Homepagina » Mens en Dier » Alle mensen zijn voortgekomen uit slechts twee volwassenen. Hebben Adam en Eva echt bestaan?
Alle mensen zijn voortgekomen uit slechts twee volwassenen. Hebben Adam en Eva echt bestaan?

Alle mensen zijn voortgekomen uit slechts twee volwassenen. Hebben Adam en Eva echt bestaan?

Alle moderne mensen stammen af van één enkel stel dat 100.000 tot 200.000 jaar geleden leefde, zo zeggen wetenschappers.

Ze analyseerden de genetische ‘barcodes’ van vijf miljoen dieren en kwamen tot de conclusie dat de mensheid is voortgekomen uit twee volwassenen na een catastrofe waarbij bijna alle soorten uitstierven.

Deze barcodes, stukjes DNA die in levende cellen kunnen worden gevonden, suggereren dat niet alleen mensen, maar ook negen op de 10 diersoorten in diezelfde periode zijn ontstaan.

Vraagtekens

De wetenschappers, Mark Stoeckle en David Thaler, concludeerden dat 90 procent van alle diersoorten die vandaag de dag leven, zo’n 250.000 jaar geleden tegelijkertijd is ontstaan.

Ze trekken daarmee de menselijke evolutie in twijfel.

“Deze conclusie is erg verrassend en ik heb er zo hard tegen gestreden als ik maar kon,” zei Thaler.

Kort

De onderzoekers hebben geen idee waarom de mens zo ‘kort’ geleden weer overnieuw moest beginnen.

Mensen blijken niet alleen verrassend veel op elkaar te lijken, maar ook op alle andere soorten.

Vogels

Zo verschilt het mitochondriale DNA van duiven en mensen maar heel weinig van elkaar.

“In termen van cultuur, levenservaringen en andere dingen verschillen we van elkaar, maar als je naar de biologie kijkt lijken we heel erg op vogels,” zei dr. Stoeckle.

Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Human Evolution.

[Daily Mail]


Vind je deze info leuk? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

40 reacties

 1. maar als je naar de biologie kijkt lijken we heel erg op vogels,” zei dr. Stoeckle.
  ja ook op varkens.
  ik zag een stukje bij history channel over mars en een wetenschapper zei dat daar een atoomoorlog heeft gewoed.
  ik zelf heb altijd gedacht dat we daar vandaan zijn gekomen en misschien is dit een rare gedachte van mij.
  misschien zijn die twee mensen dan hier neer gezet.

  15 likes
  • We lijken inderdaad meer op varkens. Een varken heeft net als wij zeven chakra,s. Een aap heeft er maar zes. Kijk maar eens een varken in de ogen, daar zie je de gelijkenis

   1 likes
   • dat jij jezelf op een varken vind lijken vind ik prima maar ga niet met,we en wij,voor andere spreken omdat het 7 chakra’s heeft.

    misschien kun je het in je naam verwerken,

    El TruePORKino (grapje)

    fff

    4 likes
    • Het varken schijnt te zijn voortgekomen uit experimenten in Atlantis waar men dieren en mensen/mensachtigen probeerde te kruisen. Daarom schijnt een varken zoveel op een mens te lijken. Dat schijnt ook een van de redenen te zijn dat varkensvlees in veel culturen is verboden.

     1 likes
  • @ salvar, die wetenschapper is Dr John Brandburg.
   Zoek op YT naar Dr John Brandburg – Death On Mars.

   2 likes
  • Nietzoslimdieamis

   Ik denk dat dit artikel en u hier een punt hebben,
   Wat als (het bijbel verhaal) de ark van noach een verdraside versie van iets is? Wat als mars inderdaad vernietigd is door een atoom oorlog en dat de ark van noach een ruimteschip was dat van mars naar aarde kwam? En inderdaad op dat ruimteschip/ark zat van elke soort een koppel?

   Maar wat mij aan het denken zet dan, heeft er dan niet heel lang incest plaats gevonden? Want als 1 koppel kinderen krijgt… dan moeten die zich wel voorplanten…

   Wat een diep denkvoer.

   Namaste.

   0 likes
 2. met maar 2 mensen krijg je wel een incestieus nageslacht.

  9 likes
  • De bijbel is plagiaat…

   3 likes
   • Niettemin gebaseerd op echte oude informatie.

    6 likes
    • Echte oude info??? Hahahaha. Nee hoor, het is geschreven door MENSEN en tig keer aangepast en gecensureerd door monsters aan de macht.. Gebruikt om mensen bang te maken, te onderwerpen en kaal te plukken, om oorlogen te beginnen, andersdenkenden te verketteren en te verbranden, te betuttelen en dom te houden. Miljarden boeddhisten en moslims hebben ongelijk en de hypocriestenen hebben de wijsheid in pacht en kennen de enige echte waarheid. (kuch)

     2 likes
 3. De mens is gecreëerd in Sumerie, ongeveer 500.000 jaar geleden, genetisch experiment vd annunaki om een slavenras te maken, wat hun dus gelukt is.
  https://www.youtube.com/watch?v=Dfl4ZaiucpQ

  9 likes
  • @ redice en dat skelet van lucy dan ? dat is 2 miljoen jaar oud….

   3 likes
  • @ redice. Eens , maar niet helemaal. De mens is gecreëerd door de Annunaki om een slavenras te maken en het is ze idd gelukt. EN GOED OOK!! Alleen gebeurde dit niet in de Sumerie volgens sommige bronnen, maar iets zuidelijker. In de omgeving van Adams kalender, Zuid Afrika

   1 likes
 4. Ja hoor, inteelt bestond toen nog niet?
  Even gegoogled op Mark Stoeckle en David Thaler:
  https://conservativedailypost.com/scientists-learn-all-people-descended-from-two-humans/
  En wat kom ik verder in de tekst tegen? Rockefeller University !
  Zegt mij al genoeg!

  11 likes
 5. Een aap is een aap … een mens is een mens… waar is het geen wat er tussen zou moeten zitten??

  4 likes
 6. De Soemerische kleitabletten vertellen het verhaal. Secharia Sitchin wist het te ontcijferen. Bram Vermeulen vertelt het in voor ieder begrijpelijke taal.

  https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=glm_AjwdIPo

  duurt 50 minuten, veel kijkplezier voor hen die het nog niet gezien hebben.

  9 likes
 7. Ja de aardse Adam en Eva hebben echt bestaan maar dan als sterrenkinderen, wij zijn een product van buitenaardsen en volgens oude Afrikaanse overleveringen waren zij bedoeld om te delven in goudmijnen voor deze buitenaardsen.

  8 likes
 8. Dus er was geen ander volk ? Hadden kain en abel geen zussen anders was het incest ! Sorry het zijn fabeltjes ! Er waren wel degelijk andere volkeren op onze wereld ! Dus wie die bijbelse verhaaltjes geloofd is pro creeren en beetje zielig 1 broer vermoord de ander dus ….. moest de andere wel een ander volk zoeken om zich te creëren ! Want alleen 1 man kan dat niet !b Zeker niet zonder vrouw lachertje ! Belachelijk verhaalttje uit de bijbel of hij deed het met mamma nog erger ! Geloof die verhaaltjes niet allemaal onzin !

  8 likes
 9. Het verhaal van Adam & Eva is bedacht door de kerk om de zondeval in het christelijke geloof extra kracht bij te zetten. Een overgeromantiseerd God’s idee met het appelconcept werkt namelijk goed bij velen die dit geloof aanhangen. Een leuk fabeltje om te vertellen aan je kinderen voor het slapen gaan, dat wel.

  6 likes
 10. We zullen nooit een antwoord kunnen krijgen, hoe geloofwaardig verschillende theorieën ook zullen zijn. Van Adam en Eva tot Darwins evolutietheorie. En van we zijn varkens tot vogels. En van we zijn hier op de aarde gedropt tot we zijn een soort bacterië… enz. enz. Een ding staat voor mij wel vast. Het is allemaal te perfect. We zijn gecreëerd en hetzelfde geldt voor onze omgeving (dieren).

  4 likes
  • @J.Hofmans inderdaad en die tussen liggende /ontbrekende schakel is er ook niet …al hebben ze dat aardig weggemoffeld.er is nooit een door geëvolueerde Neaderthaler o.i.d. gevonden 1.een Neanderthaler (opeens) en dan niks! Lucy (2 miljoen jaar oud) en iets verandering naar 500.000 jaar en dan …niks.dat bekende schoolaffiche van die aap die steeds meer rechtop loopt tot mens is er niet.helaas. En er zijn wel veel rassen van mens gevonden steeds weer meer maar sterft ook opeens uit .onlangs nog op een Indonesich eilandje ( mens 70cm en olifant ter grootte van een pony etc mini paardje ( model hond) en dan …..weg!

   3 likes
 11. In the bible Adam and Eve were the first humans, right? And they had sons…. how’d the sons make the rest of us?

  I’ll sip my tea and cognac while i wait for an answer….

  6 likes
 12. Leuk allemaal die reacties van mensen men creëert zelf een gedachten [beelden] op allerlei verhaal/beelden worden erop los gelaten met het verhaal Adan Eva zo probeert men een verhaal of een gebeurtenis te omschrijven alle verhalen/gebeurtenis zijn voorbij met het verhaal Adam Eva en hebben nu de mogelijkheid erover te spreken met een verhaal/beeld deze zijn altijd ge-ent op een vorige gedachten met verhalen van Mensen en zo kan het vele eeuwen terug gaan en er over spreken in/met verhalen .men heeft ook wel eens gezien of gehoord van een experiment met mensen in een groep ..deze groep kreeg een experiment van de persoon die deze uitvoerde en gaf de groep een briefje met een aantal regels of een verhaaltje met enkele woorden waarin een ieder deze doorgaf aan de persoon naast hem/haar [het waren zo twintig mensen] bij de laatste persoon was het totaal uit zijn verband gehaald het verhaal was geworden en vervallen tot onzin met een paar woorden die over bleef, zo kan men het hier ook Zien Onzin verhalen doen het wel goed maar de werkelijkheid zal altijd onder geschoffeld worden door anderen die met zijn gedachten beeld/verhaal zelf een invulling ermee invult om voor zichzelf een beetje te begrijpen ..eigenlijk gewoon een invulling met een beeld/verhaal die gewoon uit zijn verband word getrokken door de gebeurtenis waardoor het een verhaal is geworden en door vele is door geven van de niet levende aan de levende van Nu Eeuw in en Eeuw uit waarin het nu zo krom is als het maar kan ..en toch gelooft men zn eigen onzin gedeeltelijk.. en het word doorgegeven aan anderen met verhaal over Adam/eva ..maar dan is dat niet alleen zo heeft men vele verhalen die allemaal geweven is met kromheid..en daarmee drijft de mens mee op drijfzand van woorden/beeld verhalen en de gebeurtenis een verhaal van Onzin word.

  3 likes
  • aha we waren dus mensen, met herkomst ouders onbekend.. de misleiding hebben zij goed gedaan ieder praat over alles na, dat die ouders zich voortplanten.. waarmee het onderzoeken naar waar we echt vandaan komen blijft liggen.. een slim mens kijkt vooruit.. en een wijs mens weet waar hij/zij door is ontstaan..
   tot die tijd dat te weten zijn die allen nog in de sluimerfase sommige in de de lichte slaap en een enkeling in diepe slaap maar ontwaakt en wakker..
   iedereen die zegt wakker te zijn zit nooit in bij zijn ziel, zo lang de natuurlijk persoon die plaats inneemt bij jou. dus zo ik eerder stelde
   ”Er komt een moment dat je moet opofferen wat je bent(natuurlijk persoon) om te worden wie je kunt zijn(mens).” beter nog, een bezield mens dan..
   MvG van,
   :adrianus-johannes.

   2 likes
 13. Alle mensen komen voort uit Twee volwassenen? ..die Twee volwassen [de eerste mensen] zijn ook een baby geweest en deze twee babies zijn dan ook geboren uit daar voor ook twee volwassen mensen of anders uit twee Apen vogels of varkens of ????? vul maar in naar eigen beeld..

  4 likes
 14. Hier nog een leuk artikel . Dat de evolutie theorie van de baan schuift .
  Een nieuw deel in onze hersenen gevonden !! En dat hebben apen niet !!
  https://newatlas.com/human-brain-new-region-discovery/57365/

  1 likes
  • Je zou ook kunnen denken, een aantal apen groeide door een genetische mutatie (virus) een extra stuk en werd daarna de mens, past perfect in de evolutietheorie.

   2 likes
 15. Ga er maar van uit dat wat in de bijbel geschreven staat ook echt waar is, hoe vreemd dit wij ook mogen vinden. Tot nu toe zijn alle voorspellingen ( Revelations) nog uitgekomen, kijk maar eens naar de hereniging van Israël, iets wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden. Dan wil ik er nog wijzen op de vele filmpjes die hier op deze site ook vertoond worden van mensen met een bijna dood ervaring. Vele twijfelen ook over het bestaan van Jezus, maar als die nooit bestaan had dan dan had er nooit een kerk kunnen ontstaan. De eerste kerk die in Jeruzalem ontdekt is, is van 50 na Christus. Waarom zouden mensen in die tijd hun leven wagen voor een Fake persoon? Omdat ze zagen welke wonderen er verricht werden! En ook die apostelen die over de wereld trokken om het geloof te verspreiden, waarom zouden die hun leven wagen als zij niet ten volle overtuigd waren van het de echtheid van Jezus? Het is het zelfde als je nu naar Irak of Iran gaat om even te vertellen dat God en niet Allah het ware geloof is, probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen, ik denk dat ik de uitkomst al weet!

  3 likes
 16. nee joh er waren al andere rassen op onze wereld wat broer en zus maken toch geen kinderen Kain en Abel gingen outside deze wereld e n ontdekken andere mensen rassen ! Ja de een had de andere vermoord maar toch ! We zijn nooit alleen gewessest !

  1 likes
 17. Onze oorsprong blijft toch giswerk.

  Ik geniet altijd van alle theorieën!

  1 likes
 18. Evolutieleer ook wel Darwinisme valt onder Protocol 2 van de wijzen van Sion. Net als marxisme en Nietzschisme
  Protocol 2-3
  3. Gelooft U maar niet, dat onze beweringen slechts holle frasen zijn. Kijkt U maar eens naar het
  succes, die Darwin, Marx en Nietzsche ons opgeleverd hebben. De ontbindende invloed van deze
  leerstellingen moeten ons tenminste duidelijk zijn

  De bloemetjes en de bijtjes, je hebt ze allebei tegelijk nodig anders werkt het systeem niet.

  0 likes
 19. A W Reijersen van Buuren

  Adam is een verbastering van het woord Ha Dame = De Dame wat een Afrikaans woord is. Nou wil het dat het NL woord van Dame dezelfde betekenis heeft als het Afrikaanse woord Dame en het betekent ‘een vrouw die met een man trouwt vanwege de bezittingen die die man heeft’. Eva is de vrouw van de liefde. In sommige streken van Afrika wonen vrouwen in dorpen geheel zelfstandig. De mannen gaan met hun vee achter de regens aan. Een keer per jaar komen de mannen van het dorp naar het dorp en dan wordt er geregeld wie verantwoordelijk is voor eventuele kinderen die geen ouders meer hebben. Ook kiest elke vrouw die dat wil een man uit van wie ze een kind wil hebben.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

willem

Willem-Alexander is ‘niet van koninklijken bloede’. Is de lijn van Oranje-Nassau hier onderbroken?

Volgens geruchten was koning Willem III door ...

Zit er DNA van geaborteerde baby's in vaccins, en zo ja is dat gevaarlijk? Wetenschapper schetst schokkend beeld

Zit er DNA van geaborteerde baby’s in vaccins, en zo ja is dat gevaarlijk? Wetenschapper schetst schokkend beeld

Vaccins bevatten weefsel van geaborteerde foetussen, zo ...