Homepagina » Straling » Bedrijf komt met hoesje tegen gevaarlijke gsm-straling
Bedrijf komt met hoesje tegen gevaarlijke gsm-straling

Bedrijf komt met hoesje tegen gevaarlijke gsm-straling

Het bedrijf RADYGO uit Amsterdam heeft speciale hoesjes ontworpen die mensen moeten beschermen tegen de gevaarlijke straling van mobiele telefoons. Voor een onderzoek naar elektrogevoeligheid heeft de Universiteit Utrecht bovendien 8000 huisartsen uitgenodigd om klachten over straling van mobiele telefoons te melden.

Rond smartphones ontstaat iedere 900 milliseconden een stralingsbol ter grootte van een voetbal. De beschermhoesjes van RADYGO verkleinen die bol tot de grootte van een golfbal en reduceren daarmee de gezondheidsrisico’s. De hoesjes worden geïmporteerd uit Japan, waar de techniek al langer in omloop is. Ze hebben een speciaal keurmerk van het TUV Rheinland-instituut, dat zich bezighoudt met de certificering van mobiele technologie.

In veel handleidingen van telefoons staat vandaag de dag dat de gebruiker het toestel tussen de 10 en 25 millimeter van zijn of haar oor moet houden, maar dat advies is gebaseerd op een onderzoek uit 1996 en dus alweer achterhaald. Het onderzoek had overigens betrekking op volwassenen en niet op kinderen. Gebruikers van mobieltjes doen er verstandig aan het apparaat ’s nachts uit te schakelen en de mobiel op meer dan vier meter van het bed te leggen.

Oprichter van RADYGO Derck Mekkering zegt op het idee te zijn gekomen voor dit bedrijf na een schokkende uitzending over de gevaren van mobiele telefoons. “Na dat tv-programma ben ik me gaan verdiepen in deze materie,” zei hij. “Ik stuitte op allerlei onderzoeken over gezondheidsrisico’s, zoals hersen- en oortumoren veroorzaakt door straling.”

Sinds 1 maart is het in België al verplicht om bij de aankoop van een smartphone te vermelden hoeveel straling een gsm uitzendt. Er is ook een verbod van kracht op de verkoop van kindermobieltjes.

RADYGO is het eerste Nederlandse merk dat met gepatenteerde technologie een TUV Rheinland-certificaat heeft behaald, waarin wordt bevestigd dat ze tot 90 procent van de blootstelling aan elektromagnetische straling verminderen.

4-3-2014 bron: Sp!ts

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Frans schreef:

  Gut, hebben jullie deze al gezien?
  Abalone ontstoringspot, edelstenen die de straling “omzetten”.
  Wie wil dit testen? 🙂
  http://www.donotlink.com/eSD

  3 likes
 • legalize schreef:

  Ik heb ook weleens ergens gelezen dat dit allemaal oplichterij is, omdat de telefoon zich met zendmasten verbind.
  Dus als je de straling compleet weghaalt je gewoon niet meer kunt bellen.
  DE enige oplossing tegen de straling is je mobiele telefoon weg doen.

  Het schijnt zelfs zo te zijn met dit soorthoesjes of stickers erop je mobiel nog sterker gaat zenden om dat het bereik beperkt word.

  2 likes
 • kengai schreef:

  Erkend door de EU?, dan lijkt het mij juist gevaarlijk, want alles wat ze goed keuren is slecht voor de bevolking, zie ook de E-nummers en alles wat ze afkeuren, blijkt vaak goed voor de mens te zijn.

  2 likes
 • Maartje schreef:

  Ik vraag me af waarom dat nu pas gebeurt, vergelijkbare waarschuwingen zijn al langer in de gebruiksaanwijzingen van mobiele telefoons opgenomen. Wie leest die?
  Er zijn verschillende keren waarschuwingen in de media gegeven. Ik begrijp echt niet (natuurlijk begrijp ik het wel…maar toch…) waarom er niet eerder maatregelen zijn getroffen. Het blijft aanmodderen bij de politiek, die geen impopulaire maatregelen wil nemen t.o.v. deze apparaten en andere belangen heeft, mooie manier om de mensheid onder controle te houden. Gratis en voor niets weet de overheid wat een ieder uitvreet en waar die zich begeeft.
  We zijn er ook mooi mee opgescheept. Afgezien daarvan zijn mensen ook hartstikke naïef. Iedereen gaat door met het gebruik van mobiele telefoons.
  Wie zong er ook al weer: ‘meneer de president slaap zacht’. Een variant erop: alle mensen, slaap zacht…..

  1 likes
 • HFengineer schreef:

  Dit is inderdaad boerenbedrog. Als dat hoesje de straling blokkeert dan heb je ook geen verbinding meer met de mast. De lekkende straling van Magnetrons is overigens veel gevaarlijker maar die kan je wel zonder nadelige effecten afschermen. UHF en nog hogere frequenties zijn zo gevaarlijk omdat ze watermoleculen in beweging brengen. Ik hield ooit eens mijn vinger boven een LC kring in een antenne versterker. Terwijl de LC kring koud was werd mijn vinger van binnen warm. Als je te dicht bij een TV zender komt gebeurt dat over je hele lijf en wordt je onvruchtbaar. Dat wisten we in de jaren 80 al.

  1 likes
 • Frederic Vanden Poel schreef:

  Ik heb een stralingsmeter waarmee ik al heel wat onderzoek verricht heb, o.a. slimme meters:

  http://www.youtube.com/watch?v=U2gwoihEP-g

  en een concurrent van RADYGO, met name Fazup. Fazup heeft me een family pack opgestuurd en we hebben de stickers nagemeten met twee samsung telefoons (een Galaxy S2 en een Galaxy Gio) en hen de resultaten per mail terug bezorgd.

  Fazup neemt de straling wel degelijk grotendeels weg. Maar dit is uiteraard niet zonder gevolgen: de gesprekskwaliteit gaat achteruit wanneer je reeds ver van een mast zit, of veel huizen tussen jou en de mast, of in de wagen. In de wagen verlies ik sneller de verbinding.

  Dus het is beide: vermindering van straling, en vermindering van de gesprekskwaliteit wanneer de ontvangst al niet optimaal was.

  Wie beweert dat de straling verdwijnt en de gesprekskwaliteit idem blijft weet dus niet waarover hij het heeft.

  Ik heb genoeg stralingsexperimenten gedaan o.a. met Wi-Fi, zet het zendvermogen zeer laag (bvb 5 milliwatt ipv 70 milliwatt) en je hebt nog overal ontvangst, maar de bitrate zakt in mekaar, omdat de signaal ruisverhouding kleiner wordt. Dat zie je ook in een wifi analyser meting.

  Fazup meting:

  http://www.youtube.com/watch?v=Q5J0gRGqg3Y

  1 likes
 • Snaartje schreef:

  Je kunt ook je mobiele telefoon thuis laten en nooit meer mee nemen naar buiten. Vertrouw net als vroeger op je gevoel, instinct, intuïtie en bellen doe je gewoon thuis met zo’n ouderwetse telefoon aan een draadje.

  1 likes
 • Redice schreef:

  en niemand die er bij stilstaat dat al die duizenden zendmasten en wifi-kastjes overal binnen dit en 20-30 jaar voor een kanker epidemie gaan zorgen en andere niet-onderzochte aandoeningen. dan nog gezwegen over de natuur die eraan kapot gaat, bijen, bomen en planten!!

  de mens is goed bezig en de sheeple kijken ernaar!!!

  1 likes
 • moerstaal schreef:

  Afijn, iemand wil weer ergens aan verdienen… Nou beste niboeroetjes, even gezond boeren verstand gebruiken… Want je kan er ook aluminium folie omheen doen hè en als je nog meer verstand hebt dan weet je dat de mobiel harder gaat zenden oftewel meer straling gaat produceren. Daar ga je dan… Oplossing? Geen mobiel, vaste lijn of ding zo ver mogelijk van je af of uitzetten…

  1 likes
 • Kalki schreef:

  Zijn er mensen gestorven door stralingen?; je bent pas een Meester wanneer je mensenlevens redt, dus ook van optionele dodelijke straling.

  0 likes
 • Cor van der Horst schreef:

  We weten allemaal al heel lang dat de gsm straling gevaarlijk is. WIFI straling is minstens net zo gevaarlijk en is zachtjes en zonder veel toeters en bellen overal in onze maatschappij doorgedrongen. Nergens ben je WIFI vrij. Daarom heeft Monique een WIFI device ontwikkeld. Kun je overal beschermd rond lopen.

  0 likes
 • DSM schreef:

  Weer een poging om mensen maar aan de GSM te houden.
  In een eerder artikel gaf ik ook al aan, dat het heerlijk is om gewoon weer onbereikbaar te zijn zo zonder GSM. Ik mis deze nog steeds niet.

  0 likes
 • Floww of Nature schreef:

  Check floww.nl veel beter. Heb er de stralingsdekundige dagen gedaan. Werkt prima. Erkend door de eu.

  0 likes
 • Coeus schreef:

  Als de telefoon niet kan zenden, kun je er ook niet mee bellen.

  0 likes
 • Murielo schreef:

  [quote name=”legalize”]Ik heb ook weleens ergens gelezen dat dit allemaal oplichterij is, omdat de telefoon zich met zendmasten verbind.
  Dus als je de straling compleet weghaalt je gewoon niet meer kunt bellen.
  DE enige oplossing tegen de straling is je mobiele telefoon weg doen.

  Het schijnt zelfs zo te zijn met dit soorthoesjes of stickers erop je mobiel nog sterker gaat zenden om dat het bereik beperkt word.[/quote]

  Zo ver als ik weet is, dat het toestel automatisch een sterker signaal geeft als de ontvangst minder word.
  Dus met b.v een hoesje of in een stalen hal/auto, dicht op je lichaam en mogelijk ook in de tas, gaat de telefoon gewoon sterker zenden waardoor je niets oplost als dat de batterij eerder leeg is.
  Dus mij lijkt het gewoon beter om het uit te laten en anders niet te dicht in de buurt van mensen neer te leggen.

  Wees bewust en ga bewust met je omgeving en spullen om.
  Veel liefs en groeten allemaal

  0 likes
 • Jeroen schreef:

  Is het niet zo dat je om straling tegen te houden op zn minst lood nodig hebt, en dat lood misschien nog wel slechter is dan de vermeende straling van GSM’s

  0 likes
 • Daan schreef:

  Zouden ze ook een hoesje hebben voor de 4G-mast die niet ver van mijn huis is geplaatst? Bovendien heeft zelf zo’n hoesje gebruiken denk ik weinig zin als anderen er geen hebben.

  0 likes
 • sowhat schreef:

  NL gezeik ea is niet geschikt voor de VL markt.
  zoals oa de Albert Zwijn winkels

  0 likes
 • Moondust schreef:

  Ik ben benieuwd wat ze voor dit product durven te vragen. Ik constateer dat dergelijke producten steevast een fortuin kosten. Of het nu gaat om waterwervelaars of energieomzetters als de Orgone en Floww producten, je bent een maandsalaris kwijt als je je huis van fijne energie wil voorzien. Waarom kunnen deze producten in hemelsnaam niet gewoon 100 euro kosten? Misschien dat er toch het e.e.a. niet helemaal klopt aan deze producten en de hoge prijs moet verhullen dat het gewoonweg niet werkt.

  0 likes
 • CtrlAltDelete schreef:

  Alleen maar commercie. Wat een onzin.

  0 likes
 • Allaya schreef:

  [quote name=”Jeroen”]Is het niet zo dat je om straling tegen te houden op zn minst lood nodig hebt, en dat lood misschien nog wel slechter is dan de vermeende straling van GSM’s[/quote]

  Zilverpapier? Alu(minium)hoedje?

  0 likes
 • Ozzy schreef:

  Dit is pure commercie. Als de straling wordt verminderd wordt ook het ontvangst minder. En hoe zit het dan met de zendmasten? Die blijven dezelfde straling uitzenden. Leg het mobieltje op de grond dan lig je al een stuk veiliger. De rest is schijnveiligheid.

  Bij het zinnetje “Gebruikers van mobieltjes doen er verstandig aan het apparaat ’s nachts uit te schakelen en de mobiel op meer dan vier meter van het bed te leggen.” haak ik al af. Als het mobieltje uit staat zend ie geen straling meer uit.

  0 likes
 • Rolling Stone schreef:

  [quote name=”Ozzy”]Dit is pure commercie. Als de straling wordt verminderd wordt ook het ontvangst minder. En hoe zit het dan met de zendmasten? Die blijven dezelfde straling uitzenden. Leg het mobieltje op de grond dan lig je al een stuk veiliger. De rest is schijnveiligheid.

  Bij het zinnetje “Gebruikers van mobieltjes doen er verstandig aan het apparaat ’s nachts uit te schakelen en de mobiel op meer dan vier meter van het bed te leggen.” haak ik al af. Als het mobieltje uit staat zend ie geen straling meer uit.[/quote]

  Dat het pure commercie is, ja natuurlijk. Want als het mogelijk is een hoesje om je telefoon te doen, dan moet het immers ook mogelijk zijn voor de makers van zo, n telefoon, om een beschermende laag IN het toestel te doen.
  Maar of het wat helpt? Niet dus. Want wat dacht je van dat b.p. bedrijf, die over het hele land WIFIpunten heeft staan en die er steeds meer bijkomen? Dat is nog gevaarlijker, omdat daar meer zendvermogen voor nodig is en vaak op de meest onmogelijke plaatsen, worden de masten geplaatst, midden in een woonwijk bijv. Boven op een bejaardenflat. Nou ja die zijn binnenkort toch al helemaal leeg en niet meer nodig dus ach… Dus laat je niks wijsmaken. Het hoesje is niks, in vergelijking met al dat andere, waar je je, dus, totaal niet meer tegen kunt wapenen. Een lekkermakertje zeg maar.

  0 likes
 • Peter II schreef:

  Als je met die klachten naar je huisarts moet. Ikzelf heb dat ooit ook eens gedaan, omdat ik steeds pijn in mijn hoofd had. Ik vroeg aan mijn huisarts. Zou dat ook aan zo’ n zendmast kunnen liggen, omdat ik daar vlak bij woon. Hij lachte me in de vreet uit. Dus, m.a.w. als zo’ n huisarts daar nu zo’ n meerwaarde aan geeft, aan dat onderzoek van die universiteit daar ergens in Utrecht, valt dus dik te betwijfelen. Ik denk dat ze daar ook slapen daar op die universiteit. Zal ook wel door de straling komen?

  0 likes
 • drummels schreef:

  Laat je vooral niet bedotten. Aan welke kant zit het hoesje? Aan de achterkant! Fijn. Om de zendmast te bereiken kan de straling dus enkel nog goed aan de voorkant je mobieltje verlaten. Laat daar nou net je hoofd zitten tijdens het bellen…… Kortom, die krijgt VEEL MEER te verduren.
  Een van de effecten van straling en hoofden is dat je hoofd deze straling absorbeert en niet doorlaat. Dit is eenvoudig met HF meters te meten. Rondom hoofd met afgeschermd mobieltje neemt de (totale) straling dus wel af, maar jij als goedgelovige gebruiker krijgt vele malen EXTRA!
  In Duitsland meten ze al vele jaren alle nieuwe gsm’s door, niet alleen de SAR waarde, maar ook hoe hard een gsm gaat zenden als de directe lijn naar de mast onderbroken wordt. Zie connect-punt-de (connect strahlungs bestenliste). Of google eens op: Warum Strahlenschutzfolien das Gegenteil bewirken

  0 likes
 • Thrive movement schreef:

  Aan alle critici, jullie hebben gelijk.
  Heb zelf ook met de materie te maken gehad (EMC).

  Ook cursus gedaan bij http://www.dare.nl

  Persoonlijk denk ik dat het inderdaad de gevolgen alleen maar versterken.
  De telefoon gaat zijn vermogen opvoeren om toch contact te kunnen blijven maken met de zendmast.
  Met zo’n hoesje er omheen, als dat echt iets doet… daarvan uitgaande.

  Maarrrrrrrr ik heb even gekeken op de site van:

  HomeAuflistung nach KategorienZertifizierte Produkte nach HerstellerRSuchergebnisse für “RADYGO”

  certipedia.com/search/matching_companies_with_certified_products?utf8=
  %E2%9C%93&locale=de&q=RADYGO&starting_letters=R

  GEEN resultaat (of zoek ik niet goed?).

  Gewoon Bedrog & Marketing voor iets dat niets doet?
  Oplichting dus?

  Of is het weer de zoveelste misleiding met een moedwillig gekozen tegenovergesteld resultaat in deze Vrijmetselaar Staat?

  Da’s een scherpe he? 🙂

  0 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  5G

  Bezorgde burgers doen video-oproep aan Rutte: ‘Zet uitrol 5G alstublieft stop’

  De organisatie 5B Burgers heeft een filmpje ...

  >