BuitenlandCorona

Britse Jaap van Dissel: geen lockdowns meer, behandel corona als griep

Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Lockdowns zijn waarschijnlijk niet meer nodig nu Groot-Brittannië leert om het coronavirus te behandelen als de griep. Dat heeft professor Chris Whitty, de belangrijkste gezondheidsadviseur van de Britse regering, gezegd tijdens een webinar.

De Britse Jaap van Dissel zei dat er in een zwaar griepjaar tot wel 25.000 mensen sterven zonder dat iemand het doorheeft. Hij voegde toe dat we moeten accepteren dat sommige mensen aan corona zullen sterven, schrijft de Daily Telegraph.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Niemand had iets in de gaten

Professor Whitty zei dat de overheid alleen ‘aan de noodrem zal trekken’ als er een gevaarlijke variant opduikt, waartegen mensen geen immuniteit hebben. “Corona gaat niet weg,” zei hij, toevoegende dat het beleid rationeel moet zijn.

“Elk jaar sterven er tussen de 7000 en 9000 mensen aan griep, vooral ouderen, en om de paar jaar heb je een zwaar griepjaar waarin 20.000 tot 25.000 eraan sterven. Dat gebeurde drie jaar geleden voor het laatst en niemand had iets in de gaten.”

Volwaardig leven

“Het is duidelijk dat we corona op een gegeven moment op dezelfde manier moeten behandelen als de griep,” benadrukte hij. “Maatregelen zoals het sluiten van scholen en universiteiten of een bezoekverbod voor verpleeghuizen zorgen ervoor dat mensen geen ‘volwaardig leven’ kunnen leiden,” aldus Whitty.

Op de vraag van professor Simon Wessely van King’s College London of lockdowns ingesteld zullen worden als het aantal gevallen stijgt, antwoordde hij: “Nee, dat denk ik niet.”

[Telegraph]

4.8 98 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paca
Paca
3 jaren geleden

goh

G meijers
G meijers
3 jaren geleden

En wanneer zal Hugo het licht gaan zien??

Dirk
Dirk
3 jaren geleden

Een lekkermakertje of een reële aanbeveling.  

Mickey
Mickey
3 jaren geleden

Was al van begin bekend, alleen Furher rutte dacht het niet. Ha ha ha leuk dit.. eerst Boris Johnson.. zegd dat farmaceutische klojo’s hier achter zitten en nu dit…ha ha ha..leuk.

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x