Mens en Dier

NOS-weerman Gerrit Hiemstra onder vuur om dubbele pet: ‘Hij is een soort activist aan het worden’

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Gerrit Hiemstra is niet alleen weerman, hij maakt in het NOS Journaal ook reclame voor windmolenparken en zonnecellen. Simon Rozendaal vindt dat raar, want reclame hoort niet in het Journaal thuis.

“Hiemstra is een soort activist aan het worden,” schrijft hij voor Elsevier Weekblad. “Terwijl je zou denken dat hij zijn handen vol zou hebben aan het weerbericht zelf.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De weerman krijgt felle kritiek. “Is Gerrit Hiemstra niet verkeerd bezig om bij het NOS Nieuws propaganda te bedrijven voor zogenaamde groene energie (die dus juist niet groen en efficiënt is)?” vraagt auteur en spreker Hans van Tellingen. “Gerrit vertelt slechts één kant van het verhaal en noemt de nadelen niet.”

Piswoest

Arts en advocaat Lucas Bergkamp twittert: “In deze crisis is loyaliteit aan de beweging een morele plicht.”

“Gerrit is ook geen weerman, maar een reclamemannetje,” merkt columnist Marianne Zwagerman op. Ze schreef daar al eens een column over voor BNR, waarna Gerrit piswoest de hoofdredacteur belde, die haar naar Gerrit stuurde om het ‘uit te praten’.

Belangen

“Noem mij maar naïef, maar ik wist niet dat NOS-weerman Gerrit Hiemstra als ondernemer ook bedrijven adviseert over de gevolgen van extreem weer en klimaatverandering. Nu we met betrekking tot het klimaat toch al lijden aan massahysterie lijkt het me beter dat de NOS geen mensen met belangen het nieuws laat brengen, ook niet het weernieuws,” schreef Zwagerman.

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons vraagt aan de NOS: “Waarom houdt die schoenmaker zich niet bij zijn leest?”

4.6 199 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

152 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Freek Dondersteen
Freek Dondersteen
1 jaar geleden

Gerrit is gewoon de spreekpop voor de WEF agenda, net zo als 99% van de hele Roverheid!

Dit zijn echte puppets hoe triest het echt is merk je pas als alles lijkt op een aflevering van de muppetshow, helaas nemen deze mensen zich zelf heel serieus en voelen zich onwijs belangrijk.
Het is echt een lachwekkend acteer clubje met allemaal neppe mensen (npc’s)

Annette
Annette
1 jaar geleden

Yvonne Simons vraagt aan de NOS waarom Gerrit Hiemstra zich niet uitsluitend met het weer bezig houdt.

IK weet het antwoord wel! Gerrit behoort OOK tot de “rupsjes nooit genoeg” en daar is dan alles, om te beginnen, mee gezegd.

Ik moet onwillekeurig denken aan het liedje: En Gerrit, die steelt als de raven. De rest van de tekst weet ik helaas niet meer, maar eigenlijk zijn die paar woorden al ruim voldoende.

Inmiddels is het duidelijk, dat als mensen eenmaal aan het grote geld hebben geroken, ze schijnbaar NOOIT genoeg hebben. Ze willen alleen maar steeds meer hebben.

Nu moet ik gelijk zeggen, dat ik NOOIT meer naar de NPO kijk (uitzondering zijn de twee uitzendingen van Ongehoord Nieuws) en dat ik het weerbericht van Gerrit dus ook “mis”.

Maar duidelijk is, dat Gerrit dus niets anders is dan een goedkope verkoper is van die o zo vervuilende en schade aanbrengende windmolens en zonnepanelen.

Wat die zonnepanelen betreft, hebben wij dat van de week al kunnen zien bij die brand, ik dacht in Etten-Leur, waarbij op enkele kilometers afstand glasdeeltjes terecht zijn gekomen.

Wat de schade is van windmolens weten wij ook al lang en de electrische auto’s zijn ook een drama.

IK ben althans blij dat ik geen windmolen op mijn balkonnetje heb staan(hahaha), geen zonnepanelen en NOOIT de bezitter zal worden van zo’n electrisch vehikel op wielen.

Even off topic

Morgen gaan mijn man en ik een heerlijk weekje naar Drenthe toe. De bedoeling is om even helemaal off line te gaan, dus jullie zullen het ook even een weekje zonder mijn hersenspinsels moeten doen.
Bij leven en welzijn, hopelijk goed uitgerust, ben ik vanaf 25 april weer online.
Ik wil hier ook nog even benadrukken, dat ik altijd heel blij ben met jullie lieve, soms ook (terecht) kritische feedback.
Daar doe ik het nog steeds voor.

Marijke
Marijke
1 jaar geleden

En dan komt eindelijk de verboden vrije energie beschikbaar. Inmiddels is er een wildgroei aan zonnepanelen. Kun je een kilometerslange snelweg mee plaveiden.

Roger
Roger
1 jaar geleden

De hele NOS is een propaganda machine en waar er een mogelijkheid voor is om iets te laten pushen zullen ze het schaamteloos doen ook, dat zie je dus met dit voorbeeld. Je hoeft geen NOS te kijken om nieuws te zien of te horen want dat nieuws krijg je simpelweg niet, je krijgt er iets over te horen… maar enkel en alleen in de extreme vorm die hun uitkomt of die ze moeten laten zien van de corrupte klote overheid!
En dat word dan ook nog eens betaald van onze zwaar verdiende centen.
Maar… dit is Nederland en we zijn al langer bezig om te worden wat bv Rusland ooit was, een propaganda en politiestaat waar een groepje dictators bepalen wat het nieuws is en als je je het niet bevalt of je er tegenzit spreekt zal je een label krijgen en zul je 25/8 extra worden gevolgd door allerlei diensten en uiteindelijk word je gepakt op iets, als ze vinden dat je de werkelijke waarheid te veel loopt te verspreiden.
En spijtig om te zeggen hebben de “Nederlanders” het zelf zover laten komen door niet (voldoende) in opstand te komen om dit af te remmen of te stoppen. Het lijkt wel of 95% van ons volk een mak lammetje is dat alles doet wat de overheid wil…

Back to top button
152
0
We lezen graag je reactie!x