Financieel

IMF: IJsland had gelijk, wij zaten er naast

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zo’n drie jaar lang verzekerden onze regeringen, banken en media ons dat zij de oplossing hadden voor de economische malaise die ze zelf veroorzaakten.

We kregen te horen dat ingrijpende bezuinigingsmaatregelen een einde zouden maken aan de crisis. De media geven nu toe dat het trojka regering, banken en propagandamachine het al die tijd mis had.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ze werden gedwongen om toe te geven dat de benadering die IJsland vanaf het begin verkoos, de enige juiste was. IJsland deed precies het tegenovergestelde van wat de bankiers die onze economieën aansturen ons opdroegen. Volgens de bankiers moesten we de criminele banken uitkopen ten koste van de belastingbetaler. IJsland gaf de banksters niets.

Sterk herstel

Het land gaf de banken enkel de restjes die overbleven nadat eerst de huizenbezitters waren uitgekocht door hun eigen regering. Volgens de bankiers konden de regeringen niet langer hetzelfde onderwijs, hetzelfde pensioenstelsel en dezelfde gezondheidszorg bieden. IJsland vond juist dat het niet langer de bankiers kon veroorloven. Drie jaar na deze absolute dichotomie in financieel beleid wordt een duidelijk beeld zichtbaar, ondanks alle inspanningen van de propagandamachine om de waarheid te verhullen.

Bloomberg Businessweek berichtte vorige week: “de benadering die het eiland koos leidde tot een ‘verrassend’ sterk herstel, aldus leider van de IJslandse IMF-delegatie Daria V. Zakharova.”

Plutarchus

Het land plaatste het volk boven de parasieten. “Ongelijkheid tussen arm en rijk is de oudste en meest dodelijke ziekte van alle Republieken,” schreef de Griekse historiograaf en filosoof Plutarchus 2000 jaar geleden al. Een economie is altijd gezonder wanneer de rijkdom in handen is van de armen en de middenklasse, in plaats van de rijke geldwolven en gokkers.

IJsland maakte zich los uit de wurggreep van het westerse criminele bankwezen omdat het land nog beschikte over voldoende welvaart om het uit te houden, terwijl het kabal de IJslandse economie wurgde als vergelding voor de weigering van hun schuldenslavernij.

Slaven

Bezuinigingsmaatregelen zijn niets meer dan een bewust opgezette campagne om de Europese economieën te vernietigen zodat de slaven te zwak worden om zich te bevrijden uit de wurggreep.

En waarom spreekt Bloomberg van een ‘verrassing’ terwijl ieder weldenkend mens zal zeggen dat de benadering die IJsland koos de enige juiste is?

Na de bankencrisis in 2008 draaide de propagandamachine ook al op volle toeren toen de reguliere pers alle zogenaamde ‘experts’ uit de kast trok die vertelden ‘verrast’ te zijn door deze economische gebeurtenis, terwijl een dergelijk cataclysme al jarenlang werd voorspeld door handelaars in edele metalen. Het bevorderen van de gezondheid van parasieten is alleen goed voor de parasieten zelf.

Bronnen: Thestreet.com, Businessweek.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jay
jay
11 jaren geleden

en nu dit nieuws wereldwijd bekend zien te maken!!!

Powerzhea
Powerzhea
11 jaren geleden

[quote name=”jay”]en nu dit nieuws wereldwijd bekend zien te maken!!![/quote]
Sluit ik me helemaal bij aan.

Eden
Eden
11 jaren geleden

[quote name=”jay”]en nu dit nieuws wereldwijd bekend zien te maken!!![/quote]
De Nieuwe Revolutie!

Biff
Biff
11 jaren geleden

Moet Nederland ook doen.
Daarom:

Stem SOPN!!

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x