Mens en Dier

Kaag stevig aangepakt: ‘Wat een treurigheid, wat een leegheid’

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!

Ik dénk dat we hieruit kunnen komen, zei premier Rutte na het beraad van de kabinetstop. De top van het kabinet was bijeen gekomen om te spreken over hoe het kabinet gehoor geeft aan het ‘signaal van de kiezer’ bij de provinciale verkiezingen.

Rutte zei verbeteringen te willen aanbrengen op ‘grote dossiers’ waar de kiezer volgens de kabinetstop zorgen over heeft. Het is onduidelijk welke oplossingen het kabinet precies voor ogen heeft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Wat betekent dat democratische signaal?

D66-leider Sigrid Kaag zei woensdag in de Kamer: “We hebben vorige week intensieve gesprekken met elkaar gevoerd. Het was in eerste instantie de start van het gesprek om goed na te denken over het volgende. Wat betekent dat democratische signaal?”

“Wat halen we ook uit de vele andere inhoudelijke rapporten die ons gestuurd worden door de onafhankelijke instellingen die daarvoor zijn benoemd? Waar kunnen en moeten we ons voordeel mee doen? Er ligt veel nuance. Er zijn grote verschillen. Er is uitsluiting. Men voelt zich niet meegenomen, niet gehoord,” vervolgde Kaag.

Stukje ‘warmte’ van mevrouw Kaag

“Maar als je die rapporten leest, dan zijn er veel lagen in de problematiek, soms over de jaren heen en soms recenter,” zei de D66-minister.

Het Haagse raadslid Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag) haalt fel uit naar Kaag. “Stukje ‘warmte’ van mevrouw Kaag voor de boosheid van de mensen in het land. Geen kennis van de straat, maar ‘wijsheid’ uit een rapport,” schrijft hij.

“Wat een treurigheid. Wat een leegheid,” aldus Sluijs.

4.9 119 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan Duinkerken
Johan Duinkerken
1 jaar geleden

Wie zijn toch die mensen die al die rapporten lezen?

Jip
Jip
1 jaar geleden

We zitten dus niet naar Kaag te luisteren, maar naar ‘onafhankelijke instellingen’ die dit soort rapporten hebben opgesteld.

Zijn deze instellingen wel ècht zo onafhankelijk? Denk eerder dat er alleen organisaties en rapporten worden geselecteerd die hetzelfde liedje zingen als het WEF en de zittende macht.

Ton Nuiten
Ton Nuiten
1 jaar geleden

“Treurigheid en leegheid.” Inderdaad; als mevr. Kaag haar kennis alleen maar van “andere inhoudelijke rapporten” van zogenaamd “onafhankelijke instellingen” heeft, dan is dit wel zeer treurig en leeg te noemen…

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

had U dan iets anders verwacht van een coronaterrorist

Back to top button
82
0
We lezen graag je reactie!x