Straling

Bedrijf komt met hoesje tegen gevaarlijke gsm-straling

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het bedrijf RADYGO uit Amsterdam heeft speciale hoesjes ontworpen die mensen moeten beschermen tegen de gevaarlijke straling van mobiele telefoons. Voor een onderzoek naar elektrogevoeligheid heeft de Universiteit Utrecht bovendien 8000 huisartsen uitgenodigd om klachten over straling van mobiele telefoons te melden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Rond smartphones ontstaat iedere 900 milliseconden een stralingsbol ter grootte van een voetbal. De beschermhoesjes van RADYGO verkleinen die bol tot de grootte van een golfbal en reduceren daarmee de gezondheidsrisico’s. De hoesjes worden geïmporteerd uit Japan, waar de techniek al langer in omloop is. Ze hebben een speciaal keurmerk van het TUV Rheinland-instituut, dat zich bezighoudt met de certificering van mobiele technologie.

In veel handleidingen van telefoons staat vandaag de dag dat de gebruiker het toestel tussen de 10 en 25 millimeter van zijn of haar oor moet houden, maar dat advies is gebaseerd op een onderzoek uit 1996 en dus alweer achterhaald. Het onderzoek had overigens betrekking op volwassenen en niet op kinderen. Gebruikers van mobieltjes doen er verstandig aan het apparaat ’s nachts uit te schakelen en de mobiel op meer dan vier meter van het bed te leggen.

Oprichter van RADYGO Derck Mekkering zegt op het idee te zijn gekomen voor dit bedrijf na een schokkende uitzending over de gevaren van mobiele telefoons. “Na dat tv-programma ben ik me gaan verdiepen in deze materie,” zei hij. “Ik stuitte op allerlei onderzoeken over gezondheidsrisico’s, zoals hersen- en oortumoren veroorzaakt door straling.”

Sinds 1 maart is het in België al verplicht om bij de aankoop van een smartphone te vermelden hoeveel straling een gsm uitzendt. Er is ook een verbod van kracht op de verkoop van kindermobieltjes.

RADYGO is het eerste Nederlandse merk dat met gepatenteerde technologie een TUV Rheinland-certificaat heeft behaald, waarin wordt bevestigd dat ze tot 90 procent van de blootstelling aan elektromagnetische straling verminderen.

4-3-2014 bron: Sp!ts

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maartje
Maartje
10 jaren geleden

Ik vraag me af waarom dat nu pas gebeurt, vergelijkbare waarschuwingen zijn al langer in de gebruiksaanwijzingen van mobiele telefoons opgenomen. Wie leest die?
Er zijn verschillende keren waarschuwingen in de media gegeven. Ik begrijp echt niet (natuurlijk begrijp ik het wel…maar toch…) waarom er niet eerder maatregelen zijn getroffen. Het blijft aanmodderen bij de politiek, die geen impopulaire maatregelen wil nemen t.o.v. deze apparaten en andere belangen heeft, mooie manier om de mensheid onder controle te houden. Gratis en voor niets weet de overheid wat een ieder uitvreet en waar die zich begeeft.
We zijn er ook mooi mee opgescheept. Afgezien daarvan zijn mensen ook hartstikke naïef. Iedereen gaat door met het gebruik van mobiele telefoons.
Wie zong er ook al weer: ‘meneer de president slaap zacht’. Een variant erop: alle mensen, slaap zacht…..

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Zijn er mensen gestorven door stralingen?; je bent pas een Meester wanneer je mensenlevens redt, dus ook van optionele dodelijke straling.

legalize
legalize
10 jaren geleden

Ik heb ook weleens ergens gelezen dat dit allemaal oplichterij is, omdat de telefoon zich met zendmasten verbind.
Dus als je de straling compleet weghaalt je gewoon niet meer kunt bellen.
DE enige oplossing tegen de straling is je mobiele telefoon weg doen.

Het schijnt zelfs zo te zijn met dit soorthoesjes of stickers erop je mobiel nog sterker gaat zenden om dat het bereik beperkt word.

Cor van der Horst
Cor van der Horst
10 jaren geleden

We weten allemaal al heel lang dat de gsm straling gevaarlijk is. WIFI straling is minstens net zo gevaarlijk en is zachtjes en zonder veel toeters en bellen overal in onze maatschappij doorgedrongen. Nergens ben je WIFI vrij. Daarom heeft Monique een WIFI device ontwikkeld. Kun je overal beschermd rond lopen.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x