Buitenland

Europarlementariër waarschuwt voor Europese digitale identiteit: ‘We mogen dit niet laten gebeuren’

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Europarlementariër Rob Roos (JA21) maakt zich grote zorgen over de Europese digitale identiteit. Die lijkt op het eerste gezicht een handige tool, maar er zijn grote risico’s, zei hij in het Europees Parlement.

“Veel wijst erop dat de e-ID op termijn misbruikt zal worden. Het risico zit erin dat bedrijven en overheden toegang krijgen tot meer persoonsgegevens dan waar ze nu recht op hebben,” zei Roos.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Helemaal niet vrijwillig

“Zonder die gegevens te delen, krijg je plots geen toegang meer tot essentiële delen van de samenleving,” waarschuwde de Europarlementariër. “Zo is het met de coronapas ook gegaan. Het is verschrikkelijk. Ik wil nooit meer dat mensen op die manier buitengesloten worden.”

Ik maak mij zorgen dat het gebruik van de e-ID helemaal niet vrijwillig blijft. Dat de online anonimiteit zal verdwijnen en dat burgers niet meer zelf in de hand hebben welke informatie ze willen delen. In amendement 9 zien we al de fundamenten van dit systeem: alle transacties van de gebruiker zouden standaard worden opgeslagen, aldus Roos.

Persoonlijk CO2-budget

Dan zijn we nog maar één stap verwijderd van bijvoorbeeld een persoonlijk CO2-budget. Die infrastructuur is er straks al. We mogen dat niet laten gebeuren, benadrukte het Europarlementslid.

4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
163 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nick
Nick
1 maand geleden

En hoe doen we dit dan??? Het niet laten gebeuren…….

exegese
exegese
1 maand geleden

We worden keihard in de val gelokt. We moeten opstaan ! Hier in geen geval aan meewerken.

Henk
Henk
1 maand geleden

Dat scheelt, heb er ook geen zin in.

johannes
johannes
1 maand geleden

Regeringen zijn bezig alles om zeep te helpen. Dan komt plots de heilige messias en hebben zij de macht. Nog veel meer oppassen dan alleen id

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

163
0
We lezen graag je reactie!x