Buitenland

VS vervoert opnieuw IS-terroristen in Syrië. Waarom durft niemand hier vragen over te stellen?

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor de tweede keer binnen een week heeft een helikopter van de Amerikaanse coalitie IS-terroristen in de oostelijke Syrische provincie Deir ez-Zor vervoerd, zo laat het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten weten.

Het observatorium meldt dat de operatie afgelopen zaterdag werd uitgevoerd in het plaatsje al-Tabani.

Syrische bronnen zeggen dat de door Amerika gesteunde Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) tijdens de operatie artilleriesteun gaven.

Huurlingen

De bronnen speculeerden dat er mogelijk Amerikaanse huurlingen die zij aan zij vechten met IS werden vervoerd, of leiders van de terreurgroep die wilden deserteren.

Donderdag maakte het observatorium melding van een soortgelijke operatie waarbij Amerikaanse helikopters vier IS-strijders en een burger oppikten bij een huis dat fungeerde als wapendepot.

Dat gebeurde in Beqres, een buitenwijk van de stad Deir ez-Zor. Het ging om een bomexpert, drie Egyptische IS-terroristen en een burger.

Totale overwinning

Syrië is met zijn bondgenoten ondertussen bezig aan een totale overwinning op de terroristen.

De Russische luchtmacht doodde vorige week 200 IS-strijders en vernietigde een konvooi van 20 voertuigen met zwape wapens en tanks.

Zware nederlaag

IS leed ook bij de grens met Libanon een zware nederlaag. Het Syrische leger en Hezbollah behaalden successen in de westelijke regio Qalamoun.

Zondag stelden het Libanese leger en Hezbollah een staakt-het-vuren in in de strijd aan de grens met Syrië.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Furious Anger
Furious Anger
4 jaren geleden

Gelijk uit de lucht schieten, heb je gelijk twee vliegen in 1 klap Poetin, als ik je ergens mee kan helpen bel me maar!!! Waarschijnlijk ben ik niet de enige die de ziekte die Amerika heet zat is. Neem ook echt geen blad meer voor de mond. Afmaken al die Amerikanen die de werkelijke vrede in de weg staan!!
Amerika… terroristen NATIE

Max
Max
4 jaren geleden
Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
4 jaren geleden

Zij helpen Israël.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x