Gezondheid

Langzaam maar zeker gaat de beerput van de suikerindustrie open

Help door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse suikerindustrie heeft in de jaren zestig doelbewust het onderzoek naar hart- en vaatziekten proberen te beïnvloeden. Een grote studie die concludeerde dat vet en cholesterol schadelijk zijn en dat suiker een goed alternatief is, blijkt te zijn betaald door de suikerlobby, zo meldt het medische tijdschrift JAMA.

De laatste jaren komt er steeds meer informatie naar buiten over de manieren waarop de suikerindustrie probeert twijfel te zaaien over wetenschappelijk bewijs. Vorig jaar bleek dat Coca-Cola wetenschappers had betaald om aan te tonen dat een mens niet dik wordt van suikerhoudende frisdrank.

Zondebok

Harde bewijzen voor de manipulatie van wetenschappelijke studies ontbraken tot dusver, maar nu laten wetenschappers in JAMA zien dat de Sugar Research Foundation de opzet van de studie bepaalde, de studie financierde en proefversies beoordeelde.

De suikerindustrie blijkt in de jaren vijftig en zestig wetenschappers te hebben betaald om de link tussen suiker en hart- en vaatziekten te verdoezelen. Daardoor werd vet onterecht de nieuwe zondebok. Op grote schaal manipuleerde de voedingsindustrie het wetenschappelijk onderzoek.

Bemoeienis

De onderzoekers maken duidelijk dat vijf decennia van onderzoek over de rol van voeding bij hartaandoeningen en heel wat van het dieetkundig advies van vandaag grotendeels is gevormd door de suikerindustrie.

Toen arts John Yudkin in 1957 een studie publiceerde over de schadelijkheid van suiker, schreef de Sugar Research Foundation in een interne memo dat er moest worden gezocht naar zwakke plekken in dit soort studies.

Door de bemoeienis van de SRF geloofden veel wetenschappers tot in de jaren tachtig niet dat suiker kon leiden tot hart- en vaatziekten. Het lijkt er nu dus op dat de beerput van de suikerindustrie langzaam maar zeker opengaat.

[Trouw]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dirk
Dirk
6 jaren geleden

Dit is een leuke en gemakkelijk te bekijken docu over een australier die zijn gezonde dieet van de ene op de andere dag omgooit naar een dieet met 40 suikerklontjes per dag…

40 suiker klontjes per dag?! Hoor ik u zeggen…

Dit aantal is wat de gemiddelde australier (en ik gok elke ‘westerse’) per dag verorbert.

Hieronder een link naar de trailer van de docu welke overigens eenvoudig in zijn geheel te vinden is.

https://m.youtube.com/watch?v=6uaWekLrilY

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
6 jaren geleden

Het is niet alleen de suiker, het is alles om je heen dus ook medicatie uw eten en drinken en niet te vergeten uw psychische gevangenschap wat men eigenlijk geheel niet bemerkt omdat het zo gewent is. Bij dieren heeft stereotype gedrag best een heftige uiting maar de mens zal dat ook hebben alleen zijn wij ons daar geheel niet van bewust.

Hier een filmpje van het stereotype gedrag van dieren.
Stereotiep gedrag dierentuindieren
https://youtu.be/-VpvLwh-PrY via @YouTube

afwassen
afwassen
6 jaren geleden

Ik vind het een beetje vreemd om nieuws te horen dat ik al jaren weet en dan bedoel ik niet 8 of 12 jaar maar al 40 jaar. Ik bedoel daar mee te zeggen, dat ik als kind hoorde van de tandarts dat suiker slecht voor je is.

Dan kan je zeggen, toen was ik een kind, maar van af dat moment had ik een keuze om wel of niet te snoepen.
Tegen alle waarschuwingen in ook die van mijn ouders deed ik altijd heel veel suiker in de Brinta.
want anders vond ik het niet te pruimen.
Het zou het wel heel gek zijn als ik de suiker industrie zou veroordelen, omdat ik nu in elke kies een vulling heb zitten.

Je kan zeggen, we zijn verslaaft gemaakt en verkeert voorgelicht door corrupte wetenschappers.
en wat is de wereld toch slecht, wat zijn er slechte mensen aan het roer.In zo,n wereld kan ik niet en wil ik niet leven. Of je kan je verantwoording nemen.

If I can spot, it I have cot it. dus als je misleiding kan zien, betekent het dat je het ook in je hebt.

Breng in alle omstandigheden je waarheid in, gebruik al je capaciteiten om passende antwoorden te geven. Doe het zelf beter dan je om je heen ziet gebeuren. met andere woorden geef het voorbeeld.

Maar:
Wijs niet met je vinger, want je wijst naar je zelf.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x