Gezondheid

Britse schrijfster ontsluiert de duistere geheimen van de voedselindustrie

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voorverpakte sla blijkt in Groot-Brittannië te worden gewassen met kraanwater waar ongezond veel chloor aan toe is gevoegd. Schrijfster Joanna Blythman luidt in haar boek Swallow This de noodklok. In het boek ontsluiert ze de duistere geheimen van de voedingsindustrie.

Het water waar sla mee wordt gewassen bevat vaak fruitzuren om de groei van bacteriën tegen te gaan. Er wordt chloor aan toegevoegd om het water schoon te houden en eventuele bacteriën te doden. Hierdoor neemt ook de voedingswaarde van de sla af.

In het boek zet Blythman de geheime ingrediënten die door de voedselindustrie worden gebruikt op een rijtje. Deze ingrediënten staan vaak niet op de verpakking, zegt ze. Het gaat vaak om kunstmatige ingrediënten om het uiteindelijke product goedkoper te maken.

Britse schrijfster ontsluiert de duistere geheimen van de voedselindustrieZe noemt een enzym dat de smaak van boter nabootst en een citroenzuur dat op fruit en groenten kan worden gespoten zodat ze er vers uitzien. Ze waarschuwt voor toegevoegde vitamines in bewerkt voedsel, waaronder een kunstmatige vorm van vitamine C die wordt verkregen door de fermentatie van genetisch gemodificeerd maïs en een vorm van vitamine E die wordt bereid uit aardolie.

In 2007 waarschuwden gezondheidsexperts al dat voedselproducten met het label ‘klaar om te eten’ salmonella of E.coli konden bevatten. In 2012 trof het Britse Voedselagentschap FSA bij 1 op de 40 kroppen sla te hoge waarden van E.coli aan.

Meer duistere geheimen: Inside the food industry: the surprising truth about what you eat

Boek: Swallow This: Serving Up the Food Industry’s Darkest Secrets

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ongeloofelijk weer
ongeloofelijk weer
7 jaren geleden

wat een kl*te wereld zeg!! geen wonder dat mensen allerlei rare ziektes krijgen, je kan niets meer gerust eten geen ijs geen margarine geen aardappels en geel groente sla! BAH!!

koekje
koekje
7 jaren geleden

Gossie, als dat alles is.
Sla en alle kwetsbare bladgroenten, wordt tig keren met anti schimmel, anti rot anti wat al niet bespoten. Dat spoel je niet even zomaar weg met wat water. Het gif wordt opgenomen in de cellen.
Kraakvers uit je eigen tuintje en anders maar naar de bio winkel zou ik zeggen.

En dat van die kunstmatige vitamine c, mag me iemand hier uitleggen.

David
David
7 jaren geleden

Dit is vooral in de VS een extreem groot probleem. Op bijv. Netflix staan een paar mooie documentaires hierover. De vleesindustrie is nog wel het ergste.

Tip: “Food Inc”

In Nederland zijn er tegenwoordig zat biologische alternatieven te vinden. Bijv. bij mij in de buurt een initiatief van biologische boeren in een winkel(tje) met verse groente, fruit en vlees. Vaak maar een beetje duurder dan de supermarkt, maar de kwaliteit is veel hoger.

Ronny
Ronny
7 jaren geleden

Dat er iets fout is met ons leidingwater wist ik reeds enige tijd, ok dit is geen exacte wetenschap maar ik geef mijn hond regenwater en hij begint dadelijk tedrinken, geef ik hem leidingwater dan blijft de bak staan en drinkt hij blijkbaar veel later…misschien wanneer de cloor wat vervlogen is.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x