Binnenland

DDoS-aanval legt Viruswaarheid & Vrij en Sociaal Nederland plat: ‘Dit gaat echt helemaal mis’

Help anderen door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het was een wilde nacht op internet. Twitter heeft de Amerikaanse president Trump voorgoed van het sociale medium verbannen. Met zijn ruim 88 miljoen volgers viel Trump net buiten de top-5 van populairste accounts. Ook andere sociale media deden de Amerikaanse president in de ban. Twitter verwijderde ook de accounts van Trumps voormalige veiligheidsadviseur Michael Flynn, zijn advocaat Sidney Powell en vele anderen.

Als gevolg van de censuur zoeken mensen massaal hun toevlucht tot Twitter-alternatief Parler. Dat sociale medium kwam gelijk onder vuur te liggen. Google heeft de app verwijderd en Apple dreigt hetzelfde te doen. Het zou dan vrijwel onmogelijk worden om de app nog te downloaden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
DDoS-aanval

Ook in Nederland gebeurde er het nodige. Internetgebruikers kwamen vannacht tot de ontdekking dat de website van Viruswaarheid (Willem Engel) en die van de politieke beweging Vrij en Sociaal Nederland (Bas Filippini) onbereikbaar waren. Beide websites zijn getroffen door een DDoS-aanval.

“Onze website is onder vuur genomen door een DDoS-aanval,” schrijft VSN – waar Engel op de kandidatenlijst staat – in een verklaring op Twitter. “VSN staat voor vrijheid en versterking van de rechtsstaat, echte democratie en ondernemerschap. Verschil van mening in het debat is essentieel in een democratische rechtsstaat. VSN zal aangifte doen van deze aanval.”

Ook Viruswaarheid bevestigt in een bericht op Facebook dat haar website onbereikbaar is als gevolg van een DDoS-aanval: “Door een DDoS-aanval op onze website zijn wij tijdelijk offline om onze defensie te verdubbelen. U kunt ons (voorlopig nog) gewoon blijven volgen via onze sociale mediakanalen.”

Ongekende censuur

Veel mensen zijn geschrokken van de ontwikkelingen. “Dit gaat echt helemaal mis. Binnen een paar uur zijn verschillende kritische websites uit de lucht rond politieke of coronavisies,” reageert Sander. “Het is begonnen. De dictatuur wordt onbeschroomd uitgerold middels ongekende censuur,” voegt Marc Vorderman toe.

Ook politici mengen zich in de discussie. FVD-leider Thierry Baudet ziet de bui al hangen en roept zijn aanhangers op zich te abonneren op het Telegram-account van Forum voor Democratie. “Het publieke debat speelt zich nu grotendeels op internet af. Daar moeten dezelfde spelregels gelden als in de publieke ruimte. Ongekozen ‘woke’ Big Tech-bedrijven mogen de spelregels van het debat niet bepalen. FVD wil censuur van niet-strafbare uitingen verbieden,” aldus zijn partij.

“Ongeacht wat je van Trump vindt, maar het monddood maken van onwelgevallige meningen is een bijzonder gevaarlijke ontwikkeling voor een democratie. Big Tech is te machtig geworden,” zegt Europarlementariër Rob Roos.

4.9 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

223 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
MdeFilosoof
MdeFilosoof
3 jaren geleden

Welkom in het DDR van de laaglanden. Met dank aan een facistisch kabinet en mede mogelijk gemaakt door een horde schapen die straks zullen zeggen “wir habben es nicht gewusst” Facisme is een keuze. En communisme ook. En vrijheid ook trouwens.

Pippie
Pippie
3 jaren geleden

Gewoon allemaal twitter in de ban doen en FB , whatsapp etc.. Deze macht is zorgelijk en ook oneerlijk. Telegram al aangemaakt.

Johannes
Johannes
3 jaren geleden

Met een raspberry pi thuis een kleine server maken met nodige info en verwijzing naar email en andere sites. Lage kosten en zeer snel online terwijl de provider zijn zaakjes goed regelt

Geoffrey
Geoffrey
3 jaren geleden

Welkom in 2021 het land waar ze de CENSUUR CULTUUR hebben uitgevonden lijkt wel.

Indoctrinatie volgens de Göbels-methode alleen aangevuld met state of the art technologie wat ontbrak in de 2de WO.

Ik zeg ‘Operation Endgame’ is begonnen. Ik wil toch even delen, dat de kaarten geschut gaan worden de komende 2 weken en we zullen getuigen zijn van een WONDER. Ik wil er niet teveel over zeggen en ik ben geen Q aanhanger of wat dan ook (wel ben ik voor TRUMP omdat hij in dienst staat van GOD, niet omdat hij een perfecte volger is, maar omdat GOD hem heeft gekozen)

Ik geloof dat we getuige gaan zijn van GODDELIJKE INTERVENTIE en jullie mogen me allemaal er aan houden. Ik vertrouw erop dat GOD dit recht gaat zetten, want anders gaan we naar een (TE) medogenloos systeem waarbij er geen keuze meer is en dat zal GOD nooit toestaan!!

Ik weet dat dit voor veel mensen zweverig klinkt, maar dat is hetzelfde hoe ontwetende mensen denken over ons ‘complotters’…. Zo zullen een hoop mensen dit wegwuiven als godsdienswaanzin. Laat GOD nooit buiten de beschouwing, want mensen zijn niet te vertouwen GOD wel.

Ik schrijf dit in de hoop, dat mensen de komende 2 weken hun ogen zullen openhouden en dus zelf kunnen zien dat het zal gaan om GODDELIJKE INTERVENTIE! Het worden 2 zeer heftige weken!

BTW als dit klopt geef GOD dan de credits. Ik voel alleen dat ik dit moet delen als volgeling van GOD

Back to top button
223
0
We lezen graag je reactie!x