Homepagina » Gezondheid » Cannabis redt levens wanneer artsen de hoop opgeven

Cannabis redt levens wanneer artsen de hoop opgeven

Op 16-jarige leeftijd leed Kristen Peskuski aan gewrichtsontsteking en een aantal auto-immuunziekten waaronder interstitiële cystitis en lupus waardoor haar organen begonnen op te zwellen.

Ze kreeg meer dan 40 verschillende ontstekingsremmers, antibiotica en pijnstillers voorgeschreven om de symptomen te bestrijden.

Ze ontwikkelde steroïde toxiciteit en kreeg te horen dat ze met geluk haar dertigste verjaardag zou halen. Ze zocht naar alternatieven en kwam uit bij cannabisbladeren. Binnen twee maanden had ze geen last meer van rugpijn en was ze van haar pijnstillers af.

Amber werd op tweejarige leeftijd gediagnosticeerd met terminale hersentumoren. Had moeder kreeg te horen dat Amber met behandeling een overlevingskans had van 10 procent.

Na de operatie, bestraling en chemotherapie verspreidden de tumoren zich nog steeds. Haar ouders kregen het advies haar mee naar huis te nemen om zich voor te bereiden op het onvermijdbare. Een maand later namen de tumoren af in zowel aantal als omvang. Het gezin had namelijk de overstap gemaakt op cannabisbladeren.

Psychoactief

Mensen associëren de consumptie van cannabis doorgaans met psychoatieve effecten. THC wordt echter alleen psychoatief wanneer het wordt verhit. Wanneer cannabis rauw wordt geconsumeerd is er geen sprake van een psychoactief effect.

Cannabis werkt niet als pijnstiller vanwege de psychoactieve werking van de plant. THC-zuur werkt als een krachtig medicijn, tot wel 400 keer krachtiger dan wanneer het wordt gerookt.

Cannabinoïden

In 2004 publiceerde het tijdschrift Scientific American een artikel getiteld The Brain’s Own Marijuana waarin wordt gesteld dat het brein chemicaliën kan aanmaken die qua structuur en functie lijken op cannabinoïden, de actieve bestanddelen in cannabis.

THC is de cannabinoïde waar de meeste mensen mee bekend zijn, maar het is slechts één van de 80 cannabinoïden in cannabis. Bij een normale zenuwfunctie kunnen signalen één richting op worden gestuurd. De ontvanger stuurt het signaal door, maar brengt de zender nooit op de hoogte dat de boodschap is aangekomen. Cannabinoïden zorgen dat de communicatie met de oorspronkelijke zender in stand wordt gehouden zodat de boodschap in goede orde aankomt.

Wanneer een zenuwcel bijvoorbeeld een pijnsignaal verstuurt blijft dit signaal doorgaans verstuurd worden tot de boodschap niet langer klopt. Cannabinoïden maken van elke cel een soort opzichter die het totale overzicht heeft.

{qtube vid:=7xPmR8j4plw}

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel interessant? Deel het dan met mensen die je kent op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zelfrespect

Ken jij de relatie tussen welzijn, zelfrespect en zelfdiscipline?

Wij mensen leven ieder op een bepaald ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

belgische

Belgische rechter torpedeert klachten tegen coronamaatregelen: ‘Complottheorieën’

Ook bij onze zuiderburen is kritiek op ...

jeffrey epstein

Gaat de FBI Bill Gates ondervragen over zijn banden met Jeffrey Epstein?

Ghislaine Maxwell, de vertrouweling van de overleden ...