Buitenland

Neocons bang dat Trump als president einde zal inluiden van Nieuwe Wereldorde

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl de excentrieke miljardair Donald Trump de ene na de andere staat binnenhaalt, vraagt de gevestigde orde zich af of de politieke outsider nog wel gestopt kan worden.

Op Super Saturday won de vastgoedmagnaat in Louisiana en Kentucky, waardoor hij in totaal 373 gedelegeerden achter zich heeft. Zijn rivalen Ted Cruz, Marco Rubio en John Kasich staan op respectievelijk 291, 122 en 33 gedelegeerden.

Sommigen beginnen zich openlijk af te vragen of het establishment Trump nog wel kan tegenhouden. Eén van hen is de neoconservatieve journalist Anne Applebaum. Zij probeert mensen vooral bang te maken.

Liberale wereldorde

In een opiniestuk voor The Washington Post schrijft Applebaum, die bekend staat om haar anti-Russische houding, dat we ‘slechts twee of drie slechte verkiezingen verwijderd zijn van het einde van de NAVO, het einde van de Europese Unie en misschien wel het einde van de liberale wereldorde zoals we die kennen’.

“Het is mogelijk dat er in januari een man in het Witte Huis komt die niet geïnteresseerd is in wat presidenten Obama, Bush, Clinton, Reagan, Johnson, Nixon en Truman ‘onze gedeelde waarden’ noemden,” waarschuwt Applebaum.

“Trump zegt dat het hem niet interesseert of Oekraïne zal worden toegelaten tot de NAVO; hij is niet geïnteresseerd in de NAVO en diens veiligheidsgaranties,” gaat ze verder. “Hij heeft geschreven dat ‘conflicten in Europa geen Amerikaanse levens moeten kosten en dat Amerika jaarlijks miljoenen dollars kan besparen door zich terug te trekken uit Europa’.”

Over Rusland zei Trump: “Je kunt een deal sluiten met die mensen. Ik zou een zeer goede relatie met Vladimir Poetin hebben.”

Europa

Applebaum waarschuwt dat er in Europa sprake is van een soortgelijke trend. Over een jaar zijn er presidentsverkiezingen in Frankrijk. Marine Le Pen van het Front National heeft al beloofd de NAVO en de EU te zullen verlaten, Franse bedrijven te nationaliseren en buitenlandse investeerders te weren als ze gekozen wordt.

“Le Pen voorziet net als Trump een speciale relatie met Rusland, wiens banken haar verkiezingscampagne financieren,” schrijft de neocon. Ze wijst ook op het referendum dat in juni in Groot-Brittannië wordt gehouden over de vraag of het land binnen de EU moet blijven. Daarnaast verruilt de Hongaarse premier Viktor Orbán het Westen liever voor een strategische alliantie met Istanboel of Moskou.

“Zonder Frankrijk zal de eenheidsmarkt in Europa verdwijnen,” merkt de journalist bezorgd op. “Zonder Groot-Brittannië kan de NAVO moeilijk blijven bestaan. De kosten van bondgenootschappen (‘miljoenen dollars per jaar’) zijn makkelijker te zien dan de voordelen op de lange termijn.”

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
reality check
reality check
6 jaren geleden

Klinkt me als muziek in de oren.

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Laat the media maar gillen en liegen over hem. Het einde van de Nieuwe Wereld Orde is nabij.
It’s time to Trump!

Eli020
Eli020
6 jaren geleden

Door dat gedoe met die delegates en de openbare afkeer binnen de Republikeinse partij besef ik dat Trump al snel verleden tijd zal zijn. Hij wordt van alle kanten tegengewerkt en systematisch gedemoniseerd. Keer op keer die opmerkingen herhalen over de Mexicanen en het bouwen van de muur. Het is de tactiek die de MSM al tientallen jaren hanteert en helaas zijn de meeste mensen volledig gebrainwashed door hier in mee te gaan zonder zelf op zoek naar antwoorden te gaan. Newt Gingrich zei het afgelopen week al, Trump is er geen een van the secret society en dus feitelijk kansloos. Hoe graag wij ook hervorming willen zien.

Anne Applebaum, goh, waar zou die nou vandaan komen:)

Freba
Freba
6 jaren geleden

Toen ik de naam Applebaum zag; in vroegere Duitse tijden Apfelbaum geheten, wist ik alweer genoeg. Allemaal Zionistisch gezwets. Die Trump maakt gelijk korte metten met die dames en heren. Ik vrees voor mijn leven. Ook de twee Kennedy’s moesten het met de dood bekopen. Zij deden niet wat de Uitverkorenen in petto hadden. Dat volk stort de hele wereld in de ellende met hun arrogantie en hun overmoed.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

41
0
We lezen graag je reactie!x