Mens en Dier

‘Het kartel stort voor onze ogen in elkaar. Het politieke systeem is aan het einde van haar Latijn’

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“Rutte heeft gelogen. Opnieuw,” zei FVD-leider Thierry Baudet vandaag in de Kamer. Rutte zei met de verkenners niet te hebben gesproken over Pieter Omtzigt, maar dat was wel zo. Hij zei dat hij het vergeten was. “Dat is ook niet de eerste keer,” aldus Baudet.

Eerder had Rutte geen herinnering aan de memo over de afschaffing van de dividendbelasting. Hij had geen actieve herinnering aan het feit geïnformeerd te zijn over het bombardement op Hawija. Hij had geen herinnering aan het spreken over groepsimmuniteit. Geen herinnering aan het bedrag van de omstreden Teevendeal dat werd achtergehouden. Hij had geen herinnering aan het wanneer van zijn gesprek met Halbe Zijlstra over de datsja van Poetin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Democratie stuk

“Er zijn twee mogelijkheden,” zei Baudet. “Of Rutte lijdt aan ernstig geheugenverlies, wat hem volstrekt disfunctioneel maakt, of hij is een pathologisch leugenaar. In beide gevallen is hij volstrekt ongeschikt als premier. Ongeloofwaardig.”

Hij benadrukte dat deze doofpotpolitiek heeft gemaakt dat de Tweede Kamer onder 10 jaar Rutte steeds meer buitenspel is komen te staan. “Ik denk dat de Kamer vandaag voor een cruciaal moment staat. Gaan we dit accepteren of gaan we onze tanden laten zien? Als dat [laatste] niet gebeurt, dan is de democratie hier in Den Haag officieel stuk.”

Betonrot

“Ook als Rutte na vandaag vertrekt, dan moeten we constateren dat de betonrot in ons systeem veel dieper is dan alleen één persoon of één kabinet,” zei Baudet. “Het kartel stort voor onze ogen in elkaar. Het politieke systeem is aan het einde van haar Latijn.”

4.9 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

142 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Rutte is ongeschikt, aldus Baudet, volledig mee eens, echter 2,5 miljoen mensen hebben wel op hem gestemd en maar 250.000 op Baudet.
Dus het volk denkt er overduidelijk anders over.
En de reguliere media zal er voor zorgen dat het kartel, beter: de cabal, nog lang niet instort.

Edward
Edward
3 jaren geleden

Rutte is een gladde aal en het kartel sluit de gelederen. Rutte blijft aan als MP, mark my words. Helaas, we komen nooit van deze leugenaar af, tenzij de schapen stoppen om op partijen als VVD, CDA en D66 te stemmen.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
3 jaren geleden

> Te beginnen met de invoering van het referendum.

Ik wil jullie er even aan herinneren dat een referendum tegenwoordig “niet verbindend” is. Dat betekend dat wanneer een meerderheid voor of tegen iets is, deze uitkomst gewoon naast zich neer kan leggen. Zelfs dat hebben ze sneaky veranderd en daarom heeft een referendum geen enkele nut.

Ik zie nog steeds maar één mogelijkheid om van deze ellende af te komen: een staatsgreep.

Nijntje
Nijntje
3 jaren geleden

Hoop doet leven. Weg met die boel!

Back to top button
142
0
We lezen graag je reactie!x