Binnenland

Terwijl Italië kweekvlees heeft verboden en Frankrijk pleit voor Europees verbod wil Nederland koploper blijven

Help mee door dit artikel met iedereen op je socials te delen!

Terwijl Italië wettelijk al een verbod op kweekvlees heeft en Frankrijk pleit voor een Europees verbod hierop, gaat Nederland vol voor kweekvlees.

Waar Nederland al ‘krekelland’ nummer 1 is, wil het kabinet ook koploper blijven met kweekvlees ten behoeve van de voedseltransitie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Mocht je je afvragen waarom supermarkten hierin meegaan: dat is het gevolg van de ‘consumptiedoelstellingen’ van onze demissionaire regering, merkt onderzoeksjournalist Marc van der Vegt op. U hoort het goed: consumptiedoelstellingen. De overheid die voor u bepaalt wat u wel en niet mag eten.

Dwangmethoden

Het gebruik van dwangmethoden om deze doelstellingen te halen, mag een volgend kabinet dan ook niet schuwen.

Demissionair minister van Landbouw Piet Adema schrijft in antwoord op Kamervragen dat Nederland kweekvlees ‘een belangrijk onderwerp’ vindt in het kader van de eiwitstrategie. Ons land moet daarin haar koploperspositie behouden, aldus Adema.

Het kabinet heeft de doelstelling om in 2030 te komen tot een consumptieverhouding van 50 procent dierlijke en 50 procent plantaardige eiwitten in ons voedingspatroon. Om deze doelstelling te kunnen halen, zie ik een grote rol weggelegd voor de verschillende partijen in de levensmiddelensector. Binnen Nederland zien we dat steeds meer partijen, zoals supermarkten en cateraars in beweging komen, mede vanwege deze consumptiedoelstelling van de overheid, jubelt Adema.

Dan weten we genoeg

De minister merkt op dat sommige supermarkten een verschuiving naar een voedingspatroon met 60 procent plantaardige en 40 procent dierlijke eiwitten als ambitie hebben in 2030.

Hij doet vervolgens een opmerkelijke uitspraak: “Op dit moment zet ik geen dwingende maatregelen in om hier verdere stappen op te zetten. Dit is aan een volgend kabinet.”

“Op dit moment… dan weten we genoeg,” reageert Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

Tumorcellen

In een artikel van Bloomberg valt te lezen dat al het kweekvlees wordt gemaakt van tumorcellen. Die cellen worden overigens ook gebruikt om vaccins te maken.

Gewone vleescellen blijven zich niet eeuwig vermenigvuldigen. Om die reden gebruiken bedrijven geïmmortaliseerde cellen, pre-kankercellen die in sommige gevallen kankercellen worden.

Ons immuunsysteem is ontworpen om dergelijke cellen te doden. Ze krijgen pas de ruimte als ons immuunsysteem verzwakt is.

Wat wordt het? ‘Eat ze bugz’, kweekvlees of vegetariër worden? Lastige keus.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 126 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

143 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
1 maand geleden

Nederland moet het beste jongetje van de klas blijven gezien hun achtergrond met de Bilderberg groep. The Deep State maakt gebruik van dit feit, Wie bovenin meedraait moet het goede ( slechte voor ons) voorbeeld geven.

Marrob BE
Marrob BE
1 maand geleden

Adema is toch Christen Unie.
Zal mij benieuwen hoe God over deze rare fratsen denkt.
Uitroeien van mens en dier voor het klimaat.
Hoe bedenk je het, nou de duivel.

hoogtijd
hoogtijd
1 maand geleden

Ze willen kost wat kost ons dat door de strot duwen. Stel misdadiger boeven zijn het. IK HOEF GEEN VLEES.

Johan
Johan
1 maand geleden

Denk dat ik zelf weer kippen ga houden, een paar schapen en een koe. 1 x per jaar insemineren voor nageslacht dan weet ik zeker dat het natuurlijk vlees is en verse melk en eieren is wat we eten

Back to top button
143
0
We lezen graag je reactie!x