Homepagina » Mens en Dier » ‘Het kartel stort voor onze ogen in elkaar. Het politieke systeem is aan het einde van haar Latijn’
baudet
Foto: Mark Rutte (© Kyle Klein and the Embassy of the Kingdom of the Netherlands in the USA CC BY 2.0)

‘Het kartel stort voor onze ogen in elkaar. Het politieke systeem is aan het einde van haar Latijn’

“Rutte heeft gelogen. Opnieuw,” zei FVD-leider Thierry Baudet vandaag in de Kamer. Rutte zei met de verkenners niet te hebben gesproken over Pieter Omtzigt, maar dat was wel zo. Hij zei dat hij het vergeten was. “Dat is ook niet de eerste keer,” aldus Baudet.

Eerder had Rutte geen herinnering aan de memo over de afschaffing van de dividendbelasting. Hij had geen actieve herinnering aan het feit geïnformeerd te zijn over het bombardement op Hawija. Hij had geen herinnering aan het spreken over groepsimmuniteit. Geen herinnering aan het bedrag van de omstreden Teevendeal dat werd achtergehouden. Hij had geen herinnering aan het wanneer van zijn gesprek met Halbe Zijlstra over de datsja van Poetin.

Democratie stuk

“Er zijn twee mogelijkheden,” zei Baudet. “Of Rutte lijdt aan ernstig geheugenverlies, wat hem volstrekt disfunctioneel maakt, of hij is een pathologisch leugenaar. In beide gevallen is hij volstrekt ongeschikt als premier. Ongeloofwaardig.”

Hij benadrukte dat deze doofpotpolitiek heeft gemaakt dat de Tweede Kamer onder 10 jaar Rutte steeds meer buitenspel is komen te staan. “Ik denk dat de Kamer vandaag voor een cruciaal moment staat. Gaan we dit accepteren of gaan we onze tanden laten zien? Als dat [laatste] niet gebeurt, dan is de democratie hier in Den Haag officieel stuk.”

Betonrot

“Ook als Rutte na vandaag vertrekt, dan moeten we constateren dat de betonrot in ons systeem veel dieper is dan alleen één persoon of één kabinet,” zei Baudet. “Het kartel stort voor onze ogen in elkaar. Het politieke systeem is aan het einde van haar Latijn.”

4.9 95 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
142 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 maanden geleden

Rutte is ongeschikt, aldus Baudet, volledig mee eens, echter 2,5 miljoen mensen hebben wel op hem gestemd en maar 250.000 op Baudet.
Dus het volk denkt er overduidelijk anders over.
En de reguliere media zal er voor zorgen dat het kartel, beter: de cabal, nog lang niet instort.

Edward
Edward
3 maanden geleden

Rutte is een gladde aal en het kartel sluit de gelederen. Rutte blijft aan als MP, mark my words. Helaas, we komen nooit van deze leugenaar af, tenzij de schapen stoppen om op partijen als VVD, CDA en D66 te stemmen.

-= GensNet =-
-= GensNet =-
3 maanden geleden

> Te beginnen met de invoering van het referendum.

Ik wil jullie er even aan herinneren dat een referendum tegenwoordig “niet verbindend” is. Dat betekend dat wanneer een meerderheid voor of tegen iets is, deze uitkomst gewoon naast zich neer kan leggen. Zelfs dat hebben ze sneaky veranderd en daarom heeft een referendum geen enkele nut.

Ik zie nog steeds maar één mogelijkheid om van deze ellende af te komen: een staatsgreep.

Nijntje
Nijntje
3 maanden geleden

Hoop doet leven. Weg met die boel!

x

Check Also

gevaccineerden

Gevaccineerden dragen corona mogelijk net zo makkelijk over als ongevaccineerden: ‘Dit is mega’

Ook bij de reguliere media begint het ...

kamervragen

Kamervragen over ‘schokkende’ coronavaccincontracten met Pfizer

Deze week zijn de contracten die Albanië ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

142
0
We lezen graag je reactie!x