Financieel

Advocate legt uit: mogen banken je financiële transacties controleren en vragen stellen?

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!

Op social media is veel te doen over een video van Radar waarin getoond en uitgelegd wordt dat Nederlandse banken, waaronder ING, rekeninghouders ondervragen over financiële transacties van en naar hun rekening en het opheffen of blokkeren van bankrekeningen.

Advocate Carine Knapen heeft de video geanalyseerd. Mogen banken zomaar jouw financiële transacties controleren en vragen stellen?

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Nederland heeft een controlesysteem opgetuigd en de vijf grootste Nederlandse banken hebben hiervoor zelfs een specifiek orgaan opgericht, te weten TMNL oftewel Transactie Monitoring Nederland.

Doen ze dit wel, dan gaan ze hun boekje te buiten

Het doel van dat orgaan is het bestrijden van financiële criminaliteit, door in samenhang de betalingstransacties van de banken te monitoren op signalen die mogelijk duiden op witwassen en terrorismefinanciering.

De banken mogen dus controleren: het witwassen van geld van criminele herkomst en de financiering van terrorisme.

Wanneer Nederlandse banken gewone burgers – die van ver noch van dichtbij iets te maken hebben met georganiseerde misdaad, terrorisme of witwassen – ondervragen over financiële transacties van en naar hun rekening door of van gekende ondernemingen, dan is dit een gewone handelstransactie waarover zij geen vragen mogen stellen, benadrukt Knapen.

“Doen ze dit wel, dan gaan ze hun boekje te buiten. Leggen ze bovendien sancties op als de replieken van hun klanten hen niet tot tevredenheid stemmen of zij zich verzetten, dan begaan ze een zware inbreuk,” voegt de advocate toe.

Pertinente leugen

In de video wordt gezegd dat banken ‘wettelijk verplicht zijn om vragen te stellen aan al hun klanten’. Dat is volgens Knapen een pertinente leugen. “Die verplichting geldt enkel als er een gefundeerd vermoeden bestaat van witwas van drugsgeld of financiering van terrorisme.”

De argumentatie raakt volgens haar overigens kant noch wal. “Criminelen en terroristen doen geen transacties via bankrekeningen. Zij regelen hun zaakjes cash, met diamanten of andere edelmetalen. Dat laat geen sporen achter.”

4.7 291 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
deze
deze
7 maanden geleden

mijn BANK vraagt elke dag dezelfde vraag :
ZIT JE LEKKER …?

Greet Resist
Greet Resist
7 maanden geleden

deze ING?

ING Fined $800 Million for Breaching Money Laundering & Terrorist Financing Act

https://sputnikglobe.com/20180904/ing-money-laundering-fine-1067738461.html

B.watervogel
B.watervogel
7 maanden geleden

” Mogen banken je financiele transacties controleren en vragen stellen.” Nee, dat mogen ze verdomme niet. Ze moeten met hun gore poten alkemaal opsodemieteren met die achterlijke globalistische idiote ideeen van ze. Ze zijn helemaal niks, nada, niets zonder ons en het word nou eens tijd dat ze dat gaan voelen. laat ze gaar koken in hun sop. Zou zeggen dat als je financieel nog niet bent uitgekleed, geniet van je spaargeld.

doeterniettoe
doeterniettoe
7 maanden geleden

met genocide plegende eco communisten aan het stuur mag ALLES,.. t is gelegaliseerd criminaliteit.

en ze komen er mee weg omdat menig mens te braaf is,goed gehoorzaam, lekker geconditioneerd te doen zoals verwacht, net zo lang tot het z’n kop kost…

met onze, zolang het mij maar niet mentaliteit..

Back to top button
120
0
We lezen graag je reactie!x