Binnenland

Minister Van Leeuwen maakt geesten rijp voor Nederlanders in bodybags

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

We zullen eraan moeten wennen dat Nederland mogelijk een hoge prijs betaalt voor zijn veiligheid en welvaart, zei demissionair minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Van Leeuwen maandag tijdens een toespraak op de Universiteit Leiden. “Ook als die wordt gemeten in burgerslachtoffers en bodybags.”

Hij bedoelt hiermee dat er doden kunnen vallen, zowel onder burgers als militairen. Wennen aan dit idee is nodig omdat Europa niet langer kan leunen op de Verenigde Staten, zei Van Leeuwen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De minister pleitte voor een ‘veel steviger’ optreden van Nederland in de wereld, die ‘inherent gevaarlijk en tragisch is’. Om die reden is het maken van vuile handen volgens hem onvermijdelijk.

Hier bereidt het kabinet ons dus op voor

De voormalige nationale veiligheidsadviseur van Rutte deed ook nog een opmerkelijke uitspraak: hij zei dat we moeten laten zien dat we bereid zijn geweld te gebruiken om de vrede te bewaren.

“Hier bereidt het kabinet ons dus op voor. Dat onze kinderen naar Oekraïne worden gestuurd om in bodybags terug te keren,” merkt journalist Eric van de Beek op.

Als eerste naar het front

Psycholoog en jurist André Rozendaal heeft een aantal vragen voor de minister. “Hoe denkt u dat bodybags met burgers en militairen tot vrede zullen leiden? Overweegt u, samen met uw geliefden en collega’s, als eerste naar het front te gaan? Bij het ‘feest van oorlog’ mag uw aanwezigheid als mede-initiator verwacht worden. Niet alleen stoere oorlogstaal toch? Minister is ‘dienaar’ toch? Wie of wat denkt u te dienen met uw opstelling? Het Goede of het Kwade?”

“Er zijn al genoeg oorlogen en crises in de wereld. Dus laten we gaan praten in plaats van bodybags bestellen,” aldus Rozendaal.

Hij kan zich volgens de psycholoog beter onder liefdevolle behandeling en zorg stellen, desnoods in een straitjacket, dan duizenden mensen in bodybags te laten afvoeren en hun naasten in wanhoop achter te laten.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 194 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

192 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sjef
Sjef
1 maand geleden

In deemoed kniel ik neder voor zoveel domheid, stupiditeit en academische misvorming.
Mijn vader zaliger zei het al in 1977: Tegen domheid valt niet te vechten.

Mar
Mar
1 maand geleden

het westen wil oorlog dus die komt vanzelf zorgt de politieke elite wel voor en vervolgens spreken ze je vanuit yankenland toe om vooral vol te houden en sterk te blijven want hulp is niet onderweg , stelletje gajes

Kees
Kees
1 maand geleden

Als genoeg burgers weigeren is dat verhaal snel sfgelopen

Christien
Christien
1 maand geleden

Die man is gek.
Slaat alles wat opgebouwd is aan gort en dan mogen wij weer betalen.

Daar moet een oplossing voor gevonden worden, dit kan zo niet langer, of wel?

Back to top button
192
0
We lezen graag je reactie!x