Buitenland

Nieuwe NAVO-hoofdkwartier geïnspireerd op dubbele bliksemschicht SS?

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het nieuwe hoofdkwartier van de NAVO heeft in de afgelopen weken tot de nodige controverse geleid. Het gebouw vertoont namelijk veel gelijkenissen met de dubbele bliksemschicht, het symbool van de Schutzstaffel (SS). Dat meldt het Russische staatspersbureau Sputnik.

Eerder zorgde de NAVO al voor ophef door Duitsland de leiding te geven over de militaire oefening Anakonda 16. De oefening, waarbij meer dan 30.000 NAVO-troepen betrokken waren, vond plaats in Polen op de 75e verjaardag van de Duitse invasie van de Sovjet-Unie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Provocatie

Rusland ziet de opbouw van de troepenmacht als provocatie, terwijl het de eerste keer is sinds de val van het naziregime dat er Duitse soldaten zijn gestationeerd in het Oost-Europese land.

De Duitse oud-bondskanselier Gerhard Schröder noemde de oefening op de verjaardag van de invasie een ‘grote fout’. Op social media vragen mensen zich af of de alliantie bewust gekozen heeft voor nazisymboliek of dat er sprake is van puur toeval.

Niet voor het eerst

Het is in ieder geval niet voor het eerst dat de door Amerika geleide coalitie in verband wordt gebracht met nazisme. Een YouTube-video toont een aantal SS-symbolen die zouden zijn gedragen door NAVO-troepen.

Daarnaast zijn er in het verleden nazi’s geweest die deel uitmaakten van de NAVO-top. Zo was Adolf Heusinger, generaal en stafchef van het Duitse leger, tussen 1961 en 1964 voorzitter van het militaire comité van de NAVO.

De bouw van het nieuwe hoofdkwartier startte in 2010 en wordt naar verwachting later dit jaar afgerond. De kosten bedragen ruim 1 miljard euro.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Freddie
Freddie
7 jaren geleden

Dit is geen toeval.
Dit is bewust gedaan.
En die oefenigen aan de Russische grens zijn bedoelt om te provoceren.
Men is op revanche uit tegen Rusland.
Maar dit keer zal er van het hele Duitse leger niet èèn overblijven denk ik.
Noch van hun meelopers.
Rusland is voorbereid.
En beter dan we denken.

BerendW
BerendW
7 jaren geleden

Rusland maakt er weer een jij-bak van fascisten van, ja de NAVO steunt in het geniep fascisten in Kiev dat weet ieder mens met gezond verstand wel, alleen om nou heel die trans Atlantische verbond weg te zetten als een nazi apparaat bevindt zich op een laag niveau, er is 1 land die de baas is over de NAVO en dat is de VS van A, hun agressie moet gestopt worden.

Off topic:Google maar. Eens een gebouw van het Amerikaans leger dat exact een vorm van een hakenkruis heeft.

Jeff
Jeff
7 jaren geleden

Nou, het zal mij wel ontgaan, maar kon er geen banketletters van bakken. En voor wat betreft de provocaties; ze zijn er gewoon achter gekomen, dat de koude oorlog ze meer oplevert. Vrede is zonde van de tijd, lees het geld.
Vergeleken bij wat er komen gaat, was Stalingrad een picknick.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x