Homepagina » Straling » Bedrijf komt met hoesje tegen gevaarlijke gsm-straling
Bedrijf komt met hoesje tegen gevaarlijke gsm-straling

Bedrijf komt met hoesje tegen gevaarlijke gsm-straling

Het bedrijf RADYGO uit Amsterdam heeft speciale hoesjes ontworpen die mensen moeten beschermen tegen de gevaarlijke straling van mobiele telefoons. Voor een onderzoek naar elektrogevoeligheid heeft de Universiteit Utrecht bovendien 8000 huisartsen uitgenodigd om klachten over straling van mobiele telefoons te melden.

Rond smartphones ontstaat iedere 900 milliseconden een stralingsbol ter grootte van een voetbal. De beschermhoesjes van RADYGO verkleinen die bol tot de grootte van een golfbal en reduceren daarmee de gezondheidsrisico’s. De hoesjes worden geïmporteerd uit Japan, waar de techniek al langer in omloop is. Ze hebben een speciaal keurmerk van het TUV Rheinland-instituut, dat zich bezighoudt met de certificering van mobiele technologie.

In veel handleidingen van telefoons staat vandaag de dag dat de gebruiker het toestel tussen de 10 en 25 millimeter van zijn of haar oor moet houden, maar dat advies is gebaseerd op een onderzoek uit 1996 en dus alweer achterhaald. Het onderzoek had overigens betrekking op volwassenen en niet op kinderen. Gebruikers van mobieltjes doen er verstandig aan het apparaat ’s nachts uit te schakelen en de mobiel op meer dan vier meter van het bed te leggen.

Oprichter van RADYGO Derck Mekkering zegt op het idee te zijn gekomen voor dit bedrijf na een schokkende uitzending over de gevaren van mobiele telefoons. “Na dat tv-programma ben ik me gaan verdiepen in deze materie,” zei hij. “Ik stuitte op allerlei onderzoeken over gezondheidsrisico’s, zoals hersen- en oortumoren veroorzaakt door straling.”

Sinds 1 maart is het in België al verplicht om bij de aankoop van een smartphone te vermelden hoeveel straling een gsm uitzendt. Er is ook een verbod van kracht op de verkoop van kindermobieltjes.

RADYGO is het eerste Nederlandse merk dat met gepatenteerde technologie een TUV Rheinland-certificaat heeft behaald, waarin wordt bevestigd dat ze tot 90 procent van de blootstelling aan elektromagnetische straling verminderen.

4-3-2014 bron: Sp!ts

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maartje
Maartje
7 jaren geleden

Ik vraag me af waarom dat nu pas gebeurt, vergelijkbare waarschuwingen zijn al langer in de gebruiksaanwijzingen van mobiele telefoons opgenomen. Wie leest die?
Er zijn verschillende keren waarschuwingen in de media gegeven. Ik begrijp echt niet (natuurlijk begrijp ik het wel…maar toch…) waarom er niet eerder maatregelen zijn getroffen. Het blijft aanmodderen bij de politiek, die geen impopulaire maatregelen wil nemen t.o.v. deze apparaten en andere belangen heeft, mooie manier om de mensheid onder controle te houden. Gratis en voor niets weet de overheid wat een ieder uitvreet en waar die zich begeeft.
We zijn er ook mooi mee opgescheept. Afgezien daarvan zijn mensen ook hartstikke naïef. Iedereen gaat door met het gebruik van mobiele telefoons.
Wie zong er ook al weer: ‘meneer de president slaap zacht’. Een variant erop: alle mensen, slaap zacht…..

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Zijn er mensen gestorven door stralingen?; je bent pas een Meester wanneer je mensenlevens redt, dus ook van optionele dodelijke straling.

legalize
legalize
7 jaren geleden

Ik heb ook weleens ergens gelezen dat dit allemaal oplichterij is, omdat de telefoon zich met zendmasten verbind.
Dus als je de straling compleet weghaalt je gewoon niet meer kunt bellen.
DE enige oplossing tegen de straling is je mobiele telefoon weg doen.

Het schijnt zelfs zo te zijn met dit soorthoesjes of stickers erop je mobiel nog sterker gaat zenden om dat het bereik beperkt word.

Cor van der Horst
Cor van der Horst
7 jaren geleden

We weten allemaal al heel lang dat de gsm straling gevaarlijk is. WIFI straling is minstens net zo gevaarlijk en is zachtjes en zonder veel toeters en bellen overal in onze maatschappij doorgedrongen. Nergens ben je WIFI vrij. Daarom heeft Monique een WIFI device ontwikkeld. Kun je overal beschermd rond lopen.

DSM
DSM
7 jaren geleden

Weer een poging om mensen maar aan de GSM te houden.
In een eerder artikel gaf ik ook al aan, dat het heerlijk is om gewoon weer onbereikbaar te zijn zo zonder GSM. Ik mis deze nog steeds niet.

Floww of Nature
Floww of Nature
7 jaren geleden

Check floww.nl veel beter. Heb er de stralingsdekundige dagen gedaan. Werkt prima. Erkend door de eu.

Coeus
Coeus
7 jaren geleden

Als de telefoon niet kan zenden, kun je er ook niet mee bellen.

Murielo
Murielo
7 jaren geleden

[quote name=”legalize”]Ik heb ook weleens ergens gelezen dat dit allemaal oplichterij is, omdat de telefoon zich met zendmasten verbind.
Dus als je de straling compleet weghaalt je gewoon niet meer kunt bellen.
DE enige oplossing tegen de straling is je mobiele telefoon weg doen.

Het schijnt zelfs zo te zijn met dit soorthoesjes of stickers erop je mobiel nog sterker gaat zenden om dat het bereik beperkt word.[/quote]

Zo ver als ik weet is, dat het toestel automatisch een sterker signaal geeft als de ontvangst minder word.
Dus met b.v een hoesje of in een stalen hal/auto, dicht op je lichaam en mogelijk ook in de tas, gaat de telefoon gewoon sterker zenden waardoor je niets oplost als dat de batterij eerder leeg is.
Dus mij lijkt het gewoon beter om het uit te laten en anders niet te dicht in de buurt van mensen neer te leggen.

Wees bewust en ga bewust met je omgeving en spullen om.
Veel liefs en groeten allemaal

Jeroen
Jeroen
7 jaren geleden

Is het niet zo dat je om straling tegen te houden op zn minst lood nodig hebt, en dat lood misschien nog wel slechter is dan de vermeende straling van GSM’s

HFengineer
HFengineer
7 jaren geleden

Dit is inderdaad boerenbedrog. Als dat hoesje de straling blokkeert dan heb je ook geen verbinding meer met de mast. De lekkende straling van Magnetrons is overigens veel gevaarlijker maar die kan je wel zonder nadelige effecten afschermen. UHF en nog hogere frequenties zijn zo gevaarlijk omdat ze watermoleculen in beweging brengen. Ik hield ooit eens mijn vinger boven een LC kring in een antenne versterker. Terwijl de LC kring koud was werd mijn vinger van binnen warm. Als je te dicht bij een TV zender komt gebeurt dat over je hele lijf en wordt je onvruchtbaar. Dat wisten we in de jaren 80 al.

x

Check Also

arts

Arts klaagt over ‘verbod’ op corona-autopsies: ‘Dit is een heel groot probleem’

Gisteren waren er bijna 200 nieuwe coronapatiënten ...

kpn

Rechtszaak tegen KPN-topman vanwege 5G-straling: ‘Wat hier gebeurt, mag niet mogen’

Joost Farwerck, de topman van KPN, is ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x