Homepagina » Bewustzijn » Menselijke geest zetelt niet in hersengebieden
Menselijke geest zetelt niet in hersengebieden

Menselijke geest zetelt niet in hersengebieden

Het fundament van de psychiatrie is officieel ontkracht met een onderzoek van de Universiteit van Iowa dat is gepubliceerd in het tijdschrift PloS One.

Tot nu toe werd altijd gedacht dat ons bewustzijn zich bevindt in drie gebieden van het brein waar complexe emoties ontstaan.

Dankzij die gebieden kunnen we denken en zijn we ons bewust van ons bestaan. Die theorie blijkt echter niet te kloppen, zo stelt een team neurowetenschappers. Volgens de onderzoekers kan onze geest niet simpelweg worden gevangen in een paar hersengebieden.

Geheugenverlies

Het team deed onderzoek naar een man bij wie grote delen van het brein zijn verdwenen na een virusinfectie. Van de drie gebieden waar het bewustzijn zou zetelen is bij de persoon met de naam patiënt R bijna niets meer over.

Ondanks het feit dat patiënt R lijdt aan een ernstige vorm van geheugenverlies en moeite heeft met anderen te communiceren is hij zich wel bewust van zichzelf. Hij herkent bijvoorbeeld zijn gezicht op een foto en kan zichzelf niet kietelen.

Complex verschijnsel

Het zelfbewustzijn blijkt een complex verschijnsel te zijn dat mogelijk in allerlei hersengebieden of zelfs wellicht in ons hele lichaam kan zetelen, concluderen de wetenschappers.

De menselijke geest is dus geen toevallig biochemisch proces meer in de hersenen. Heeft dit onderzoek gevolgen voor de hersenbehandeling van kinderen die druk gedrag vertonen terwijl er geen fysiek bewijs is voor een ziekte, nu het theoretische fundament dat aan de basis ligt van de ziekte-hypothese officieel is ontkracht?

Bron: Metronieuws.nl

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

39 reacties

 1. Nee natuurlijk is onze geest niet het product van chemische processen hoe zou het anders samen met het astrale lichaam het fysieke lichaam tijdens het overlijden kunnen verlaten (lees NDE, OBE en overlijden) en naar de volgende dimensie gaan ? Onderzoek naar NDE, OBE en andere paranormale verschijnselen hebben aangetoond dat de geest in astraal lichaam het fysieke lichaam verlaat.

  1 likes
 2. Natuurlijk blijft “de gevestigde orde” in de geneeskunst er van uitgaan dat de mens bestaat uit materie. Dat zorgt voor gevulde beursen. Indien je echter vanuit de quantumtheorie inzoomt op het lichaam of iets anders(via een orgaan naar celweefsel, mitochondrien etc.) tot in het atoom dan kom je uiteindelijk uit bij een deeltje dat zich niet meer gedraagt als materie. Dit deeltje gedraagt zich o.a als golf.(is wetenschappelijk al bewezen). Het lichaam is opgebouwd uit die deeltjes. De mens bestaat dus eigenljk uit energie. Als de onderzoeksgeneeskunde nu eens het lichaam vanuit dat gezichtspunt gaat benaderen dan zijn de onerzoeksresultaten in dit artikel helemaal zo raar nog niet.

  1 likes
 3. Een Universele Geest/Ziel…geen geesten/ziel.
  Geest en Lichaam zijn geen 2 verschillende hoedanigheden.
  Alleen bewustzijn bestaat, ons lichaam is samengeklonterde geest, gestolde geest.
  Onze Geest bevindt zich niet in ons lichaam..ons lichaam bevindt zich in onze Geest…de Ene Universele geest, ruimte en tijd overstijgend…Hier en Nu

  1 likes
 4. Na de bevruchting begint de celdeling.Wat wordt het eerst gemaakt?Het hart.De grote vraag is dient het hart de hersenen, of de hersenen het hart.Ik hou het op het eerste, het hart dient de hersenen.Wellicht komt hier het bewustzijn vandaan.

  0 likes
 5. je zult het fijne ervan pas snappen als je dood bent vrees ik 😉

  0 likes
 6. Het Hart is de zetel van de ziel, niet het bewustzijn.

  Het bewustzijn zeteld niet op een specifieke plek in het lichaam, het drijft op je aura. Dit is de reden dat je ook buiten je lichaam kunt treden met je bewustzijn, of ook wel de “Out of Body Experience”:
  Mensen die een ernstig trauma doorleven zoals bijvoorbeeld een verkeersongeluk vertellen soms achteraf dat ze van buiten hun lichaam keken hoe hun lichaam het ongeluk door ging.

  0 likes
 7. de geest is de pure energie, die totaal is en het lichaam gebruikt om hier op aarde te zijn, heeft niets met het denken te maken, eerder met gevoel en intuitie, maar de pure energie is vormloos en kan zich overal in aanpassen
  deze energie heeft alle kennis die nodig is om hier te zijn, probleem hier mee is weer dat we niet beseffen dat we die kennis bij ons dragen omdat wij vanuit het denken EGO zijn opgevoed

  0 likes
 8. Uit de Ramayan: bij Ravan zetelde de ziel in zijn navel. Pas toen dit ontdekt werd, kon hij worden gedood.

  0 likes
 9. Volgens mij is het grote probleem dat wij mensen spititueel zijn en tegelijkertijd! elke (spirituele) emotie een 3D/chemische vertaling heeft.Iets extra;s dat spitits niet hebben. Er is gewoon een 1 op 1 relatie tussen onze beide formats.

  Eigenlijk zijn wij niet te begrijpen wetenschappelijk, want zelfbewustzijn enkel door chemische verbindingen? De grootste misvatting volgens mij.

  0 likes
 10. Zelf denk ik dat de geest niet alleen in ons zit, maar ook rondom ons lichaam.
  De zogenaamde aura, maar ik kan me natuurlijk vergissen… 🙂

  0 likes
 11. [quote name=”Aapmens”]Na de bevruchting begint de celdeling.Wat wordt het eerst gemaakt?Het hart.De grote vraag is dient het hart de hersenen, of de hersenen het hart.Ik hou het op het eerste, het hart dient de hersenen.Wellicht komt hier het bewustzijn vandaan.[/quote]

  De pijnappelklier wordt het eerst aangemaakt.

  0 likes
 12. “Tot nu toe werd altijd gedacht dat ons bewustzijn zich bevindt in drie gebieden van het brein waar complexe emoties ontstaan.”

  Nogal naief om dat zo te stellen.
  Er zijn niet westerse samenlevingen die daar toch echt anders over denken.
  Daatbij refereer ik als voorbeeld naar landen als Japan, China en India.

  0 likes
 13. De pijnappelklier is de zetel van de ziel, niet het hart.

  Ik had vorig jaar al gesuggereerd dat zenuwen zelf een zintuig zijn. Ik ben niet verbaast van het artikel.

  0 likes
 14. ‘Tot nu toe werd altijd gedacht dat ons bewustzijn zich bevindt in drie gebieden van het brein waar complexe emoties ontstaan.’

  Eh, door wie werd dat gedacht? NIET DOOR MIJ!!

  we zijn niet ons lichaam

  0 likes
 15. Gelukkig zijn er nu ook ontwakende medici :

  http://www.pimvanlommel.nl/

  0 likes
 16. De bevindingen in dit wetenschappelijke artikel kun je ook wel voortschrijdend inzicht noemen.
  de vraag is of de conservatieve psychiatrie
  dit voortschrijdend inzicht zonder slag of stoot zal accepteren ha,ha.
  er wordt nog steeds miljoenen verdiend met het uitdelen van medicijnen voor hersenziekten. hersenziekten die in veel gevallen empirisch wetenschappelijk nooit zijn aangetoond….

  0 likes
 17. Volgens mij bevind het bewustzijn zich niet hier (in deze dimensie). Het word ontvangen via de kristallen in het vloeistof van de pijnappelklier, en zo doorgegeven aan het lichaam.

  Zie ook: http://www.niburunews.com/index.php?option=com_content&view=article&id=266:persoonlijke-sterrenpoort-werking-en-activatie-pijnappelklier&catid=16:science&Itemid=35

  0 likes
 18. Het hele lichaam is één brein zo weten we dat iedere cel in ons lichaam informatie bevat van alle andere cellen. daardoor ontstaat er een energie wat wij bewustzijn noemen. Het is binnen en buiten ons zijn. Op sommige gebieden zoals ons hart is dat bewustzijn meer aanwezig. Het bewustzijn vormt een energie waar wij ons spiegel zijn, zijn we niet wakker dan leven we in een fantasiewereld. boeiend fenomeen dus. Na de fysieke dood gaat het bewustzijn over in een andere stage (de ziel komt meer naar voren) en de verbinding met de kosmos is sterk. eigenlijk is het dan versmolten met de kosmos. Bewustzijn is er gewoon en gaat nooit verloren. Er is in feite geen dood enkel maar leven. een continuïteit van het licht die wij dragen.

  0 likes
 19. [quote name=”Edwin”]Een Universele Geest/Ziel…geen geesten/ziel.
  Geest en Lichaam zijn geen 2 verschillende hoedanigheden.
  Alleen bewustzijn bestaat, ons lichaam is samengeklonterde geest, gestolde geest.
  Onze Geest bevindt zich niet in ons lichaam..ons lichaam bevindt zich in onze Geest…de Ene Universele geest, ruimte en tijd overstijgend…Hier en Nu[/quote]
  Nou en of dit twee verschillende hoedanigheden zijn, hoe kan ik anders in een OBE uit mijn lichaam treden en door het huis lopen en kijken ? Zodra je aan je lichaam denkt word je weer terug getrokken en ben je hop weer terug in je fysieke lichaam. Ga maar proberen om te trainen voor OBE dan zul je het zelf meemaken.

  0 likes
 20. [quote name=”Nana”]Uit de Ramayan: bij Ravan zetelde de ziel in zijn navel. Pas toen dit ontdekt werd, kon hij worden gedood.[/quote]

  Dat is alleen een mythe !

  0 likes
 21. # 10 Sjame mooi jou bewering.
  Dan zouden we de kop van het stuk veranderen in.
  MENSELIJKE GEEST ZETELT OOK IN HERSEN GEBIEDEN.
  BEWUSTZIJN VAN JE ZELF IS BEWUSTZIJN VAN JE OMGEVING EN WAT DAARIN GAAT GEBEUREN.
  “WAT DAARIN GAAT GEBEUREN” zijn wij verleerd,onze voor ouders liepen niet “die” grot in waar een beer overnacht.
  Als OF dat door hun aura komt wisten zij denk ook niet. Maar in naam van de geest moesten ze daar niet zijn. Dat dat bij de ene persoon sterker is als bij een ander is nu nog steeds zo.
  Denk ook maar een over het “100STE Aap” verhaal na.
  Tot horens.

  0 likes
 22. Hersen behandeling voor kinderen die een druk gedrag vertonen. dat zijn dus zeeeer zware mediceinen.
  denk even mee als een vis uit het water word gevangen en deze is op de wal zal hij druk gedrag vertonen tot hij OP is of weer in het water is.
  Kinderen die geboren zijn hebben de zelfde ciclus als de VIS maar over een langere periode zij komen na het wonder van geboorte in een onveilige situatie volgens hun GEEST (denk aan chemtrails).
  is het dan vor ons niet omdat te verbeteren via de SOPN in samen werking met alle zelfdenkende nieuwe partijen.
  kijk eens naar lea manders zij verwoord in haar campangespotje het zelfde als de SOPN partisipeert maar bij haar krijg ik toch een gevoel van kiezers BEDROG.

  ERvaar.met.je.hart…

  0 likes
 23. ‘De menselijke hersenen zijn een soort radio voor het bewustzijn’ was een idee dat ik had toen ik 8 was…. Zou dat waar kunnen zijn ?

  0 likes
 24. [quote name=”Raymond”]’De menselijke hersenen zijn een soort radio voor het bewustzijn’ was een idee dat ik had toen ik 8 was…. Zou dat waar kunnen zijn ?[/quote]
  Ja in zekere zin wel.De nonverbale bewegingen van een ander worden uitgezonden, en uw ontvanger ontvangt het.Als u praat zend u, als u luistert ontvangt u.Helaas is de vraag waar ons bewustzijn zetelt, hiermee niet opgelost.

  0 likes
 25. [quote name=”Raymond”]’De menselijke hersenen zijn een soort radio voor het bewustzijn’ was een idee dat ik had toen ik 8 was…. Zou dat waar kunnen zijn ?[/quote]

  Toen je 8 was, of toen je het verhaal van Pim van Lommel had gelezen?

  0 likes
 26. [quote name=”O. Westerman”][quote name=”Edwin”]Een Universele Geest/Ziel…geen geesten/ziel.
  Geest en Lichaam zijn geen 2 verschillende hoedanigheden.
  Alleen bewustzijn bestaat, ons lichaam is samengeklonterde geest, gestolde geest.
  Onze Geest bevindt zich niet in ons lichaam..ons lichaam bevindt zich in onze Geest…de Ene Universele geest, ruimte en tijd overstijgend…Hier en Nu[/quote]
  Nou en of dit twee verschillende hoedanigheden zijn, hoe kan ik anders in een OBE uit mijn lichaam treden en door het huis lopen en kijken ? Zodra je aan je lichaam denkt word je weer terug getrokken en ben je hop weer terug in je fysieke lichaam. Ga maar proberen om te trainen voor OBE dan zul je het zelf meemaken.[/quote]

  @Westerman…mag ik je een hele bescheiden vraag stellen ? Wat is in vredesnaam een OBE ? Een Ontzettende Beroerde Ervaring misschien ?

  0 likes
 27. Juist ja en de promotie van zoveel mogelijk biodiversiteit is juist.

  http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Groen-Goud.html

  Graag te verpreiden ! Het MOET !!

  Het is een oplossing voor alle problemen ! Kijk maar eens op google earth hoeveel land in China is omgevormd tot een fantastisch tot geweldiger duurzame landbouw en natuurgebieden. Echt reusachtig. Wat in 5000 jaar is gesloopt wordt in 50 jaar weer gigantisch op gewaardeerd. (John D Liu is een van de mensen die hier mee bezig is) Ook Richard Bodecker is er mee bezig in Arabie.

  0 likes
 28. [quote name=”O. Westerman”][quote name=”Edwin”]Een Universele Geest/Ziel…geen geesten/ziel.
  Geest en Lichaam zijn geen 2 verschillende hoedanigheden.
  Alleen bewustzijn bestaat, ons lichaam is samengeklonterde geest, gestolde geest.
  Onze Geest bevindt zich niet in ons lichaam..ons lichaam bevindt zich in onze Geest…de Ene Universele geest, ruimte en tijd overstijgend…Hier en Nu[/quote] ik ben benieuwd wat OBD is? Wil je me dit uitleggen?
  Nou en of dit twee verschillende hoedanigheden zijn, hoe kan ik anders in een OBE uit mijn lichaam treden en door het huis lopen en kijken ? Zodra je aan je lichaam denkt word je weer terug getrokken en ben je hop weer terug in je fysieke lichaam. Ga maar proberen om te trainen voor OBE dan zul je het zelf meemaken.[/quote]

  0 likes
 29. Denk aan de film “AVATAR” laat die ons niet zien, dat ook onze aarde eigenlijk één levend organisme is?Met een erorme onuitputtelijke energie bron?Daar zetelt bewustzijn.Aan een ieder om uit de “Bron” te nemen.Of dit door wel of geen beperkingen, na te laten.

  0 likes
 30. [quote name=”Bio Promotor”]Juist ja en de promotie van zoveel mogelijk biodiversiteit is juist.

  http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Groen-Goud.html

  Graag te verpreiden ! Het MOET !!

  Het is een oplossing voor alle problemen ! Kijk maar eens op google earth hoeveel land in China is omgevormd tot een fantastisch tot geweldiger duurzame landbouw en natuurgebieden. Echt reusachtig. Wat in 5000 jaar is gesloopt wordt in 50 jaar weer gigantisch op gewaardeerd. (John D Liu is een van de mensen die hier mee bezig is) Ook Richard Bodecker is er mee bezig in Arabie.[/quote]

  Ik had hem inderdaad ook gezien. En ook die van cradle to cradle, die moet je ook gezien hebben, daar wordt ook ingegaan op een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen en ook het het groene aspect.

  0 likes
 31. Bewustzijn is dat we een onlosmakelijk verband waarnemen tussen geest en lichaam , het onderscheid hebben tussen hogere en lagere trilling en hier (op je niveau van gehechtheid) een keuze in kunt maken, met grote of kleine gevolgen .

  0 likes
 32. [quote name=”Pietje Puk”]

  @Westerman…mag ik je een hele bescheiden vraag stellen ? Wat is in vredesnaam een OBE ? Een Ontzettende Beroerde Ervaring misschien ?[/quote]

  Een out of body experience oftewel een buitenlichamelijke eraring BLE. Een BDE bijna dood ervaring of in engels een NDE. voor de mensen die ook dat niet weten en of kunnen bedenken.

  0 likes
 33. [quote name=”Monique”][quote name=”O. Westerman”][quote name=”Edwin”]Een Universele Geest/Ziel…geen geesten/ziel.
  Geest en Lichaam zijn geen 2 verschillende hoedanigheden.
  Alleen bewustzijn bestaat, ons lichaam is samengeklonterde geest, gestolde geest.
  Onze Geest bevindt zich niet in ons lichaam..ons lichaam bevindt zich in onze Geest…de Ene Universele geest, ruimte en tijd overstijgend…Hier en Nu[/quote] ik ben benieuwd wat OBD is? Wil je me dit uitleggen?
  Nou en of dit twee verschillende hoedanigheden zijn, hoe kan ik anders in een OBE uit mijn lichaam treden en door het huis lopen en kijken ? Zodra je aan je lichaam denkt word je weer terug getrokken en ben je hop weer terug in je fysieke lichaam. Ga maar proberen om te trainen voor OBE dan zul je het zelf meemaken.[/quote][/quote]

  OBD = niks.. OBE(out of body experience) is BLE buitenlichamelijke ervaring, uittreding.

  0 likes
 34. Ik zou zeggen vergelijk het met de adem wij hebben het idee dat wij ademen en dat de adem in ons is maar als je het geheel aan kijkt uit en bredere oog punt dan woord ons bewust dat wij in de adem zijn ja in feite worden wij geademd.Zo is het ook met het bewustzijn het is overal buiten en binnen ons wij zijn in het bewust zijn.

  0 likes
 35. lees dit artikel maar eens. ninefornews.nl plaats dit artikel maar eens.
  http://www.psitalent.de/nl/Fatale.htm

  0 likes
 36. Lees onderstaand citaat uit dat artikel nog eens goed.

  In dat artikel wordt dus helemaal niet beweert dat ons bewustzijn zich ergens anders bevindt dan in ons brein.

  Heb onlangs dat boek van Pim van Lommel gelezen (Eindeloos bewustzijn)en neem het verschijnsel BDE zeker wel serieus.

  Deze studie concludeert dus dat er ook andere delen van de hersenen een rol spelen in het effect van bewustzijn dat we ervaren.

  Pim van Lommel zijn opvattingen worden hierin dan ook weer niet tegengesproken.

  Hieronder volgt een citaat uit de samenvatting van het rapport:

  The results suggest that the insular cortex, ACC and mPFC are not required for most aspects of SA. Our findings are compatible with the hypothesis that SA is likely to emerge from more distributed interactions among brain networks including those in the brainstem, thalamus, and posteromedial cortices.

  0 likes
 37. [quote name=”O. Westerman”][quote name=”Edwin”]Nu[/quote]
  Nou en of dit twee verschillende hoedanigheden zijn, hoe kan ik anders in een OBE uit mijn lichaam treden en door het huis lopen en kijken ? Zodra je aan je lichaam denkt word je weer terug getrokken en ben je hop weer terug in je fysieke lichaam. Ga maar proberen om te trainen voor OBE dan zul je het zelf meemaken.[/quote]

  Herkenbaar…in 2004 een BDE meegemaakt..dus weet precies wat je bedoelt.Misschien kan ik het zo benaderen: Als we naar een regenboog kijken zien we zeven verschillende kleuren, rood, oranje, geel, etc. Maar zijn die kleuren van elkaar gescheiden? Nee…als we goed kijken kan je zien dat de ene kleur langzaam in de andere overloopt…Zie het ook zo met onze lichaam/ziel geest als de kleuren van die regenboog…terwijl de regenboog zelf bewustzijn is, Universeel bewustzijn.In Taoisme de TAO genoemd, in Hindoeisme de Paratman, in christelijke mystiek het Christusbewustzijn

  0 likes
 38. [quote name=”johan”]Het hele lichaam is één brein zo weten we dat iedere cel in ons lichaam informatie bevat van alle andere cellen. daardoor ontstaat er een energie wat wij bewustzijn noemen. Het is binnen en buiten ons zijn. ..
  Na de fysieke dood gaat het bewustzijn over in een andere stage (de ziel komt meer naar voren) en de verbinding met de kosmos is sterk. eigenlijk is het dan versmolten met de kosmos. Bewustzijn is er gewoon en gaat nooit verloren. Er is in feite geen dood enkel maar leven. een continuïteit van het licht die wij dragen.[/quote]

  Mooi gezegd Johan: Iedere golf is de Zee.
  verdwijnt de golf, dan is DAT wat de golf tot golf maakte, nog steeds aanwezig.
  Vervang de woorden “golf” voor “verschijningsvorm”(Lichaam/Ziel/geest zijn verschijningsvormen,en het woord “ZEE” voor “Bewustzijn”

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

De stad waar ik vandaan kom is Brits 'Area 51'. Beroemde acteur doet boekje open over buitenaardse hotspot

De stad waar ik vandaan kom is Brits ‘Area 51’. Beroemde acteur doet boekje open over buitenaardse hotspot

De Welshe acteur Michael Sheen heeft gezegd ...

tractor-4543624_1280

Het zijn loze woorden van een laffe minister. Tweede Kamerlid legt glashelder uit waarom er helemaal geen stikstofprobleem is

Zure regen, gat in de ozonlaag, broeikaseffect, ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.