Gezondheid

Cannabis redt levens wanneer artsen de hoop opgeven

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 16-jarige leeftijd leed Kristen Peskuski aan gewrichtsontsteking en een aantal auto-immuunziekten waaronder interstitiële cystitis en lupus waardoor haar organen begonnen op te zwellen.

Ze kreeg meer dan 40 verschillende ontstekingsremmers, antibiotica en pijnstillers voorgeschreven om de symptomen te bestrijden.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ze ontwikkelde steroïde toxiciteit en kreeg te horen dat ze met geluk haar dertigste verjaardag zou halen. Ze zocht naar alternatieven en kwam uit bij cannabisbladeren. Binnen twee maanden had ze geen last meer van rugpijn en was ze van haar pijnstillers af.

Amber werd op tweejarige leeftijd gediagnosticeerd met terminale hersentumoren. Had moeder kreeg te horen dat Amber met behandeling een overlevingskans had van 10 procent.

Na de operatie, bestraling en chemotherapie verspreidden de tumoren zich nog steeds. Haar ouders kregen het advies haar mee naar huis te nemen om zich voor te bereiden op het onvermijdbare. Een maand later namen de tumoren af in zowel aantal als omvang. Het gezin had namelijk de overstap gemaakt op cannabisbladeren.

Psychoactief

Mensen associëren de consumptie van cannabis doorgaans met psychoatieve effecten. THC wordt echter alleen psychoatief wanneer het wordt verhit. Wanneer cannabis rauw wordt geconsumeerd is er geen sprake van een psychoactief effect.

Cannabis werkt niet als pijnstiller vanwege de psychoactieve werking van de plant. THC-zuur werkt als een krachtig medicijn, tot wel 400 keer krachtiger dan wanneer het wordt gerookt.

Cannabinoïden

In 2004 publiceerde het tijdschrift Scientific American een artikel getiteld The Brain’s Own Marijuana waarin wordt gesteld dat het brein chemicaliën kan aanmaken die qua structuur en functie lijken op cannabinoïden, de actieve bestanddelen in cannabis.

THC is de cannabinoïde waar de meeste mensen mee bekend zijn, maar het is slechts één van de 80 cannabinoïden in cannabis. Bij een normale zenuwfunctie kunnen signalen één richting op worden gestuurd. De ontvanger stuurt het signaal door, maar brengt de zender nooit op de hoogte dat de boodschap is aangekomen. Cannabinoïden zorgen dat de communicatie met de oorspronkelijke zender in stand wordt gehouden zodat de boodschap in goede orde aankomt.

Wanneer een zenuwcel bijvoorbeeld een pijnsignaal verstuurt blijft dit signaal doorgaans verstuurd worden tot de boodschap niet langer klopt. Cannabinoïden maken van elke cel een soort opzichter die het totale overzicht heeft.

{qtube vid:=7xPmR8j4plw}

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x