Homepagina » Graancirkels » Bewijst deze ‘UFO boven een graancirkel’ dat aliens achter de graanformaties zitten?
Bewijst deze 'UFO boven een graancirkel' dat aliens achter de graanformaties zitten?

Bewijst deze ‘UFO boven een graancirkel’ dat aliens achter de graanformaties zitten?

Een ‘graancirkeldeskundige’ claimt dat de mysterieuze formaties worden gemaakt door aliens en dat hun energieën ervoor zorgen dat camera’s uitvallen. Francine Blake zegt dat ze een foto van een UFO heeft gemaakt boven een graancirkel en dat uit jaren van onderzoek blijkt dat de ingewikkelde patronen soms in luttele seconden verschijnen.

Blake is in 1987 naar het zuidwesten van Engeland verhuisd om het fenomeen te bestuderen. Ze zegt vreemde lichten en lichtbollen in graanformaties te hebben gefotografeerd.

Blake weigert te geloven dat mensen de geometrische patronen kunnen maken. Volgens haar is één grote formatie in slechts ‘vier milliseconden’ verschenen. Op het 25e jaarlijkse Glastonbury Symposium zei ze wetenschappelijk bewijs te hebben waaruit is gebleken dat de samenstelling van de bodem, het water en zelfs de planten verandert tijdens het ontstaan van een graancirkel.

De vrouw uit Wiltshire claimt dat een bepaalde energie, die volgens haar camera’s en zelfs helikopters laat uitvallen, verantwoordelijk is voor de vorming van de patronen. Ze zei dat mensen door de kracht van graancirkels soms ziek kunnen worden of flauwvallen.

Bewijst deze 'UFO boven een graancirkel' dat aliens achter de graanformaties zitten?

De ‘UFO’ die Blake kiekte boven een graancirkel (Francine Blake)

Blake zegt bewijs te hebben dat sommige patronen op klaarlichte dag in enkele seconden zijn ontstaan. Ze beweerde dat de formatie van 409 cirkels op 7 juli 2007 bijvoorbeeld in slechts vier milliseconden is ontstaan.

Ze vertelde ook over een graancirkel die in 1996 in een weiland ten zuiden van Stonehenge was ontstaan. “Een hele boze boer zei dat hij naar de andere kant van het weiland was gelopen en 30 tot 40 minuten later bij terugkomst op een nieuwe graancirkel was gestuit,” zei ze. “Hij kreeg 20.000 bezoekers. Uiteindelijk had hij geen graan meer over omdat iedereen een stengel of wat aarde meenam.”

Nick Pope onderzocht UFO’s en graancirkels voor het Britse ministerie van Defensie en is ervan overtuigd dat ze worden gemaakt door mensen. “Sommigen maken de patronen op de computer en gebruiken GPS en nachtbrillen,” zei hij. “Het is onwaarschijnlijk dat een buitenaardse beschaving de halve kosmos doorkruist om hier patronen te maken in graanvelden.”

Blake zei dat in oude documenten meer dan 9000 verwijzingen naar graancirkels kunnen worden gevonden. Ze zei dat de cirkels ook in sneeuw en ijs konden ontstaan. In 2004 zei ze dat een uitzonderlijke formatie in Wiltshire een nieuw tijdperk voor het zonnestelsel na 2012 voorspelde. Vond je dit artikel interessant? Help het dan te verspreiden door te delen op Facebook.

[Express]


Vind je dit artikel belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

36 reacties

 1. “Het is onwaarschijnlijk dat een buitenaardse beschaving de halve kosmos doorkruist om hier patronen te maken in graanvelden.”

  Juist ja… Stel dat ze in staat zijn om graancirkels in luttele seconden te maken, wat betekent voor ons, het halve kosmos doorkruisen dan? Waarschijnlijk kunnen ze dat ook in luttele seconden (bij wijze van).

  Ik weet wel dat ook mensen de cirkels maken. Maar de video’s welk ik heb bekeken dat de mensen cirkels in de nacht maken zijn lang niet zo complex als vele die gespot worden.

  Het blijft een bijzonder fenomeen!

  29 likes
  • Heeft iemand van jullie wel eens in een graanveld gelopen? Ik denk het niet. De stengels zijn zó taai en onberekenbaar dat je nooit maar dan ook nooit zo’n patroon met “de hand” kunt maken. Ik woon tussen de graanvelden, heb als kind er stiekem in gespeeld. Probeer het zelf maar eens in zacht gras. No way dat mensen zoiets kunnen maken. Bovendien, als je in het graan zelf staat, ben je het totaaloverzicht kwijt.

   38 likes
   • @Mike: Dat mensen het kunnen is al heel vaak gedemonstreerd.

    13 likes
     • debunken is een vies woord hier!

      11 likes
     • Debunking is ook een vak

      6 likes
     • De waarheid is dat men niet van de waarheid houd?

      Met name die graag over liefde spreken.

      Deze site 29 juli 15:00 uur op 10:28

      Bekrompen goddelozen vooral… en daar horen zelfs zogenaamde christenen bij die zich noemen bij de naam des Heeren..!!

      Bekiijk de aarde in gedachten vanuit de hemel – bijvoorbeeld ISS – ruimte ding – gedachten.

      We zijn op deze planeet maar een stofje – op een zand korrel – die weer in een soort graancirkel zit van ons melkwegstelsel.

      Hoeveel van die dingen [melkwegstelsel oid] zweven wel niet in ons universum?

      En welke kracht zou nu alles op zijn plaats houden?

      De aliens/reptielen [duistere draken] hebben hun beginsel verlaten – de hemel waar de andere aliens [van het licht] nu nog zijn – en zij zien ons universum als de afgrond – waar zij alles toestaan wat hun goeddunkt.

      1 likes
   • new atheist world order

    mensen niet in staat tot het maken van complexe graancirkels?

    http://www.circlemakers.org/

    7 likes
    • Heb ik hier al verscheidene malen gepost, maar niemand van die ‘believers’ wil de moeite nemen om er eens deftig naar te kijken en te overlopen wat er allemaal staat te lezen…

     Maar ‘k begrijp het wel ergens. Het mysterie is altijd zo ‘hoopvol’ terwijl de werkelijkheid min of meer ‘dull’ is.

     6 likes
 2. Hier, een leuk verslag van een graancirkelmaker:

  http://www.skepsis.nl/cirkelmakers.html

  Het schijnt best wel een hoop werk te zijn, maar met voldoende voorbereiding, rekenwerk en manschappen zijn hele mooie te maken.

  O, die ufo op die foto van Blake is trouwens een vogel.

  Maar het is natuurlijk wel veel leuker om te denken dat ze door ufo’s zijn gemaakt. De werkelijkheid is altijd zo onleuk. Dat is zoiets als verliefdheid wijten aan chemische reacties in je brein. Een dooddoener. Dat is ook wat de Matrix-film laat zien: achter onze mooie gedroomde en sprookjesachtige wereld vol met goed en kwaad en met liefde en avonturen ligt een machinale werkelijkheid.

  Diep in meditatie kom je daarachter. Dat ons bewustzijn een illusie is, en dat er achter het gordijn enkel leegte is. Vorm = leegte, zei een zen-meester. To be or not to be, zei een andere zen-meester. The truth will set u free: there is no spoon, there is no ufo, there is no you.

  13 likes
  • Diep in meditatie kom je daarachter. Dat ons bewustzijn een illusie is.. Daar geloof ik dus niet in. Mocht je gelijk hebben, dan vind ik dat ook best hoor, maar een simpel iemand als ik moet toch zien te dealen met de dagelijkse dingetjes die onderdeel zijn van mijn realiteit. En mijn realiteit is werken, eten, slapen, plezier hebben, maar ook verdriet ervaren, pijn en soms ook angst.

   Ik maak dit bewust mee en dat is wat telt voor mij. Ik voel fysieke pijn etc. en mijn realiteit is: ik besta, dus ik denk en NIET andersom. Ik denk, dus ik besta. Ook al is het allemaal een illusie, ik heb daar werkelijk helemaal niets aan, want zolang ik de dingen ervaar zoals ik ze ervaar, is het echt! 🙂

   6 likes
   • Je ware indentiteit ligt niet in het lichaam. Het lichaam maakt veel kabaal en eist aandacht om de ware indentiteit te overstemmen.

    2 likes
    • Met excuses voor de link naar de ‘Skepsis-inquisitie’. Dat dan weer wel. Feit is dat Skepsis eigenlijk helemaal niet sceptisch is, maar betoverd door haar eigen sprookjes. Net als tot voor kort de R-K kerk. Daarbij gaat ze ervan uit dat de hedendaagse wetenschap een soort van waarheid verkondigt. Gemakshalve eraan voorbij gaand dat de mens nog voor 75% een aap is en dat al die serieus uit hun ogen kijkende mensen met hun stropdassen, brilletjes en coiffures niets anders zijn dan apen met stropdassen, brilletjes en coiffures. Hetgeen hen in wezen nog vele malen lachwekkender maakt. Dit soort halfslachtige-waarheidsverkondigers heeft te weinig voorstellingsvermogen om stil te kunnen staan bij het feit dat we ons misschien wel nog een paar miljard jaar verder zullen ontwikkelen en de huidige mens voor die toekomstige niet meer dan een ameube is. Zij het een ameube met stropdas, brilletje en coiffure, en – o ja – heel streng en serieus kijkende ogen.

     O, en het wetenschappelijke bouwwerk is natuurlijk niet af voordat de laatste steen is gelegd. En die laatste steen kan dat hele bouwwerk op zn kop zetten en alle voorafgaande inzichten – hoe groot en diepgaand ook – tot vergissingen maken.

     Hetgeen dus ook allemaal voor het voorgaande geldt… Dus: forget it. Vergeet alles!

     2 likes
  • Ik zeg niet dat t een ufo is. Maar hoe weet jij dan zo goed dat t een vogel is. Heb je zijn kenteken gezien dan. Vertel mij dan maar wat voor soort vogel is. En niet gaan zeggen een zwarte die vliegt. En verder vind ik t ook een beetje tegenstrijdig verhaal.

   2 likes
 3. InterContinentalMaster

  Je hebt graancirkels die van onverklaarbare oorsprong zijn. Ik heb een documentaire gezien waar graancirkels werden gevormd door lichtbollen. Ze lieten 24 uur een camera draaien (op een gebied waar graancirkels voorkomt) en tot grote verbazing zagen ze lichtbollen. Binnen zeer korte tijd werd een graancirkel gevormd door mysterieuze lichtbolletjes. Wat de herkomst van de lichtbollen zijn is tot op heden onbekend. Kan van buitenaardse oorsprong zijn of misschien van aardse oorsprong maar dan van wezens die zich in een ander frequentie/dimensie bevinden.

  Maar uiteraard zijn er ook graancirkels gemaakt door mensen. Zulke graancirkels zijn makkelijk te herkennen omdat ze wiskundig gezien niet tot in de millimeter precies zijn en geen onverklaarbare elementen bevat in de grond.

  17 likes
 4. new atheist world order

  camera’s vallen uit en toch heeft ze een foto van een ufo? beetje tegenstrijdig.
  er is al zo vaak aangetoond dat graancirkels mensenwerk is en dat er geen enkel verschil is tussen de structuur / beschadiging en ‘energie’ van de zogenaamde echte en man made cirkels.

  15 likes
  • Er wordt gezegd dat de kracht waarmee dus het graan wordt platgedrukt die eigenschappen heeft. Als dat zo is is het niet onredelijk om aan te nemen dat a) na het ontstaan van zo’n “cirkel” dit niet meer het geval is b) de afstand tussen apparatuur en “cirkel” een rol speelt (en zijn trouwens ook camera’s die geen elektronische componenten bevatten).

   (über lui hoor om zinnen zonder hoofdletters te beginnen)

   1 likes
   • new atheist world order

    waar staat dat ze moderne electronische camera’s bedoelde?
    de rest van je argumenten zijn ook aannames of zijn zelfs off topic.

    0 likes
 5. STEL dat het mensenwerk is, dan vraag ik me af wat het hen dan oplevert.
  STEL dat het aliënwerk is, dan vraag ik me af van hun bedoeling hiervan is.
  Kortom: en blijven altijd vragen die nooit beantwoord zullen worden.
  En wat die Nick Pope betreft: hij heeft bij mij afgedaan, toen zijn voorspelling (waar hij zo zeker van was) ten tijde van de Olympische Spelen in Londen niet uitgekomen was.

  3 likes
 6. Wel opvallend dat graancirkels vnl in het Westen zijn te bewonderen. In Azie zijn er zoveel rijstvelden die erg veel op de graanvelden van Europa lijken, maar nooit een cirkel daar. Zijn die zgn Aliens dol op Westerlingen?

  8 likes
 7. Dat sommige graancirkels gemaakt worden door buitenaardsen sluit ik niet uit maar de meesten zijn zeker door mensen gemaakt. Waarom worden er enkel cirkels of patronen gemaakt in graanvelden? En bvb niet in moeilijkere gewassen zoals tulpenvelden, aardappelvelden, koolvelden, maisvelden? Of gewoon in bossen. Of op straten? Op besneeuwde bevroren vijvers? Als ze gemaakt worden door buitenaardsen dan moet dat toch maar een koud kunstje zijn.

  2 likes
 8. Video van UFO’s die een graancirkel maken.

  https://www.youtube.com/watch?v=1He1DBUTkEc

  7 likes
 9. Als er nou een video was, waarin je kunt zien dat zo’n graancirkel in 4 miliseconden verschijnt, dan wordt het een stuk geloofwaardiger.

  Aan de andere kant; 4 miliseconden is minder dan 1 frame.

  4 likes
 10. Alle sceptici op deze site: kijk ook eens op ‘columns’ hier bovenaan en wel onder Janet Ossebaard. Zij heeft heel veel en goed onderzoek gedaan naar graancirkels en daar ook boeken/video’s over gemaakt. https://www.ninefornews.nl/categorie/columns/janet-ossebaard/ of: http://www.graancirkelsite.nl/#!nieuws/c10fk

  6 likes
 11. Echt of niet. Het maakt niet uit, want diegene die ze maakt bezit over de kennis om het te maken. Het zijn wel allemaal berichten over ons zonnestelsel/technologie/de box/kabbala/kubus/doos van Pandora/doos van alle kennis over de universele wetten. Voor de een heel spannend wat je er allemaal mee kunt doen, maar voor de ander is het bedreigend, want die kennis betekent ook macht over de mensheid.

  4 likes
 12. Waarom maken die Aliëns nooit schitterende geometrische figuren in de lucht? Ik zou het ze kunnen voorstellen, maar weet nu al dat ik geen antwoord krijg.

  0 likes
 13. Zolang ik er niks aan heb of het direct begrijp , vind ik het niet de moeite waard me hierin te verdiepen . Mijn stelling : hoe “”geleerder”” de boodschap, hoe ondemocratischer het belang erachter .

  0 likes
 14. Ik geloof er niets van.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

'Spaceshuttle-UFO' vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

‘Spaceshuttle-UFO’ vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

Een fotograaf uit de Amerikaanse staat Washington ...

Noodtoestand afgekondigd om bestorming Area 51. Hoe Nevada zich voorbereidt op een menigte waarheidszoekers

Noodtoestand afgekondigd om bestorming Area 51. Hoe Nevada zich voorbereidt op een menigte waarheidszoekers

In Lincoln County in Nevada is uit ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.