Bewustzijn

Menselijke geest zetelt niet in hersengebieden

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het fundament van de psychiatrie is officieel ontkracht met een onderzoek van de Universiteit van Iowa dat is gepubliceerd in het tijdschrift PloS One.

Tot nu toe werd altijd gedacht dat ons bewustzijn zich bevindt in drie gebieden van het brein waar complexe emoties ontstaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dankzij die gebieden kunnen we denken en zijn we ons bewust van ons bestaan. Die theorie blijkt echter niet te kloppen, zo stelt een team neurowetenschappers. Volgens de onderzoekers kan onze geest niet simpelweg worden gevangen in een paar hersengebieden.

Geheugenverlies

Het team deed onderzoek naar een man bij wie grote delen van het brein zijn verdwenen na een virusinfectie. Van de drie gebieden waar het bewustzijn zou zetelen is bij de persoon met de naam patiënt R bijna niets meer over.

Ondanks het feit dat patiënt R lijdt aan een ernstige vorm van geheugenverlies en moeite heeft met anderen te communiceren is hij zich wel bewust van zichzelf. Hij herkent bijvoorbeeld zijn gezicht op een foto en kan zichzelf niet kietelen.

Complex verschijnsel

Het zelfbewustzijn blijkt een complex verschijnsel te zijn dat mogelijk in allerlei hersengebieden of zelfs wellicht in ons hele lichaam kan zetelen, concluderen de wetenschappers.

De menselijke geest is dus geen toevallig biochemisch proces meer in de hersenen. Heeft dit onderzoek gevolgen voor de hersenbehandeling van kinderen die druk gedrag vertonen terwijl er geen fysiek bewijs is voor een ziekte, nu het theoretische fundament dat aan de basis ligt van de ziekte-hypothese officieel is ontkracht?

Bron: Metronieuws.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
O. Westerman
O. Westerman
11 jaren geleden

Nee natuurlijk is onze geest niet het product van chemische processen hoe zou het anders samen met het astrale lichaam het fysieke lichaam tijdens het overlijden kunnen verlaten (lees NDE, OBE en overlijden) en naar de volgende dimensie gaan ? Onderzoek naar NDE, OBE en andere paranormale verschijnselen hebben aangetoond dat de geest in astraal lichaam het fysieke lichaam verlaat.

Aapmens
Aapmens
11 jaren geleden

Na de bevruchting begint de celdeling.Wat wordt het eerst gemaakt?Het hart.De grote vraag is dient het hart de hersenen, of de hersenen het hart.Ik hou het op het eerste, het hart dient de hersenen.Wellicht komt hier het bewustzijn vandaan.

redice
redice
11 jaren geleden

je zult het fijne ervan pas snappen als je dood bent vrees ik 😉

DroneT1
DroneT1
11 jaren geleden

Natuurlijk blijft “de gevestigde orde” in de geneeskunst er van uitgaan dat de mens bestaat uit materie. Dat zorgt voor gevulde beursen. Indien je echter vanuit de quantumtheorie inzoomt op het lichaam of iets anders(via een orgaan naar celweefsel, mitochondrien etc.) tot in het atoom dan kom je uiteindelijk uit bij een deeltje dat zich niet meer gedraagt als materie. Dit deeltje gedraagt zich o.a als golf.(is wetenschappelijk al bewezen). Het lichaam is opgebouwd uit die deeltjes. De mens bestaat dus eigenljk uit energie. Als de onderzoeksgeneeskunde nu eens het lichaam vanuit dat gezichtspunt gaat benaderen dan zijn de onerzoeksresultaten in dit artikel helemaal zo raar nog niet.

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x