Gezondheid

Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

Help ons door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bijna twee miljoen Nederlanders slikken statines die het cholesterol verlagen. Uit een nieuwe studie is gebleken dat mensen die de pillen slechts drie maanden innemen, al kans hebben om diabetes en huidinfecties te krijgen.

Het onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Perth in Australië, is gepubliceerd in het British Journal of Clinical Pharmacology.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een analyse van de wetenschappelijke literatuur laat verder zien dat statines het risico op spierproblemen, cognitieve problemen, kanker, beroertes, schade aan het zenuwstelsel, gedragsstoornissen, hartproblemen, Parkinson, auto-immuunziekte en slaapproblemen vergroten.

Negatieve uitwerking

Met andere woorden: ze hebben een negatieve uitwerking op de gezondheid.

Alsof de lange lijst bijwerkingen nog niet genoeg is, bleek eerder dit jaar al uit een studie dat de statines bij de helft van de patiënten niet doen waarvoor ze gemaakt zijn, namelijk het cholesterol verlagen.

Britse onderzoekers schreven in het tijdschrift Heart dat bij de meerderheid van de patiënten zelfs na twee jaar slikken geen effect wordt gemeten.

Niets te maken

Twee jaar geleden nog schreven wetenschappers in The Pharmaceutical Journal dat het cholesterolgehalte niets te maken heeft met het risico op hartziekte.

Om de onderzoekers te citeren: “The cholesterol and calorie hypotheses are both dead.”

Je kunt je afvragen waarom twee miljoen Nederlanders nog steeds braaf statines slikken.

[Medical Xpress]

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan Doornbos
Jan Doornbos
4 jaren geleden

Een zeer belangrijke reden dat Nederlanders nog altijd braaf statines slikken is de druk die door met name huisartsen wordt uitgeoefend. Deze dames en heren zijn zelf altijd enorm gehersenspoeld en denken ECHT dat het fantastisch spul is. In ieder geval met betrekking tot statines worden er in de diverse spreekkamers van artsen nog altijd met volle overtuiging sprookjes verkondigd. Tja en dat past helemaal bij de tijd waarin wij leven. Niets is wat het lijkt …Ons voedsel is zoveel slechter geworden. Als dat nou eerst eens wordt aangepakt. Weg met al die toevoegingen. (E-nummers). Al die rommel zorgt voor ontstekingen in ons lichaam. Met alle gevolgen. ‘Voedsel als medicijnen, medicijn als voedsel’!

René
René
4 jaren geleden

Mensen slikken alles en denken/voelen te weinig na.

Ga hetzelfde doen als de voorbeelden die je gegeven worden, in een slangenkuil is er geen andere optie.

Philip
Philip
4 jaren geleden

Bad medicine? Why rapid drug approvals may put your health at risk

At drug approvals agencies around the world, more and more medications are being rushed to market after limited testing.

https://www.newscientist.com/article/mg24432582-900-bad-medicine-why-rapid-drug-approvals-may-put-your-health-at-risk/?utm_source=NSNEW&utm_campaign=257b1eacae-NSNEW_2019_11_28_19&utm_medium=email&utm_term=0_e65fab71ff-257b1eacae-379800839

Eksegese
Eksegese
4 jaren geleden

Er woedt een oorlog tegen de mensheid en statines maken daar zeker deel van uit. De bloedeed van de illuminatie is daar zeer helder over. Zoek dat op.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x