Het Complot

Meesterspion: het geheime leven van prins Bernhard

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Aan prins Bernhard zijn inmiddels de nodige biografieën gewijd. Zijn naam is voor velen synoniem met de Lockheed-affaire en talloze buitenechtelijke affaires. Ook had de prins een andere ‘liefde’: de geheime diensten.

Vanaf zijn vroege jeugd flirtte Bernhard met de nazi’s (zijn naam stond in de administratie van de ‘Sturm’) en hun geheime dienst Reichssicherheitshauptamt. Hij was ook grondlegger van de na-oorlogse Nederlandse inlichtingendienst, toen nog BNV geheten. Na de oorlog werkte Bernhard samen met de CIA, zo schrijft Philip Dröge in zijn boek Beroep: meesterspion.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Voor zijn boek deed Dröge onder meer onderzoek in geopende archieven van de Britse veiligheidsdienst MI5, waarin hij bewijzen vond dat de Nederlandse dubbelspion Christiaan Lindemans (King Kong) in 1944 vrij toegang had tot het hoofdkantoor van prins Bernhard in Brussel en de Duitsers op de hoogte bracht van de geallieerde plannen voor een luchtlanding bij Arnhem.

In 1951 vliegt Bernhard naar Zuid-Amerika. In Argentinië betaalt hij steekpenningen namens treinfabriek Werkspoor en probeert hij voor eigen rekening wapens en vliegtuigmotoren te verkopen. Hij reist vervolgens door naar Chili, waar hij namens de CIA de harde kern van officieren ontmoet die later de coup tegen president Salvador Allende zal plegen.

Eenmaal in Chili aangekomen speelt een legerband in een uniform dat als twee druppels water lijkt op dat van de Duitse Wehrmacht uit de Tweede Wereldoorlog, het Wilhelmus. Bernhard ontmoet in Chili hooggeplaatste regeringsfunctionarissen en grootgrondbezitters. Hij heeft ook een ontmoeting met Raul Marin Balmaceda, een rechts parlementslid dat kort na het bezoek van Bernhard met hulp van de CIA de zeer rechtse Acción Chilena Anticomunista (AChA) opricht.

Jezuïeten

In Santiago brengt Bernhard een bezoek aan hoofd van de Chileense strijdkrachten Guillermo Barios Tirado, die goed bevriend was met de latere dictator Pinochet. Hij ontmoet er ook een groep Nederlandse en Vlaamse jezuïeten, die in Chili lesgeven op lagere en middelbare scholen. Met hulp van de CIA en prins Bernhard bepalen deze jezuïeten later de toekomst van Chili.

De CIA had grote interesse in Chili en begon de geheime Operatie Condor, die tot in de jaren zeventig zou duren en waarbij de wrede generaal Augusto Pinochet aan de macht kwam. Tijdens het bewind van de Amerikaanse president Richard Nixon en zijn minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger kwam in Zuid-Amerika met hulp van het Witte Huis een aantal schimmige militaire regimes aan de macht.

Verschillende Chileense historici en journalisten hebben uit de doeken gedaan hoe de jezuïeten zijn ingezet om het land te sturen. Zij zijn als geen ander in staat de pols van de natie te voelen en zo mogelijk een kudde bij te sturen. Daartoe werden clubs en scholen die de orde had gesticht een belangrijk wapen.

In 1959 kwam de belangrijke jezuïet Roger Vekeman aan in Santiago de Chili. Hij wist de Chileense overheid over te halen een faculteit der sociologie te stichten aan de Katholieke Universiteit van Santiago, om de problemen ‘op een wetenschappelijke manier te onderzoeken’. Fondsen voor de faculteit kwamen onder meer uit de Verenigde Staten.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Bernhard heeft ons een aantal jodenstreken geleverd. Via de Bilderberggroep doet hij dit nog steeds en waar zijn nazi-geest in voort leeft.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

Van de doden niets dan goeds.Iemand die er niet meer is afzeiken is wel erg makkelijk. De woorden van Berhard herhalend uitgesproken ten overstaan van zijn oud strijdmakkers. Ich bin genaaid.Ich worde genaaid und ich naai ze terug soviel ich kan. ich ben niet meer dan gewoon loopjongen .Niets meer.dan dat.

godajo26
godajo26
10 jaren geleden

Ik hou wel van leuke woordspelingen Pietje ,
moet er meestal wel om lachen , positief bedoeld .
En natuurlijk heb jij meestal wel gelijk .
Heb je al eens gekeken op wikepedia , je naamkeuze bedoel ik ,
jij probeert ook mensen aan het lachen te krijgen ,
heb je nog iets interesants te melden over ufo,s , jij weet meer dan dees of gene ,
ben ff een tijdje weggeweest ,
groetjes

matrixopener
matrixopener
10 jaren geleden

Joden streken ? weten julie dan niet dat de meeste bewoners van Israel Khazar joden zijn
95% van de Joden stammen niet af van de 12 stammen maar van Atilla de Hun .
Dat zijn de zionisten die de cabal vormen en ach zoek zelf eens wat op .

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x