Homepagina » Financieel » IMF: IJsland had gelijk, wij zaten er naast
IMF: IJsland had gelijk, wij zaten er naast

IMF: IJsland had gelijk, wij zaten er naast

Zo’n drie jaar lang verzekerden onze regeringen, banken en media ons dat zij de oplossing hadden voor de economische malaise die ze zelf veroorzaakten.

We kregen te horen dat ingrijpende bezuinigingsmaatregelen een einde zouden maken aan de crisis. De media geven nu toe dat het trojka regering, banken en propagandamachine het al die tijd mis had.

Ze werden gedwongen om toe te geven dat de benadering die IJsland vanaf het begin verkoos, de enige juiste was. IJsland deed precies het tegenovergestelde van wat de bankiers die onze economieën aansturen ons opdroegen. Volgens de bankiers moesten we de criminele banken uitkopen ten koste van de belastingbetaler. IJsland gaf de banksters niets.

Sterk herstel

Het land gaf de banken enkel de restjes die overbleven nadat eerst de huizenbezitters waren uitgekocht door hun eigen regering. Volgens de bankiers konden de regeringen niet langer hetzelfde onderwijs, hetzelfde pensioenstelsel en dezelfde gezondheidszorg bieden. IJsland vond juist dat het niet langer de bankiers kon veroorloven. Drie jaar na deze absolute dichotomie in financieel beleid wordt een duidelijk beeld zichtbaar, ondanks alle inspanningen van de propagandamachine om de waarheid te verhullen.

Bloomberg Businessweek berichtte vorige week: “de benadering die het eiland koos leidde tot een ‘verrassend’ sterk herstel, aldus leider van de IJslandse IMF-delegatie Daria V. Zakharova.”

Plutarchus

Het land plaatste het volk boven de parasieten. “Ongelijkheid tussen arm en rijk is de oudste en meest dodelijke ziekte van alle Republieken,” schreef de Griekse historiograaf en filosoof Plutarchus 2000 jaar geleden al. Een economie is altijd gezonder wanneer de rijkdom in handen is van de armen en de middenklasse, in plaats van de rijke geldwolven en gokkers.

IJsland maakte zich los uit de wurggreep van het westerse criminele bankwezen omdat het land nog beschikte over voldoende welvaart om het uit te houden, terwijl het kabal de IJslandse economie wurgde als vergelding voor de weigering van hun schuldenslavernij.

Slaven

Bezuinigingsmaatregelen zijn niets meer dan een bewust opgezette campagne om de Europese economieën te vernietigen zodat de slaven te zwak worden om zich te bevrijden uit de wurggreep.

En waarom spreekt Bloomberg van een ‘verrassing’ terwijl ieder weldenkend mens zal zeggen dat de benadering die IJsland koos de enige juiste is?

Na de bankencrisis in 2008 draaide de propagandamachine ook al op volle toeren toen de reguliere pers alle zogenaamde ‘experts’ uit de kast trok die vertelden ‘verrast’ te zijn door deze economische gebeurtenis, terwijl een dergelijk cataclysme al jarenlang werd voorspeld door handelaars in edele metalen. Het bevorderen van de gezondheid van parasieten is alleen goed voor de parasieten zelf.

Bronnen: Thestreet.com, Businessweek.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Powerzhea schreef:

  [quote name=”jay”]en nu dit nieuws wereldwijd bekend zien te maken!!![/quote]
  Sluit ik me helemaal bij aan.

  1 likes
 • Letthesunshine schreef:

  Bravo voor IJsland, daar kunnen wij met zijn allen alleen maar een voorbeeld aan nemen!!

  1 likes
 • Jeff schreef:

  Juist vanwege dit gegeven neemt de angst van overheid en multinationals toe. Je kan je echter wel zorgen maken over, wat een kat in het nauw doet. Welke stok hebben ze nog achter de deur? Mensen ontwaken en dat zou ons sterk moeten maken.
  In NL is helaas de meerderheid nog steeds bezig met enkel en alleen IK, simpelweg omdat we denken dat we het nog goed hebben. We zouden dan ook niet meer te lang moeten wachten.

  1 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Jeff”]Juist vanwege dit gegeven neemt de angst van overheid en multinationals toe. Je kan je echter wel zorgen maken over, wat een kat in het nauw doet. Welke stok hebben ze nog achter de deur? Mensen ontwaken en dat zou ons sterk moeten maken.
  In NL is helaas de meerderheid nog steeds bezig met enkel en alleen IK, simpelweg omdat we denken dat we het nog goed hebben. We zouden dan ook niet meer te lang moeten wachten.[/quote]

  Haal wat centen bij multinationals en banken vandaan. Die sluizen elk jaar zo’n 8 biljoen via Nederland naar beastingparadijzen. Slechts 10 % op dat reusachtige bedrag levert werkelijk voldoende geld op om een basisinkomen te betalen en de kleine ondernemer en de werknemers ook slechts 10 % belasting te laten betalen. Nederland wordt dan een ondernemers- en werknemers- en ook uitkeringsparadijs. Het geld is er en die mutinationals houden 90 % van hun winsten.

  1 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  Het land plaatste vrije markt boven het corporatisme. En zag dat dit de juiste manier was om de markt te zuiveren. Echter nu wordt het in een ander jasje gestoken en roept men geweldig. Wanneer men het vrije markt noemt(in een vrije markt ga je gewoon failliet bij wanbeleid) dan vinden we het maar vies. Roepen we om het hardst om maar zo overtuigend mogelijk over te komen dat het de vrije markt was die de problemen veroorzaakte. En eigenlijk alleen maar aangeven dat niemand ooit heeft geleerd wat corporatisme is en het nog herkent ook al wonen ze er al 40 jaar in.

  1 likes
 • Silber eye schreef:

  De economie was voor het economisch verval totaal oververhit wat enkel en alleen veroorzaakt werd door corruptie en zogenaamd oneindig financieel plafond.
  De enigste reden was het klootjesvolk financieel en materieel binden aan de overheden.
  Zelfs toe de vastgoed-markt ineen klapte werd het vergaren van vastgoed nog geadviseerd door onze overheden ondanks de malaise, gaarkeukens voedselbanken etc.
  .
  Dus over bezuinigingen valt heeeeel wat te zeggen maar alleen daar waar exclusieve rijkdom overdadig aantoonbaar aanwezig is, ook zou per direct alleen nog de duurzame goederen verkrijgbaar moeten zijn en al het overbodige per direct in de ban worden gedaan in iedergeval de productie zou verboden moeten worden.
  Het bezuinigings dilemma word al jaren eenzijdig op de zwakste schouders neer gehamerd en dat moet veranderen en met terugwerkende krachten afgestraft/berecht worden.

  1 likes
 • Catharina van Vliet schreef:

  Het wordt tijd dat Nederland massaal wakker wordt, het aantal mensen dat leeft van de voedselbank, omdat ze geen geld voor eten hebben is ongekend hoog, velen kunnen nu al hun ziektekosten niet meer opbrengen, en dan heb ik het nog niet eens over eigen huisbezitters die hun woning niet meer kunnen betalen, en zeg ik ook nog niets over de generatie die nederland na de tweede wereldoorlog met succes had opgebouwd, als dank worden ook zij uitgeknepen, nee dit kabinet is een clowns kabinet dat slechts denkt aan de eigen en vvd portemonnai, alles voor de rijke , niets voor de armen en niets voor de hulpbehoevenden, chapeau mark rutte met je misselijk makende lach je brengt menig arme en hulpbehoevende regelrecht naar de afgrond, je hebt mijn diepe minachting

  1 likes
 • Evolva schreef:

  Heb altijd gezegd dat die goed bezig waren, en hun manier van oplossing op de bankencrisies de beste is.
  Proficiat Ijsland, onze regering kan veel leren van jullie!!!

  1 likes
 • jay schreef:

  en nu dit nieuws wereldwijd bekend zien te maken!!!

  0 likes
 • Eden schreef:

  [quote name=”jay”]en nu dit nieuws wereldwijd bekend zien te maken!!![/quote]
  De Nieuwe Revolutie!

  0 likes
 • Biff schreef:

  Moet Nederland ook doen.
  Daarom:

  Stem SOPN!!

  0 likes
 • TOBYI OR NOTTING schreef:

  Kunnen we mooi meenemen bij het lijsttrekkersbebat op 10 september.

  namastè en nogmaals Namastè voor het IMF

  Ervaar.met.je.hatt…

  0 likes
 • Rob schreef:

  wat een kolder en een zelfverzonnen verhaal door iemand die jaloers is op mensen met geld.
  ‘een economie is gezonder wanneer de rijkdom in handen is van de armen’. Deze zin heb je zelf verzonnen: als de rijkdom namelijk in handen is van de armen, dan zijn zij de rijken, en zijn er weer nieuwe armen. En zo gaat het maar door.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Rob”]wat een kolder en een zelfverzonnen verhaal door iemand die jaloers is op mensen met geld.
  ‘een economie is gezonder wanneer de rijkdom in handen is van de armen’. Deze zin heb je zelf verzonnen: als de rijkdom namelijk in handen is van de armen, dan zijn zij de rijken, en zijn er weer nieuwe armen. En zo gaat het maar door.[/quote]

  Vast een trol met veel geld. Het gaat over een betere verdeling van de rijkdommen.

  0 likes
 • r.j. schreef:

  [quote name=”Rob”]wat een kolder en een zelfverzonnen verhaal door iemand die jaloers is op mensen met geld.
  ‘een economie is gezonder wanneer de rijkdom in handen is van de armen’. Deze zin heb je zelf verzonnen: als de rijkdom namelijk in handen is van de armen, dan zijn zij de rijken, en zijn er weer nieuwe armen. En zo gaat het maar door.[/quote]

  de rijkdom van nu zit in families die dat al eeuwen beheren en misbruiken,het lijkt m niet moeilijk om te snappen dat ze bedoelen de armen van nu,iig betere verdeling dan nu.
  maar interperteer het hoe je dat zelf wilt,maakt mij niet uit als je het niet wilt snappen.

  0 likes
 • Roger schreef:

  Wanneer volgt Nederland? Ik hoop op 12 september. Stem SOPN!

  0 likes
 • Sjame schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Rob”]wat een kolder en een zelfverzonnen verhaal door iemand die jaloers is op mensen met geld.
  ‘een economie is gezonder wanneer de rijkdom in handen is van de armen’. Deze zin heb je zelf verzonnen: als de rijkdom namelijk in handen is van de armen, dan zijn zij de rijken, en zijn er weer nieuwe armen. En zo gaat het maar door.[/quote]

  Vast een trol met veel geld. Het gaat over een betere verdeling van de rijkdommen.[/quote]

  Je heb groot gelijk, en dat zeg ik arme sloebert… 🙂

  0 likes
 • gallicflower schreef:

  exopolitiek : de waarheid als geen,trojka regering, banken en propa-gandamachine, bezuinigen maat-regelen geven geen crisiseinde.Ongelijkheid tussen arm en rijk is de oudste en meest dodelijke ziekte van alle Republieken. Een economie is altijd gezonder wanneer de rijkdom in handen is van de armen en de middenklasse, in plaats van de rijke geldwolven en gokkers vb Wallstreetbeurs, London City, Griekenland&Goldman Sachs…
  Triest geheel in Belgie met Di Rupo en Frankrijk met Hollande, in zelfde bed ziek
  gezegd zo gedaan met resultaat met of zonder samenwerken met Extraterrestrials in Vlaanderen, zo best iedereen voor zich

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”Catharina van Vliet”]Het wordt tijd dat Nederland massaal wakker wordt, het aantal mensen dat leeft van de voedselbank, omdat ze geen geld voor eten hebben is ongekend hoog, velen kunnen nu al hun ziektekosten niet meer opbrengen, en dan heb ik het nog niet eens over eigen huisbezitters die hun woning niet meer kunnen betalen, en zeg ik ook nog niets over de generatie die nederland na de tweede wereldoorlog met succes had opgebouwd, als dank worden ook zij uitgeknepen, nee dit kabinet is een clowns kabinet dat slechts denkt aan de eigen en vvd portemonnai, alles voor de rijke , niets voor de armen en niets voor de hulpbehoevenden, chapeau mark rutte met je misselijk makende lach je brengt menig arme en hulpbehoevende regelrecht naar de afgrond, je hebt mijn diepe minachting[/quote]
  Zolang er nog steeds mensen met de3 auto hun voedselpakket opkomen halen zit er iets stevig mis. En moeten we nog maar eens na gaan denken wat armoe is.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  lange frans

  Lange Frans bijt zich vast in zaak Demmink: ‘Wie zijn deze boezemvrienden van onze premier?’

  Hiphopartiest Lange Frans vraagt in een twintigtal ...

  >