Binnenland

Minister Ollongren wil politieke partijen makkelijker kunnen VERBIEDEN

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Daar zit ze, de sluipmoordenaar van de democratie, zou FvD-voorman Thierry Baudet zeggen. Minister Ollongren schafte het referendum en 30 gemeenten af, kwam met een wetsvoorstel waarin stond dat wethouders overal mogen wonen en nu wil ze politieke partijen makkelijker kunnen verbieden.

Vorige week maakte de minister van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer de besluiten van het kabinet bekend over de herziening van ons parlementair stelsel. Eén van de besluiten sprong er bij de makers van het VPRO-radioprogramma OVT uit: er komt een wet op politieke partijen. Die moet het makkelijker maken om politieke partijen te verbieden. Waarom hebben we zo’n wet nodig? En waarom juist nu?

Iets met ultimum remedium, escalatieladder en constellatie

De Volkskrant vroeg Ollongren waarom het nodig is een politieke partij te kunnen verbieden. Daarop antwoordde ze:

Dat is niet het doel van deze nieuwe wet, maar wel het ultimum remedium. Nu is er alleen een regeling voor alle organisaties, terwijl politieke partijen een bijzondere positie hebben in onze democratische rechtsstaat. De wet wil dat duidelijk maken en zorgen dat die partijen over allerlei zaken transparant zijn. Als je de hele escalatieladder afloopt, inclusief de rechter, heb je uiteindelijk de mogelijkheid van een verbod als een partij een bedreiging is voor de democratische rechtsorde.

De interviewer reageerde: “Veel mensen zullen meteen denken dat dit tegen PVV en Forum voor Democratie gericht is.” Maar de minister verzekerde ons: “Ik kijk niet naar specifieke partijen in de huidige constellatie.”

Kiezer krijgt meer invloed?

We vertrouwen je volledig, Kajsa. Heel goed dat je allemaal moeilijke woorden gebruikt zodat niemand er iets van begrijpt. We zijn heel blij dat je het referendum hebt afgeschaft, want dat bracht duidelijk niet wat je ervan verwachtte. Dit was echt een politieke prestatie van formaat. Nu kunnen jullie gewoon lekker doen waar jullie zin in hebben. Er als de coronawet er komt, dan hoeven jullie ook geen verantwoording meer af te leggen aan het parlement. Eindelijk van het gezeur af.

Kijk ook even hoe de overheid de plannen van minister Ollongren samenvat: “Kiezer krijgt meer invloed.” Dus als er straks te veel mensen op een bepaalde – onwelgevallige – partij stemmen, dan schaffen we die partij gewoon af.

Als dit zo doorgaat, laat deze D66-minister weinig van onze democratie over.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
edwin
edwin
2 jaren geleden

al schaft ze alle politieke partijen af, maakt niks uit
pvv,forum voor de democratie doen of ze anders zijn maar zijn ook gewoon dezelfde als al het andere

John van Duren
John van Duren
2 jaren geleden

Geen woorden aan vuil maken.de opruiming kan beginnen bij D66. Kan ze meteen laten zien hoe het in de praktijk gaat.

Rieks de Jonge
Rieks de Jonge
2 jaren geleden

D66 maar eerst verbieden daar wordt de maatschappij beter van

John van Duren
John van Duren
2 jaren geleden

Laten we beginnen met D66,daarna VVD en als laatste CDA daarna kan de wet vervallen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

41
0
We lezen graag je reactie!x