Homepagina » Mens en Dier » ‘Als we niets hadden gedaan, zou de corona-epidemie nu al voorbij zijn’
corona
Foto: YouTube/Journeyman Pictures

‘Als we niets hadden gedaan, zou de corona-epidemie nu al voorbij zijn’

Afstand houden en landen in lockdown plaatsen is het domste wat je kunt doen als je te maken hebt met een virus zoals corona. Dat zegt professor Knut Wittkowski van The Rockefeller University.

Hij laat gegevens zien waaruit blijkt dat China en Zuid-Korea al over hun piek heen waren toen ze lockdownmaatregelen namen.

Ze hadden dus eigenlijk al groepsimmuniteit bereikt.

Scholen moeten open blijven

Dr. Wittkowski zegt dat kinderen nu juist naar school moeten gaan en elkaar moeten besmetten. “Dat draagt bij aan de groepsimmuniteit.”

“Het enige wat luchtwegaandoeningen tegenhoudt is groepsimmuniteit,” licht hij toe. “Ongeveer 80 procent van de mensen moet in contact zijn geweest met het virus. De meerderheid zal daar niets van merken of zeer milde symptomen krijgen, vooral als het kinderen zijn.”

Het is dus heel belangrijk om de scholen open te houden, benadrukte dr. Wittkowski. Verzorgingstehuizen moeten volgens hem wel hun deuren sluiten.

“Een epidemie als Covid-19 houdt twee weken aan, piekt twee weken en verdwijnt vervolgens weer, als je niets doet.”

Zelfs als we de coronadoden meetellen, hebben we nog een normaal griepseizoen

“In het geval van de Verenigde Staten zou de epidemie al voorbij zijn als er niet was ingegrepen.”

Hij legt het als volgt uit:

Twee procent van de symptomatische gevallen zal sterven. Dat komt neer op 500 mensen per dag, vier weken lang. Dat zijn ongeveer 10.000 doden. In de VS sterven er ongeveer 35.000 mensen per jaar aan de griep. Dus zelfs als we de coronadoden meetellen, hebben we nog een normaal griepseizoen.

Waarom worden ziekenhuizen dan overspoeld met patiënten met corona?

Dat komt volgens dr. Wittkowski omdat er recentelijk is bezuinigd op de zorg.

Naar buiten

“Er zijn geen aanwijzingen dat deze griep fundamenteel anders is dan een gewone griep,” zegt hij.

“We weten wat er in China is gebeurd, we weten wat er in Zuid-Korea is gebeurd, we weten wat er in Europa gebeurt. Er zijn geen aanwijzingen dat het virus anders is dan de gewone griep, misschien een beetje heftiger.”

De griep is vaak in de lente weer voorbij omdat mensen dan veel naar buiten gaan. Buiten kan het virus zich namelijk niet gemakkelijk verspreiden.

“Door binnen te blijven, hou je het virus in leven,” stelt Wittkowski. “Door naar buiten te gaan, hou je iedere luchtwegaandoening tegen.”

Bekijk het interview hieronder:

[Journeyman Pictures]
5 5 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René
René
10 maanden geleden

Wel ben ik voorstander van een 1000Km politiek. Een afstand van 1000Km tussen de politicus en de burger. Of O Nee, die hebben we al lang 😀

Willem
Willem
10 maanden geleden

Tja klinkt logisch tenzij het virus uit een lab komt , en het veel besmettelijker is gemaakt op 1 of andere manier .

Wil deze man graag geloven maar The Rockefeller University klinkt me een beetje banaal in de oren op 1 of nadere manier !

d1rty
d1rty
10 maanden geleden

Maar dan nog…in Nederland is er bezuinigd op de zorg de laatste jaren. Een grote groep mensen iedere dag met ademhalingsproblemen kunnen de ziekenhuizen niet aan, dan moet je ook jongeren laten sterven. In Duitsland zou het misschien wel goed kunnen, daar is genoeg capaciteit lijkt het. Ik vraag me ook af hoe dat moet als die corona-app verplicht wordt hier in Nederland, ik heb een simpele telefoon waar geen apps op kunnen. Ik was niet van plan om een dure smartphone te kopen of een duur abonnement te nemen van €30 of € 40 per maand. Dat is een groot bedrag op jaarbasis. Mijn vader van 82 weet helemaal niet hoe zo’n smartphone werkt en wil wel graag z’n boodschappen doen anders heeft hij niks te eten.

René
René
Reactie op  d1rty
10 maanden geleden

Goed luisteren wat er gezegd wordt: ALS 60% van de mensen meedoet met de APP hoeft het niet verplicht gesteld te worden.

Maar als er duidelijk minder dan 60% meedoet, dan is verplicht stellen geen democratische actie meer.
Dus wat er ook gebeurt, ik doe er niet aan mee. Ik wil ook wel tekenen dat ik geen ZORG hoef als ik dat ook niet meer mee hoef te doen met het betalen van zorgpremie.

Solidariteit betekent tegenwoordig dat als iemand een been breekt, je zelf ook je been moet breken, En als je dat niet durft dat je in ieder geval moet doen ALSOF je ook je been gebroken hebt.

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  René
10 maanden geleden

Renè
Dacht je nu werkelijk als iemand het corona virus heeft en een app op zijn mobieltje dat hij die niet verwijderd? Hij zal zeker de voorbijgangers niet laten weten dat hij corona heeft. Het werkt alleen maar als iedereen verplicht wordt en dan is de privacy helemaal naar de knoppen
Deze app is alleen maar de introductie van het Chinese systeem dat je verplicht bent om je mobieltje bij je te hebben anders ben je strafbaar en dat kost je punten waardoor je bewegingsvrijheid nog minder wordt. In china kun je zonder mobieltje geen gebruik maken van het openbaar vervoer, niets kopen of verkopen en als je, op een zebra net iets te laat oversteekt dan krijg je strafpunten en daarmee beperkingen

René
René
Reactie op  Eelke Piers
10 maanden geleden

Je snapt het punt niet dat ik maak. Nogmaals:
De Jonge zegt: “Als er > 60% meedoet, hoef ik het niet te verplichten”
Dus zegt hij:
‘Als minder dan 60% meedoet, verplicht ik het wel’. Maar hoe kun je dat nog democratisch noemen….

Rob
Rob
Reactie op  René
10 maanden geleden

@Rene, ja precies. Ze zeggen dan in feite al dat je hoe dan ook die app zult gebruiken. Als te weinig mensen ‘vrijwillig’ mee doen en het wordt verlicht, dan zeggen ze bij voorbaat al dat het verplicht is. Ik gebruik nooit ergens een mobiele telefoon voor. Ik zie het nut van zo’n ding niet. Dus ga ik ook zeker geen mobiele telefoon gebruiken voor één zo’n gare app. Laat het maar gedwongen boven de 60% komen als ze dat willen, dan hoor ik bij het percentage dat er geen heeft.

H.J.
H.J.
Reactie op  René
10 maanden geleden

René dit heeft ook niets met democratisch te maken.
Dit is een van de doelstellingen van deze Virus-hype.

Volledige controlle over de inwoners.

d1rty
d1rty
Reactie op  René
10 maanden geleden

Goed lezen, ik scghreef “als” want op moment van schrijven was het nog niet duidelijk…wel of niet verplicht.

Sjazon
Sjazon
10 maanden geleden

Enerzijds is de lockdown heel goed voor het besef van de mensen. Nu ervaren ze hoe
het voor dieren voelt om de hele dag in een hokje, stal of boerderij opgesloten te zitten.

Selket
Selket
Reactie op  Sjazon
10 maanden geleden

Ik snap echt niet waarom iedereen zich zo druk mzakt om deze apps. Wat kan mij het schelen of iemand weet in welke winkel ik kom of wat dan ook…..wat een onzin. Denk je nou echt dat er 50 man de hele dag zitten te kijken wie zich waar bevind? Dacht het niet..

Hoop
Hoop
Reactie op  Selket
10 maanden geleden

Tja dan begrijp je het echt niet.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Selket
10 maanden geleden

Dus een app gaat je beschermen tegen ECHTE virussen. En zal je beter maken wanneer je ziek bent? Dit is complete waanzin. Alsof een kostuum van katoen je zou beschermen tegen vuur. Denk na……dit is alleen een controle middel waar een onbenoemde 3e partij baat bij zal hebben. Weet u het nog. Elektronisch patiëntendossier. Verplicht orgaandonatie registratie. Bij geboorte heeft de mens al geen lichaamsintegriteit meer. Vertrouwt u deze overheid, die dit onethisch beleid doorvoerde, met een app die hen vertelt waar u zich bevindt?

Rob
Rob
10 maanden geleden

Misschien zegt hij dingen die waar zijn maar als ik de naam ‘Rockefeller’ zie dan denk ik ‘okee’, ik weet genoeg’. Dat is één van de zogenoemde bloedlijn families die de steeds meer macht willen over de wereld.

Elise
Elise
Reactie op  Rob
10 maanden geleden

Ik zie het ook meer als tegen elkaar uit spelen, maar het einddoel/uitkomst blijft hetzelfde.

ron
ron
1 maand geleden

gewoon terug naar het normale leven en alles is voorbij. word er ook geen angst meer gezaaid door de overheid en de MSM. mensen leven van virussen daarom is het menselijk lichaam zo uniek.

Nike
Nike
1 maand geleden

Het is ook een meesterlijke stomme beslissing. Zo stop je nooit met vaccins kopen. Virussen zullen er altijd zijn

x

Check Also

corona

De coronacijfers in perspectief: ‘Waarschuwing, dit is een schokkend filmpje’

We worden dag in dag uit om ...

who

Advocaten slepen WHO voor rechter wegens ‘misleiding van de wereld over corona-uitbraak’

Een groep advocaten bereidt zich voor om ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x