Homepagina » Internet » Bedrijf dat in WOII propaganda maakte voor naziregime gaat fake news bestrijden in Europa. Gaat het ooit nog goedkomen?
Bedrijf dat in WOII uitgever was voor naziregime gaat fake news bestrijden in Europa. Gaat het ooit nog goedkomen?

Bedrijf dat in WOII propaganda maakte voor naziregime gaat fake news bestrijden in Europa. Gaat het ooit nog goedkomen?

We kunnen vannacht allemaal weer rustig slapen. De o zo democratische Europese Commissie heeft een High-Level Group (moet autoriteit uitstralen) vol zeer onafhankelijke en buitengewoon betrouwbare experts samengesteld die fake news en desinformatie van het internet gaan bonjouren. Gelukkig maar.

Dus binnenkort lezen we eindelijk dat de mainstream media jarenlang leugens hebben rondgebazuind over massavernietigingswapens in Irak? Onwaarschijnlijk.

De groep blijkt namelijk vol met afgezanten van diezelfde mainstream media te zitten. Bedankt, Europese Commissie. Ons belastinggeld wordt zo te zien goed besteed (maar niet heus).

Weggecensureerd

Het ligt dus in de lijn der verwachting dat je binnenkort alleen nog opgebraakte persberichtjes van de grote high-level persbureaus voorgeschoteld krijgt en dat alle onwelgevallige geluiden keihard weggecensureerd gaan worden.

Er zitten namelijk ook afgezanten van alle grote sociale mediabedrijven in het panel. Daarover straks meer.

Namen die in het oog springen zijn RTL Group en in het verlengde daarvan, Bertelsmann & Co, dat voor ruim 90 procent eigenaar is van RTL Group.

Naziregime

Je leest het goed, het bedrijf dat tijdens de Tweede Wereldoorlog de belangrijkste uitgever was voor het naziregime, gaat mede bepalen wat fake news en desinformatie is. Dat belooft wat.

Bertelsmann maakte tijdens de oorlog overigens ook gebruik van Joden als slavenarbeiders.

Eigenaar Heinrich Mohn was lid van de SS en Reinhard Mohn (ex-Luftwaffe) nam het bedrijf in 1946 over.

Murdoch

In 1947 kreeg het bedrijf de kans opnieuw te starten onder leiding van de voormalige nazifamilie waarvan de nazaten tot vandaag de controle over het bedrijf uitoefenen. Dat staat letterlijk op Wikipedia.

Gezellige high-level group dus (die hoogstwaarschijnlijk geleid gaat worden door onze eigen professor dr. Madeleine de Cock Buning van de Universiteit Utrecht).

Nog een naam die in het oog springt is Sky News, een onderdeel van British Sky Broadcasting, dat tot voor kort voor ruim 39 procent in handen was van het massamediabedrijf van Rupert Murdoch, u weet wel, die man die in Syrië samen met Lord Rothschild (illegaal) naar olie boort.

Buitengewoon beangstigend

Zij hebben er dus veel belang bij dat er zoveel mogelijk zuivere, gedegen en onbevooroordeelde nieuwsberichten worden gepubliceerd (not).

In de commissie-Goebbels II zitten verder mensen van Wikimedia, Mozilla Firefox, Google, Twitter en Facebook.

Het feit dat commerciële spelers als Google, Twitter en Facebook rechtstreeks gaan bepalen wat onder fake news en desinformatie valt, is buitengewoon beangstigend.

Degene die de grootste zak geld op tafel legt bepaalt dus vanaf nu eigenlijk wat ‘waar’ is en wat niet.

Gevaarlijke ontwikkelingen.Vind je deze informatie goed? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. En dan zijn er nog mensen die denken dat het bijna klaar is met de elite!

  9 likes
  • Voor een alt.media lezer ben je best slecht geinformeerd, want heb je er nog niets van gemerkt dat de ´elite´ hun macht aan het verliezen zijn?
   Het grootste gajes zit al in Guantanamo Bay.
   Het Aquarius tijdperk is begonnen en een beter mensenras is bezig te ontstaan.
   Telepatie, space traveling, kristallichaam, nooit meer ziektes, nooit meer oorlogen, no more big ego´s die hun waarde aan hun bankrekeningen afmeten, daarom moet een ander ze gehoorzamen, terwijl nooit eerlijk aangekomen, want die hebben spoedig niets meer en voor de nieuwe mens is geld niet belangrijk, was het al nooit.
   Die waren met belangrijker zaken bezig.
   De voorbereidingen op de Nieuwe Tijd.
   Geld is ook spoedig geen drijfveer meer om iets te doen want iedereen zal voldoende geld hebben, totdat geld helemaal niet meer nodig is.

   6 likes
   • Faya

    Wie heeft jou dat wijs gemaakt? Nou, vooral achterover blijven leunen. Ze verdwijnen echt vanzelf wel.. niet dus

    2 likes
    • Nee natuurlijk verdwijnen ze niet vanzelf, daarom zijn we zo blij met Trump, zijn generaals, militairen en de Marines over de hele wereld.
     Ik heb gelezen dat er al 500 rechters op de bodem van de oceaan liggen maar of het waar is?
     Hoewel ik de nieuwe regering Trump er wel voor aanzie, anders kom je nooit van dat tuig af.
     Het is even flink oog om oog, tand om tand lijkt het.
     Of bedoel je Nieuwe Tijd? Wie mij dat heeft wijs gemaakt?
     Jezus had het er al over, en ja hoor, steeds meer starseeds worden er geboren, steeds meer mensen met helderziende dromen, hoogst intuitief, etc. etc.
     Heeft Jezus toch gelijk gehad.
     Die bekrompen nazi’s willen niet voor niets van christenen af, ze kunnen ze niet domineren en daar houden nazi’s niet van.

     2 likes
  • @Ikke.

   Neu, het is pas klaar als WOIII achter de rug is. Natuurlijk kan het gezond denkende deel van de mensheid altijd nog proberen dit te voorkomen, maar of dat ook werkelijk gaat lukken lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk, want de overmacht van het aantal totaal zieke geesten in de wereld is te groot.

   9 likes
  • Er zijn genoeg bronnen die dat vermelden dat hun einde nadert. Een daarvan is Ella*Star.
   Hieronder vind je 2 linken die aangeven dat het einde van de elite voor de deur staat.

   http://www.ellaster.nl/2017/12/10/einde-van-de-heersende-elite-staat-in-de-sterren-geschreven/

   http://www.ellaster.nl/2018/01/03/thomas-williams-2018-wordt-het-jaar-van-de-ontsluiering/

   Na het lezen van deze 2 artikelen zul je begrijpen waarom het lijkt dat het slechter wordt, terwijl dat in feite niet zo is. Dat het slechter wordt, moet je juist zien als een goed teken. Je ziet dan dat ze elite haast hebben. En als ze haast hebben, staan ze al aan de verliezende kant.

   Ik kijk er naar uit. Het motiveert me juist en dat ik en zo ook meerderen weten dat we een gouden toekomst tegemoet gaan. We moeten de komende tijd nog even flink doorbijten en onze energieën hoog houden.

   2 likes
 2. Bertelsmann & Co. Voor internet Bertelsmann on-line, of gewoon bol.com

  10 likes
  • Factchecken is toch niet zo moeilijk?

   ” .. in 2002 [werd BOL] door Bertelsmann AG verkocht als gevolg van een strategiewijziging. …
   Een joint venture van drie Duitse aandeelhouders nam de Nederlandse bol.com toen over. … Van 2009 tot 2012 werd het bedrijf beheerd door de Nederlandse investeringsmaatschappij Cyrte Investments, een onderdeel van Delta Lloyd.
   In 2012 werd bol.com voor 350 miljoen euro overgenomen door Ahold.”

   5 likes
   • Frans2.

    Aha, is het al weer zo lang geleden. En Delta Lloyd is ook alweer verdwenen, overgenomen door de NN groep van Nationale Nederlanden. Enfin, in dit geval heb je gelijk. Vandaar dat iedereen zijn bol.com pakketje kan afhalen bij a.h. vestigingen. Het begint te dagen…

    0 likes
 3. Het satan die hier weer regeert.

  13 likes
 4. Waarom aanvallen wat je niet leuk vind op internet,
  Promoot waar je voor staat.

  Dat er een groep is dat alternatief nieuws wil bestrijden laat wel zien wie het echte fake nieuws is.
  Alternatief nieuws gaat niet zonder slag of stoot weg en blijft mogelijk wel altijd bestaan.
  Krijg ik geen alternatief nieuws meer dan werkt het 2 kanten op. Ik kijk dan helemaal geen nieuws meer. Mischien lokaal nieuws, dat is nuttig en valt niet mee te rotzooien, of voor propaganda doeleinden.

  RTL en NOS zullen voor mij altijd op de zwarte lijst blijven staan, dit doe ik uit mijn eigen overtuiging niet door ninfefornews.

  5 likes
 5. Wiens Brood Men Eet; Wiens Woord Men Spreekt etc.etc.

  3 likes
 6. De historisch met de Duitse elite verbonden Bertelsmann stichting publiceerde onder voorzitterschap van de vml minister van sociale zaken in Balkenende I, II en III Aard Jan de Geus https://nl.wikipedia.org/wiki/Aart_Jan_de_Geus ter ondersteuning van de politieke overlevingstrategie van Angela Merkel in de Europese Unie in maart 2015 de studie ‘Deutschland braucht 500.000 Zuwanderer pro Jahr’ https://www.welt.de/politik/deutschland/article138826896/Deutschland-braucht-500-000-Zuwanderer-pro-Jahr.html Kort daarop in augustus 2015 begon de door de Europees/Duitse elite georchestreerde asieltsunami over Europa op pad naar Nederland en Standort Duitsland.
  https://nos.nl/artikel/2058065-wilders-nederland-wordt-een-asielzoekerscentrum.html
  De Bertelsmann stichting is tevens de eigenaar van 45 televisie- en 32 radiostations in 11 landen.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/RTL_Group. Bertelsmann en hun RTL Group vormen invloedrijke sinstrumenten voor Merkel en haar CDU. Op 30 augustus 2015 publiceerd het Duitse blad Bild een oproep ‘100 prominente Deutsche sagen ihre Meinung über Flüchtlinge.’
  http://www.bild.de/politik/inland/fluechtling/hoert-uns-zu-42375908.bild.html
  Op 3 september 2015 publiceert de Telegraaf een advertentie van 140 bekende (RTL, NPO, VPRO) Nederlanders die de door de internationale slavenhandel maffia en Europees/Duitse elite georchestreerde vloedgolven van islamitische profiteurs namens de Nederlandse bevolking welkom heten met alle maatschappij ontwrichtende gevolgen en aanslagen nadien.
  http://reclamewereld.blog.nl/sociale-campagne/2015/09/03/bekende-nederlanders-mengen-zich-per-advertentie-in-discussie-over-europese-vluchtelingencrisis

  4 likes
 7. Mogen ze eerst in Brussel beginnen,vind het wel raar dat Fake nieuws bij De Clintons zijn begonnen door alleen een uitspraak die nooit met feiten zijn bewezen,en wij hier aan de overkant in de EU wetten zijn aan het invoeren…… die wie? heel heel raar,is niet goed,begin van iets…..

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

de jonge

De Jonge bombardeert Kamerbrief over coronavaccin tot STAATSGEHEIM: ‘Informatie kan ernstige schade toebrengen’

Het kabinet zet maar liefst 700 miljoen ...

vaccinatiepaspoort

2022: een vaccinatiepaspoort. EU houdt zich stil over obscure documenten

De Europese Commissie had maanden voordat de ...