Buitenland

Minister Kerry geeft tijdens privégesprek toe dat oorlog tegen ‘wettige’ Syrische regime illegaal is

Help ons door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry is in verlegenheid gebracht door het uitlekken van een geluidsopname van een privégesprek over Syrië dat hij heeft gevoerd met een Syrische delegatie bij de Verenigde Naties in New York.

De New York Times publiceerde de geluidsopname op zijn website. De minister gaf tijdens het gesprek toe dat de Amerikaanse interventie in Syrië illegaal is. De gelekte geluidsopname onthult dat Washington volledig op de hoogte is van het feit dat de Amerikaanse betrokkenheid op het strijdtoneel in Syrië in strijd is met de internationale wetten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De minister zei dat de Russen zich – in tegenstelling tot de Amerikanen – niets aantrekken van internationale wetten, hoewel hij zichzelf kort daarna tegenspreekt.

Wettige regime

“Onze advocaten vertellen ons dat we geen wettelijke basis hebben [om in te grijpen], tenzij we een mandaat van de VN-Veiligheidsraad krijgen, waar de Russen hun veto over uit kunnen spreken, worden aangevallen of een uitnodiging krijgen,” zei Kerry, zo blijkt uit de geluidsopname (audiofragment 2). “Rusland is in Syrië op uitnodiging van het wettige regime, dat in onze ogen onwettig is.”

De minister zei in het gesprek achter gesloten deuren dat het Amerikaanse Congres niet zal instemmen met een Amerikaanse aanval op Assad. Kerry zei enkele medestanders gehad te hebben voor een harde aanpak binnen de regering van Obama. Maar hij zei het argument verloren te hebben.

Nederland

Een woordvoerder van Kerry liet weten: “Hoewel we zullen weigeren om commentaar te leveren op een privégesprek, was minister Kerry dankbaar voor de kans om deze groep Syriërs te ontmoeten en onze voortdurende focus uit te spreken over het beëindigen van de burgeroorlog.”

Bij het gesprek, dat is gevoerd in de Nederlandse vertegenwoordiging bij de VN, waren volgens de krant ongeveer 20 mensen aanwezig. Nederland ontkent iets te maken te hebben met het lek.

[New York Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob ter Horst
Rob ter Horst
7 jaren geleden

Wat hiermee bedoelt wordt is een grootschalige interventie in Syrïe, niet dat wat ze nu aan het doen zijn.
Overigens staat dat van geen wettelijke basis hebben niet in het document van de New York Times, maar in een document op de website van CNN. Jazeker jongens en meisjes CNN, onderdeel van de door jullie zo verguisde MSM: https://amp.cnn.com/cnn/2016/10/01/politics/kerry-audio-recording-syria/index.html

robbertje
robbertje
7 jaren geleden

Onze Nederlandse juffershondjes politici zijn zeer goed op de hoogte van het feit dat de Amerikanen doelbewust bezig zijn om een wereldoorlog tegen de Russen te ontketenen. Zij weten heel goed dat het zeker stellen van het Amerikaanse economische belang daar de enige, werkelijke reden voor is om dat te veroorzaken!
Dit artikel wijst onmiskenbaar aan dat ook hier voor de olie-dollars een hoofdrol is weggelegd; evenals in Irak, Libye en nu in Syrië het geval was en is.
Het is voor onze regering kennelijk de moeite waard om mee te helpen en er aan mee te doen om volkeren compleet uit te moorden en zelfs een oorlog op wereldschaal te riskeren, waarbij hele continenten weggevaagd worden bij een nucleair treffen, ter wille van het grote geld.
De wervingscampagnes voor de krijgsmacht spelen handig in op de grote werkloosheid onder zowel hoog- als laagopgeleide jongeren; werken bij de Krijgsmacht? Je moet het maar kunnen!
Jonge mensen worden zodoende opgeroepen om deel te nemen aan een verkeerde, onrechtmatige strijd; je moet het maar willen . . . .

luna
luna
7 jaren geleden

daarom ” stopt ” deze friikandel met ” praten ” en je zal zien: op 26 oktober
er is heel veel goed mis met de uitjes.. de frikandel met (k u r r i e ) zit in het nauw en kan geen kant op en hoe hij het ook zegt of keert : de MAAT is vol en de BEKER gaat naar de beste kok op dit moment en dat is …maar daar hebben we dan een groor probleem: hij zei : LAAT DEZE BEKER AAN MIJ VOORBIJGAAN

( heb de bijbelkwis gezien omdat de visite dat wilde zien, maar die vraag zit niet tussen de vragen.. of moet misschien nog komen?
In ieder geval: we moeten af van die amerikaanse invloeden en gewoon weer ons eigen eeg (o) resetten!!
Weg met die hele helse miepzooi in brussel en den haag, kortom : WE MOETEN EENS EEN VUIST MAKEN TEGEN ALLES EN DAT MENSEN ZICH EENS MOETEN AFVRAGEN WAAROM ER MILITAIRISME IS EN VOOR WELK DOEL

Typhoon
Typhoon
7 jaren geleden

Bijna 1 miljoen soldaten zal het westen opofferen in het midden-oosten. Hier zullen ook Europeanen bij zijn.

In Italië zullen ze de vluchtelingen vermoorden voornamelijk in Sicilië.

De Maitreya zal Italië aanvallen met zijn leger en de Vaticaan veroveren.

Het zal de mensen verwonderen wat voor schatten uit de opslagplaats van de Vaticaan tevoorschijn komen.

Heilige Graal, de kist van Mozes, heilige tabletten van Mozes en alle andere heilige objecten zoals originele brieven van de Apostelen zullen geopenbaard worden.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x