Binnenland

ME’er is leugens zat: ‘Die lui aan het Binnenhof zouden aangeklaagd moeten worden’

Help mee door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De verklaringen van gewetensbezwaarde politieagenten en ME’ers voor de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie zijn slechts het topje van de ijsberg, zei één van de 61 agenten die zich inmiddels hebben gemeld.

“Ik heb contact met tientallen collega’s in het land die letterlijk lichamelijk en geestelijk ziek zijn van het geweld dat zij gedwongen moeten toepassen tegen vreedzame demonstranten en burgers. Deze collega’s hebben op hun beurt weer contact met tientallen andere collega’s die er hetzelfde in staan,” verklaarde de agent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij legde uit dat de angst om te verklaren erg groot is. “De heksenjacht op mensen zoals ik en collega’s die hier verklaren, is in volle gang. Die heksenjacht wordt gestimuleerd door de leiding.”

Klachten belanden op de plank en blijven daar liggen

De politieagent citeerde korpschef Van Essen, die op 19 december in de Volkskrant zei dat ‘burgers erop moeten kunnen vertrouwen dat de overheid er voor je is’. “Dat is een lachertje,” aldus de agent. “Deze man werkt zelf actief mee aan het geweld tegen diezelfde burgers.”

Er melden zich ook vrouwelijke politieagenten. Eén van hen werd al meerdere keren ingezet bij demonstraties tegen de coronamaatregelen. “Die lopen continu uit de hand door zoals de leiding dat noemt ‘onze nieuwe manier van optreden richting wappies’,” zei ze.

Het heeft volgens haar geen enkele zin om daar een klacht tegen in te dienen. “Klachten van demonstranten en burgers die een maatregel hebben overtreden, belanden op de plank en blijven daar liggen.”

De zaak ontploft ter plekke door toedoen van de ME

Een ME’er heeft zich bij de commissie gemeld om ‘misstanden binnen het korps naar buiten te brengen’ en om ‘de leugens die de korpsleiding, Rutte en Grapperhaus vertellen te ontkrachten’.

De ME’er, die op 14 maart op het Malieveld was, zei: “Het is werkelijk verbijsterend wanneer ik Rutte hoor spreken over ‘doorgesnoven hooligans’. Het was vanaf het begin duidelijk dat de aanhoudingseenheid zou worden ingezet om zelf rellen te starten.” Over die zogeheten Romeo’s zei hij: “Die jongens zijn gewoon straatvechters. Daar worden ze op uitgezocht. Die doen niets liever dan relschoppen.”

“Ik verklaar dat de escalatie bewust beleid is. En wij worden misbruikt eraan mee te werken. Want je hebt geen keus meer op zo’n moment. De zaak ontploft ter plekke door toedoen van de ME.”

Ik heb nog nooit zoveel gejankt als het afgelopen jaar

De ME’er werd ook op 21 juni vorig jaar ingezet bij een demonstratie. “Toen liep het volledig uit de klauw. Het waterkanon reed dwars tussen de mensen door op hoge snelheid. Levensgevaarlijk. Ik heb demonstranten zien rennen voor hun leven. Ook kinderen. Ik heb nog nooit zoveel gejankt als het aflopen jaar. Het is niet meer te doen. Ik heb er geen woorden voor.”

“De leiding en elke agent die hier bewust aan meedoet, zouden moeten worden aangeklaagd voor doodslag. Ook die lui aan het Binnenhof moeten zich schamen en zouden aangeklaagd moeten worden. Ze liegen de mensen voor. Ik kan het weten want ik ben erbij geweest. Om ze dan naderhand zo te horen liegen en bedriegen, is verbijsterend en totaal onwerkelijk,” zei de politieagent, die naar eigen zeggen al diverse collega’s naar de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie heeft gestuurd.

[BPOC]

4.9 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
2021
2021
3 jaren geleden

In wat voor land leef ik hier eigenlijk is dit werkelijk Nederland of zit in een nachtmerrie waar ik niet uitkom

Herman
Herman
3 jaren geleden

Huilen is te laat komt nooit meer goed !!

Totalottie
Totalottie
3 jaren geleden

Goed dat hij zich uitspreekt! Dat moeten ze allemaal doen maar nog belangrijker: ze moeten massaal stoppen hieraan mee te werken en aan de kant van de demonstranten gaan staan. Dan moet je eens zien hoe snel dit ophoudt. Daar schieten we tenminste nog wat mee op want Kutte blijft, no matter what. Het is ongelofelijk.

Mickey
Mickey
3 jaren geleden

En kan je je voorstellen… vreedzaame demonstratie.. wacht maar tot het echt gewld tegen de politie(rutte z’n honden) wordt gebruikt… aaaas dan gaan ze pas janken….. nederlanders zijn zat..zat!!..

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x