Binnenland

Beatrix maakt veel privévluchten met regeringstoestel

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Koningin Beatrix gebruikte het regeringsvliegtuig niet eerder zo vaak als het afgelopen jaar. De koningin vloog minimaal 42 keer met de Fokker 70.

Het ging in bijna alle gevallen om privévluchten, onder meer naar Londen waar prins Friso in coma ligt. De vluchten kostten de schatkist (lees: belastingbetaler) bijna 7 miljoen euro.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Maandblad Quote onderzocht de transpondergegevens van de PH-KBX. Het afgelopen jaar waren er geen officiële buitenlandse bezoeken van ministers en staatssecretarissen naar Londen. Daarom kan het niet anders dan dat het toestel 21 keer op en neer vloog voor een bezoek van de koningin aan haar zoon, aldus Quote.

Vakantiehuis

Het regeringstoestel vloog daarnaast drie keer naar het Italiaanse Toscane. Koningin Beatrix heeft daar een vakantiehuis.

Het kabinet zou het vliegtuig vaak links laten liggen. Premier Mark Rutte vloog er afgelopen jaar twee keer mee naar Berlijn, minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem ging ermee naar Parijs en Rome en oud-minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal pakte het toestel om naar Israël te vliegen.

Landsbelang

Leden van de koninklijke familie, ministers, staatssecretarissen en ‘aangewezen personen’ mogen het regeringsvliegtuig eigenlijk alleen voor zakelijke doeleinden gebruiken.

Beatrix hoeft voor het gebruik van het toestel niets te betalen, omdat al haar reizen worden geacht ‘in het landsbelang te zijn’, aldus een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst. Welk landsbelang met vakantievluchten wordt gediend is niet duidelijk, maar de kosten van alle vluchten zijn wel voor rekening van de belastingbetaler.

Bron: Quotenet.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan
Jan
11 jaren geleden

Welk landsbelang met vakantievluchten wordt gediend is niet duidelijk, maar de kosten van alle vluchten zijn wel voor rekening van de belastingbetaler.

Onze koningin heeft haar vakantie hard nodig ,weten jullie wel hoeveel energie het kost om uit te vinden hoe ze ons nog meer op de kosten kan jagen.
Dit alles is natuurlijk in het belang van ons land , als het onze koningin goed gaat zijn wij ook allemaal gelukkig
(toch)!

j
j
11 jaren geleden

Dat is nog geen halve euro per persoon. Valt wel mee hoor, dat heb ik er wel voor over als ze op die manier vaak bij haar zoon kan zijn. Kloppen doet het natuurlijk niet.Er zijn zoveel misstanden die aangepakt moeten worden, daar kan deze ook nog wel bij.

pietje bell
pietje bell
11 jaren geleden

waneer komt hier omtrend het echte nieuws ?

henk
henk
11 jaren geleden

Ik hang een wit laken guiten mijn ramen,
ik ben straks mijn huis kwijt omdat ik werkeloos word,ik vind dat er zeer snel een einde moet komen aan de monarchie in nederland.
bilderberg conferentie,s moeten ten strengste verboden worden.
GEEN LOON GEEN KROON!!

Back to top button
52
0
We lezen graag je reactie!x