Homepagina » Mens en Dier » Meest bedreigde indianenstam roept om hulp (video)

Meest bedreigde indianenstam roept om hulp (video)

Undercover-journalisten filmen illegale houtkappers die enorme boomstammen uit het leefgebied van de Awá-stam halen.

Volgens Survival International gaat het om ’s werelds meest bedreigde stam. De huizen van de stamleden worden vernietigd door industriële projecten en illegale veeboeren.

De Awá vormen een kleine stam die ongeveer 355 leden telt. In het oostelijke Amazonegebied in de Braziliaanse deelstaat Maranhão vormen ze één van de laatste overgebleven jagers- en verzamelaarsstammen ter wereld. Sommige leden van de stam mijden tot op heden elk contact met de buitenwereld.

Illegale activiteiten

De Awá zijn in alle opzichten volledig afhankelijk van het bos, maar dat verdwijnt in rap tempo als gevolg van de intensieve houtkap. Op satellietbeelden is te zien dat meer dan 30 procent van het regenwoud in één van de vier Awá-leefgebieden reeds is vernietigd.

Survival roept de Braziliaanse regering in een persverklaring op meer te doen tegen de illegale activiteiten in het leefgebied van de Awá. “De timing is cruciaal omdat een heel volk verloren dreigt te gaan. Wij hebben de morele verantwoordelijkheid iets te doen. Met het geld van de Europese Unie en de Wereldbank zijn gigantische projecten in Brazilië gerealiseerd die de hulpbronnen van de Awá hebben uitgeput.”

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

1 reactie

  1. wouter van der sluis

    Op het stropen van dieren en illegale woiudkap is maar 1 straf mogelijk, immers zij zijn diegene die deze wereld niet meer leefbaar maken voor onze kleinkinderen. Van regeringen verwacht ik geen korte termijn GREED maar toekomstvisie, waarom niet eindelijk een ingrijpen van de United Nations ter bescherming van de kap in regenwouden, ook op het Noordelijk halfrond komt dat voor, weten de mensen dat eigenlijk wel? Het heet hier heel mooi “logging”. En waarom niet het “Chinese” idee invoeren en de wereld aanwas van mensen sterk beperken? Visie…………..

    1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

pensioen

Gefeliciteerd, je staat op het punt 35 procent van je pensioen te verliezen. ‘Onaanvaardbaar’

Afgelopen maand bereikten vakbonden, werkgevers en het ...

sneeuw

Ondertussen in Zuid-Amerika: 4 METER sneeuw en -23°C

In de Andes is een ‘recordhoeveelheid’ sneeuw ...