Homepagina » Gezondheid » Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek
Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

Bijna twee miljoen Nederlanders slikken statines die het cholesterol verlagen. Uit een nieuwe studie is gebleken dat mensen die de pillen slechts drie maanden innemen, al kans hebben om diabetes en huidinfecties te krijgen.

Het onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Perth in Australië, is gepubliceerd in het British Journal of Clinical Pharmacology.

Een analyse van de wetenschappelijke literatuur laat verder zien dat statines het risico op spierproblemen, cognitieve problemen, kanker, beroertes, schade aan het zenuwstelsel, gedragsstoornissen, hartproblemen, Parkinson, auto-immuunziekte en slaapproblemen vergroten.

Negatieve uitwerking

Met andere woorden: ze hebben een negatieve uitwerking op de gezondheid.

Alsof de lange lijst bijwerkingen nog niet genoeg is, bleek eerder dit jaar al uit een studie dat de statines bij de helft van de patiënten niet doen waarvoor ze gemaakt zijn, namelijk het cholesterol verlagen.

Britse onderzoekers schreven in het tijdschrift Heart dat bij de meerderheid van de patiënten zelfs na twee jaar slikken geen effect wordt gemeten.

Niets te maken

Twee jaar geleden nog schreven wetenschappers in The Pharmaceutical Journal dat het cholesterolgehalte niets te maken heeft met het risico op hartziekte.

Om de onderzoekers te citeren: “The cholesterol and calorie hypotheses are both dead.”

Je kunt je afvragen waarom twee miljoen Nederlanders nog steeds braaf statines slikken.

[Medical Xpress]

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jan Doornbos schreef:

  Een zeer belangrijke reden dat Nederlanders nog altijd braaf statines slikken is de druk die door met name huisartsen wordt uitgeoefend. Deze dames en heren zijn zelf altijd enorm gehersenspoeld en denken ECHT dat het fantastisch spul is. In ieder geval met betrekking tot statines worden er in de diverse spreekkamers van artsen nog altijd met volle overtuiging sprookjes verkondigd. Tja en dat past helemaal bij de tijd waarin wij leven. Niets is wat het lijkt …Ons voedsel is zoveel slechter geworden. Als dat nou eerst eens wordt aangepakt. Weg met al die toevoegingen. (E-nummers). Al die rommel zorgt voor ontstekingen in ons lichaam. Met alle gevolgen. ‘Voedsel als medicijnen, medicijn als voedsel’!

  23 likes
  • M.Kools schreef:

   Citaat Joseph Goebbels: Vertel een leugen vaak genoeg,luid genoeg,en lang genoeg en het volk zal je gaan geloven.

   14 likes
   • Straalmans schreef:

    Vertel de waarheid vaak genoeg, lang genoeg en luid genoeg en toch zal het volk je niet geloven. Het volk heeft blijkbaar een defect DNA.

    3 likes
    • Willem schreef:

     Hoe lang worden we al gehersenspoeld ? De waarheid komt bij mondjes maat boven gelukkig , al gaat het de laatste tijd iets sneller , de waarheid verliest het momenteel nog van het grote geld want dat geld wordt ingezet om alle leugens en foute leer te verspreiden !

     2 likes
  • Hoop schreef:

   Jan [email protected] Dat klopt wat je zegt, het is vooral de oude generatie die een witte doktersjas als de Messias ziet en gewoon “blij” zijn als er wat pillen worden voor geschreven. Heb jaren geleden een docementaire gezien over bejaarden in Nederland en bejaarden in China. En daarin zag je het verschil in miniset. De Nederlandse bejaarden slikten dozijnen medicijnen, de Chinezen slikten niks. De Nederlandse bejaarden waren eenzaam en zwaar op de hand, de Chinezen zochten elkaar op in een park, maakten lol en trainden op fitness apparaten die in het park stonden en deden er tai shi. Als ik de oudjes in Nederland zie en hoor klagen denk ik altijd; gooi die medicijnen weg, zoek elkaar op, ga sporten, doe spelletjes, kook met elkaar. Maar we leven zo in onze eigen bubbel.

   15 likes
  • Willem schreef:

   Het komt ook omdat het makkelijk lijkt, je neemt wat pilletjes en dan komt het wel goed in plaats van zelf te onderzoeken hoe je je dieet aan kan passen, of gewoon wat je naar binnen werkt elke dag. En wandel of fiets een endje af en toe ipv een koekje een zak chips een gebakkie een bier een borrel een bonk kaas elke dag.

   10 likes
  • Shadow1100 schreef:

   Je hebt gezonde, zieke en overleden mensen. Aan de 1e en de 3e groep kan de Big Pharma (BP) niets verdienen. Hun maatje, de voedselindustrie, maakt de 1e groep ziek, o.a. door alle voor onze gezondheid schadelijke toevoegingen in ons door hen (voor)bereide voedsel (blikjes, zakjes, potjes en pakjes) te (ver)stoppen en daardoor komen we in groep 2.
   En die interessante groep moet je vooral niet beter maken want dan verdient BP er niet meer aan. Ook moet je ze niet dood laten gaan. Nee, houd ze wel ziek èn vooral aan de medicijnen, zoals bijvoorbeeld statines tegen een te hoog cholesterol (bewezen leugen). Statines zijn effectief door te voorkomen dat de lever cholesterol aanmaakt. Als gevolg hiervan geeft je lever suiker af in je bloedbaan, waardoor je bloedsuikerspiegel stijgt. “Hé,” zegt uw dokter ”en u heeft ook suikerziekte”. Weer een medicijn, insuline, er bij. Enne…. uw bloeddruk is ook wat aan de hoge kant. Ook daar hebben we een pilletje voor. Ik zal u ook maar direct een maagzuurremmer voorschrijven en een laxeermiddel voor het geval dat……
   Kassa!!!!
   De voedselindustrie maakt ons ziek en de Big Pharma maakt ons NIET beter…….

   Voorbeeld:
   Een veelgebruikte bloedverdunner veroorzaakt hartfalen. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Het medicijn nifedipine wordt geassocieerd met een hoog risico op een plotselinge hartstilstand, zo laat de European Society of Cardiology weten.

   9 likes
  • Mikkie schreef:

   Dat is het niet alleen. Ik was bij de cardioloog en die wilde mij ook aan de statines.
   Heb ik geweigerd. Toen zei ze: IK BEN VERPLICHT U DIE AAN TE BIEDEN.
   farmaceutische industrie dus!

   3 likes
  • Lambertus schreef:

   Waarde Jan, uw stelling klopt als een bus. Echter tegen domheid is niet te vechten net zoals tegen verzonnen vijanden en crisissen. Het verbod op de groentetuin zal dan straks ook zelfs veel wakkere mensen totaal verassen.

   Ik draai al jaren de propaganda berichten, veelal verspreid via de msm, 180 graden om en dan kom ik eigenlijk altijd het dichtst bij de waarheid uit. Iedereen heeft die keuze zelf te maken.
   Spijtig om te zien hoe de mensen voeding blijven geven aan een systeem dat vijandig is aan onze belangen.

   Geen mens, partij of organisatie regeert en heeft de macht, als niemand gehoorzaamt!

   3 likes
  • Karel5 schreef:

   Diegenen die nu nog statines verkopen of zelfs vergoeden, zijn schuldig aan kwakzalverij. Er ligt bizar veel bewijs (greenmedinfoPUNThealth/toxic-ingredient/statin-drugs). Dus kunnen therapieen die wel werken niet meer worden vergoed, ondanks de absurd hoge jaarlijkse eigen bijdrage.
   Als ik zie hoe snel oudere mensen aftakelen onder statines, denk ik bijna dat dat expres zo geregeld is? Welbewuste oudere mensen zijn nodig voor een stabiele maatschappij.

   1 likes
 • Eksegese schreef:

  Er woedt een oorlog tegen de mensheid en statines maken daar zeker deel van uit. De bloedeed van de illuminatie is daar zeer helder over. Zoek dat op.

  7 likes
 • René schreef:

  Mensen slikken alles en denken/voelen te weinig na.

  Ga hetzelfde doen als de voorbeelden die je gegeven worden, in een slangenkuil is er geen andere optie.

  5 likes
 • anoniem schreef:

  Met als gevolg later aan diabetis, hersenbloeding, hart, leverfalen, dementie te sterven?

  3 likes
 • Philip schreef:

  Bad medicine? Why rapid drug approvals may put your health at risk

  At drug approvals agencies around the world, more and more medications are being rushed to market after limited testing.

  https://www.newscientist.com/article/mg24432582-900-bad-medicine-why-rapid-drug-approvals-may-put-your-health-at-risk/?utm_source=NSNEW&utm_campaign=257b1eacae-NSNEW_2019_11_28_19&utm_medium=email&utm_term=0_e65fab71ff-257b1eacae-379800839

  2 likes
 • rayoflight schreef:

  gooi statine weg en meen astaxantine 12mg… kan heel goed helpen uit ervaring.

  2 likes
 • Straalmans schreef:

  Waarom de doktoren bijv. geen groente en fruit promoten? An apple a day, keeps the doctor away. Ze raken dan hun patiënten (geldbron) kwijt.

  2 likes
 • x

  Check Also

  victoria

  Compleet doorgeslagen: Victoria wil wet om ‘complotdenkers’ te kunnen arresteren

  In de Australische deelstaat Victoria wordt deze ...

  australië

  Ophef in Australië na schokkende beelden van politieoptreden: ‘Dit is gewoon schandalig’

  Er zijn verontrustende beelden opgedoken uit de ...

  >