 85 procent gestolen door nederland en er kleeft zeer veel bloed aan.
  Ze dienen dit onmiddelijk terug te geven aan de rechtmatige eigenaars, want stelen moet bestraft worden, en ons koningshuis moet daar voor berecht worden.
  Ze hebben door het gestolen goud al het ontroerend goed kunnen kopen wat ze momenteel bezitten.
  Ook daar moet binnenkort beslag op worden gelegd.

  0 likes
 • Geert schreef:

  [quote name=”ray”]Ik zeg maar zo, zo als je er aan komt zo kom je er ook weer vanaf.
  Het goud dat in nederlands bezit is is voor 85 procent gestolen door nederland en er kleeft zeer veel bloed aan.
  Ze dienen dit onmiddelijk terug te geven aan de rechtmatige eigenaars, want stelen moet bestraft worden, en ons koningshuis moet daar voor berecht worden.
  Ze hebben door het gestolen goud al het ontroerend goed kunnen kopen wat ze momenteel bezitten.
  Ook daar moet binnenkort beslag op worden gelegd.[/quote]

  Zie boek Bloedgoud – Goud van de oranjes
  http://www.bol.com/nl/p/bloedgoud/1001004011799362/

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  Domme reacties wederom hoe is Nederland er aan gekomen, met een hoop`weg met ons gevoel`geschreven.

  Buiten dat is dit oud nieuws en speelde dit al rond maart van dit jaar.

  Mooi om te zien hoe sommige mensen blijven hangen in het verleden, bij situaties die nu niet meer door Nederland worden gepleegd, echter wel vervolgens oorstil blijven, wanneer het nog steeds gebeurd in derde wereldlanden door de dictators en socialitische leiders aldaar.
  Om vervolgens een bericht van belastingparadijzen, waar deze socialitische leiders, dictators en Islamitische leiders, hun geld vervolgens veilig wegstoppen, te brengen als westerse misdadigers. Die geen belasting op belasting willen betalen en daarom heel wijs hun geld ergens anders op een legale manier onderbrengen. Uiteraard die laatste omschrijving wordt hier op de site in het algemeen anders omschreven.

  0 likes
 • aaron schreef:

  Hoe kunnen we nu 20 miljard bezuinigen als we maar 24 miljard aan goud hebben…….

  0 likes
 • pietje schreef:

  Het nederlandse goud is verdwenen in de zakken van de nederlandse banken en het is niet anders ! Dan nog niet in de banken maar in de zakken van de managers en bazen of hoe je ze wilt noemen ! Wij nochthans blijven allemaal zitten en laten het over ons komen hoe kan dat ……..!!!!!!!!!! Wordt toch wakkker volk der nederlanden !!!! Hier laat ik de wekker gaan ping ping ping ping ! Laten we wat doen dit kan toch niet ! Sta op doe wat laten we met zn allen wat doen we gaan ten Kunnen we een datum afspreken dat we met alle mensen die het raakt naar den haag gaan rijken worden rijker en wij gaan de afgrond in !

  0 likes
 • m&m schreef:

  [quote name=”aaron”]Hoe kunnen we nu 20 miljard bezuinigen als we maar 24 miljard aan goud hebben…….[/quote]

  dat is een goede opmerking,maar er moet nog miljarden meer bezuinigd worden rara.

  0 likes
 • Dr. Why schreef:

  [quote name=”pietje”]Het nederlandse goud is verdwenen in de zakken van de nederlandse banken en het is niet anders ! ![/quote]

  is niet erg. Goud is gewoon niet te vreten. Niet-te-vreten zeg ik je.

  0 likes
 • Pascal schreef:

  Ik ben van mening dat het in de VS ligt te wachten op de Federal Reserve Incasso. Deze crisis heeft toch wel als doel om iedereen straatarm te maken zodat ze gedrukt geld uitlenen en de crisis aanhouden. Bij het niet terug betalen van het papier zullen ze het EU GOUD gaan innemen door de Zionistische FED voor de New World Order. Goud is macht en dat heeft Israel niet dus is dat hun doel om wereld macht te vergaren. Het zal de Grootste RIP OFF of Jo…streek aller tijden worden.

  Als dit enig blijk gaat geven van ontrouw zullen ze met een speelstukje komen om de boel af te leiden. Waarschijnlijk iets met Aliens en ufo’s waar de wereld versteld van is en de aandacht van de ripp off weg is.

  Ik kan het fout hebben maar ze staan erom bekend.

  0 likes
 • King of Light schreef:

  Gezien de geheime missies naar Mars, zou het zomaar eens daar kunnen liggen in een ondergrondse basis. Dit speelt al heel lang en is door een anonieme insider verklaard dat het goud niets anders is dan wolfraam met een laagje goud.

  0 likes
 • Gerome schreef:

  “Aanleiding voor de Kamervragen was het besluit van de Duitse centrale bank, de Bundesbank, om de eigen goudvoorraad te gaan inspecteren” Goh, typisch Hollands… Doet me denken aan de tijd dat Duitsland openlijk uit de kast kwam mbt integratie. Nederland riep het 1 week later ook, klakkeloos. Het verschil is dat Duitsland het kan betalen..

  0 likes
 • karel Appel schreef:

  het ligt gewoon bij mij hier !

  0 likes
 • Helene schreef:

  Haha, ja, ze zèggen dat het er nog is. Maar weten doen ze het niet. En inspecteren slaat ook nergens op want bij de Federal Reserve (privé)Bank criminelen kunnen altijd een kluis opentrekken met een echte partij goud en verder slechtst met goudlaagje bedekte tungsten broodjes hebben. Tungsten heeft hetzelfde s.g. als goud.
  En men ziet het verschil niet tussen de het ene en andere productMen vermoedt/Het schijnt dat het merendeel van het goud weg is en vervangen door deze nep”gouden” broodjes.
  Waarom zou Zalm het destijds tegen gehouden hebben (herinnert u zich dat nog?)om te gaan kijken. We worden op letterlijk alle fronten belazerd.

  0 likes
 • Helene schreef:

  [quote name=”aaron”]Hoe kunnen we nu 20 miljard bezuinigen als we maar 24 miljard aan goud hebben…….[/quote]

  Leuker nog: iedereen heeft balen schuld, maar als je vraagt aan wie blijft iedereen het antwoord schuldig. Dat vind ik pas interessant.

  0 likes
 • Helene schreef:

  [quote name=”Dr. Why”][quote name=”pietje”]Het nederlandse goud is verdwenen in de zakken van de nederlandse banken en het is niet anders ! ![/quote]

  is niet erg. Goud is gewoon niet te vreten. Niet-te-vreten zeg ik je.[/quote]
  Niet alleen de Nederlandse banken. Als het weg is bij de FED dan zit het er dik in dat de Bushes en Clintons het ontvreemd hebben, naar het schijnt.

  0 likes
 • Helene schreef:

  [quote name=”Gerome”]”Aanleiding voor de Kamervragen was het besluit van de Duitse centrale bank, de Bundesbank, om de eigen goudvoorraad te gaan inspecteren” Goh, typisch Hollands… Doet me denken aan de tijd dat Duitsland openlijk uit de kast kwam mbt integratie. Nederland riep het 1 week later ook, klakkeloos. Het verschil is dat Duitsland het kan betalen..[/quote]
  Nederland wilde het ten tijde van Zalm al. Maar ZALM weigerde.”Vond het niet nodig”. Hij wist waarschijnlijk al lang dat het niet meer bestond..

  0 likes
 • Roberto schreef:

  Hahahaha! Ik doe het bijna in m’n broek.
  Stelletje mongols die altijd zo gierige krenten van Nederlanders.
  Ik had gvd het goud direct weg laten halen na de tweede wereld oorlog… Maar nee we nemen allemaal genoeg met een tegoed bon zonder de merchandise te hebben gezien. Al jaren.
  Ti’s toch niet te geloven dat ze nu pas gaan twijfelen aan de garantie dat het er allemaal nog ligt.. De fed. Bank zegt straks gewoon na controle’ ja we hebben het uit staan en er mee gespeeld, maar hier pak aan, we zetten de geld pers wel even aan. Echt drama

  0 likes
 • Roberto schreef:

  En als ze nog wat hebben liggen, beter dat die controleur ze doorzaagt. We worden genaaid

  0 likes
 • Rosa schreef:

  [quote name=”Helene”] Als het weg is bij de FED dan zit het er dik in dat de Bushes en Clintons het ontvreemd hebben, naar het schijnt.[/quote]

  Ha Helène, je schijnt goed op de hoogte te zijn. Waar slaat dat ‘naar het schijnt’ op?
  Groeten, Rosa

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Helene”]Haha, ja, ze zèggen dat het er nog is. Maar weten doen ze het niet. En inspecteren slaat ook nergens op want bij de Federal Reserve (privé)Bank criminelen kunnen altijd een kluis opentrekken met een echte partij goud en verder slechtst met goudlaagje bedekte tungsten broodjes hebben. Tungsten heeft hetzelfde s.g. als goud.
  En men ziet het verschil niet tussen de het ene en andere productMen vermoedt/Het schijnt dat het merendeel van het goud weg is en vervangen door deze nep”gouden” broodjes.
  Waarom zou Zalm het destijds tegen gehouden hebben (herinnert u zich dat nog?)om te gaan kijken. We worden op letterlijk alle fronten belazerd.[/quote]
  Volgens mij noemen we in Nederland tungsten gewoon wolfraam.

  Het soortelijk gewicht van goud en wolfraam is niet hetzelfde, het licht alleen heel dicht bij elkaar.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Ik wordt altijd zo flauw gouden baren stapelen van die banken in donkere kelderkluizen van banken. Het heeft iets hebberigs en krenterigs van die banken. Goud is mooi als juwelen om bijvoorbeeld de nek van een vrouw. Net als zoveel ambachten kunnen mensen van goud en (half)edelstenen prachtige dingen maken (echte kunsstukjes). Zo’n gouden “baksteen” is toch niet mooi en ja natuurlijk besef ik dat zo’n gouden “baksteen” heel veel waard is. Wat kun je er ook veel juwelen van maken.

  0 likes
 • Rosa schreef:

  [quote name=”M. Brandenburg”]Domme reacties wederom hoe is Nederland er aan gekomen, met een hoop`weg met ons gevoel`geschreven.
  Buiten dat is dit oud nieuws en speelde dit al rond maart van dit jaar.
  Mooi om te zien hoe sommige mensen blijven hangen in het verleden, bij situaties die nu niet meer door Nederland worden gepleegd, echter wel vervolgens oorstil blijven, wanneer het nog steeds gebeurd in derde wereldlanden door de dictators en socialitische leiders aldaar.
  Om vervolgens een bericht van belastingparadijzen, waar deze socialitische leiders, dictators en Islamitische leiders, hun geld vervolgens veilig wegstoppen, te brengen als westerse misdadigers. Die geen belasting op belasting willen betalen en daarom heel wijs hun geld ergens anders op een legale manier onderbrengen. Uiteraard die laatste omschrijving wordt hier op de site in het algemeen anders omschreven.[/quote]
  Ik snap hier niets van. En: ‘heel wijs’?

  0 likes
 • Question schreef:

  Waarom heb ik het vreemde gevoel dat ons goud ‘verdampt’ is? Dat het gewoon omgezet is in lucht/papiergeld…

  0 likes
 • C. v. Hulst schreef:

  Arme schrijver hierover, want bij Aspekt ontvang je nooit je geld en tot 6000,- betalen wil jij je boek uitgegeven krijgen!!

  0 likes
 • Henri H schreef:

  mensen, mensen toch, het goud ligt veel dichterbij! alleen is het niet meer van de Nederlandse staat maar van particuliere banken en daarmee in handen van particulieren zoals de Bilderberg groep. en wij maar betalen met papier geld wat steeds minder waard is.

  0 likes
 • Wolf schreef:

  Als ze gaan checken of het echt is blijkt het van wolfraam te zijn. Wolfraam heeft hetzelfde soortelijke gewicht als goud. Bleek ook bij het goud van Fort Knox zo te zijn. Het echte goud bleek allang door de Illuminatie in een ander land verstopt te zijn. Straks via de GF wordt wel duidelijk waar het werkelijke goud allemaal verborgen ligt, want verstoppen is zinloos voor deze gasten want ze zien alles. Spannende onthullingen komen er snel aan. 9/11, instorten aandelenmarkt, etc, etc….justice is coming this Christmass.
  Kan niet wachten!!!!

  0 likes
 • Roberto schreef:

  Iedereen weet dat het gros van ons goud ooit dankzij Piet Hein en zijn zilver/goud vloot Nederland bereikte en dat het ook gejat was van Spaanse galjoenen, die het ook niet eerlijk hadden verkregen( o.a. Uit de nieuwe wereld).Dus grotendeels gejat. Daarna volgde een gouden eeuw voor Nederland. Na success van onze V.O.C. Tripjes naar Azië werd dit alleen maar meer. Dus als je dit even op een rijtje zet kom je er al gauw achter dat “ons” goud 90%bloed goud is. Maarja anders zouden we nooit zo welvarend land zijn geweest als we dit niet hadden.
  Terug draaien kunnen we niet meer wat is gebeurd is geschied.
  Maar om vervolgens zo dom er mee om te gaan vandaag te dag is werkelijk onbegrijpelijk. Wij zijn krenten, laat ons er eer aan doen en de zakken van de particuliere banken even leeg kloppen en terug nemen wat ons “toebehoord”. Zoizo niet daar laten liggen..

  0 likes
 • jopiedopie schreef:

  Wat maakt het uit waar het Nederlandse goud ligt. Het is toch niet mijn goud of uw goud, of wel ? Bovendien is zelfs het goud bij de DNB niet van u of van mij. DNB is in privaat bezit en onafhankelijk van de NL regering. Het zal m’n reet roesten waar al dat goud van DNB en de Oranjes is. Ik hoop dat die DNB & Oranjes flink genaaid worden door de Bilderberg groep en het goud dus niet meer in het buitenland aanwezig is.
  Waarom burgers(slaven) van NL zich druk maken om het goud van hun meesters is mij een raadsel.

  0 likes
 • Helene schreef:

  [quote name=”Rosa”][quote name=”Helene”] Als het weg is bij de FED dan zit het er dik in dat de Bushes en Clintons het ontvreemd hebben, naar het schijnt.[/quote]

  Ha Helène, je schijnt goed op de hoogte te zijn. Waar slaat dat ‘naar het schijnt’ op?
  Groeten, Rosa[/quote]
  Hoe “weet” iedereen iets van wat hier beweerd wordt? Veel lezen en luisteren en hopen dat je hier en daar de waarheid tegen komt.
  Groeten, Helene

  0 likes
 • gofuyu schreef:

  Eén van de redenen om ons goud niet in Nederland te bewaren, is veiligheid. In geval van oorlog ligt het goud namelijk in het buitenland veiliger. Maar dat is een vreemde redenering, want we hebben zojuist onze laatste Leopard tanks in de ramsj gedaan omdat het zo veilig is in Europa!

  0 likes
 • Lord schreef:

  Nederlands goud? Wahahaha zeker uit de veluwe gewonnen?
  hier groeit alleen spuitjes! tuurlijk is het geheim! ze vertellen je niet waar het echt vandaan komt. kom op he? nederlands goud! pfffh ik ben het helemaal met je eens jopiedopie!

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Henri H”]mensen, mensen toch, het goud ligt veel dichterbij! alleen is het niet meer van de Nederlandse staat maar van particuliere banken en daarmee in handen van particulieren zoals de Bilderberg groep. en wij maar betalen met papier geld wat steeds minder waard is.[/quote]Dat is het kenmerk van geld, dat het minder waard wordt, dat heet inflatie. Zonder inflatie geen gezonde economie, het is alleen zaak dat de inflatie niet te hoog is. Dat zou je ook hebben wanneer je met goud zou betalen. Wanneer geld meer waard wordt (deflatie) dan moet je je pas echt zorgen gaan maken.

  Verder is goud net zoveel waard als papier: wat de gek er voor geeft.

  Wanneer het echt serieus (voedsel)crisis is, is een kruiwagen met graan meer waard dan een schip vol goud.

  0 likes
 • Padja schreef:

  Zal ik even heeel eerlijk zijn…
  Het kan me gewoon echt helemaal niks schelen waar dat goud is.
  Wie het wil mag het hebben. Daaaaag. lekker belangrijk.
  knuf

  0 likes
 • Padja schreef:

  Voor degene die het wel kan schelen:
  Tijdens de WOII zijn alle goudstaven van de ned bank bij mijn opa in zijn garage (Czaar peterstr., adam) gebracht. Nacht..diepe kuil..goud erin..tegels er weer op. Nooit iemand geweten. NA WOII stiekem opgehaald door trucks van het RODE KRUIS.

  Geloof het wel of niet, maakt mij niet uit. Maar..NA WOII was het er dus nog wel.

  0 likes
 • garriet60 schreef:

  ik heb gisteren gelezen dat het nederlandse goud in amerika licht .dus .maar of het waar is ?? durf ik te betweifelen en voor de rest maakt het mij eigenlijk niet zoveel uit .WANT GOUD MAAKT DE MENSHEID GEK zie maar aan al die oorlogen die ze willen opstarten .omdat de regering van dat land het anders wil doen dan dat amerika of westerse landen het willen!omdat er gas en olie en andere stoffen liggen die zij willen hebben!daarom moesten die regerings leiders die nu dood zijn weg .want dan hebben deze landen de vrijheid van stelen !

  0 likes
 • Ljupce schreef:

  Als het goud in Amerika ligt, dan kunnen we fluiten naar het goud. Duitsland heeft en deel terug gekregen, wat niet eens het originele goud was. De rest heeft Amerika allang opgemaakt. Dus we hoeven er echt niet op te rekenen……lang leve de USA toch? En we blijven maar als hondjes achter ze aan lopen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

  Om gezond te vermageren is in de ...

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  janet ossebaard

  Janet Ossebaard en Lange Frans over de cabal in Nederland: ‘Ze gaan allemaal neer’

  De documentaires van Janet Ossebaard over de ...

  mediaveteraan

  Mediaveteraan geeft toe: ‘Wij zijn een kanker en er is geen geneesmiddel’

  Het vertrek van MSNBC-producent Ariana Pekary veroorzaakt ...

  >