CoronaBinnenland

Ministerie van VWS gaf in coronatijd honderden miljoenen uit aan wirwar belangenclubs, raakte de draad kwijt

Help door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!

Bij het ministerie van VWS zijn in de vroege coronatijd honderden miljoenen uitgegeven aan belangenclubs, filantropische instellingen en ngo’s, blijkt uit vrijgegeven Wob-documenten. Niemand weet wat het heeft opgeleverd.

Er verdween zoveel belastinggeld dat zelfs ambtenaren van het ministerie de draad kwijtraakten. Zo valt te lezen in een e-mail die dateert van 24 augustus 2020: ‘Weten jullie waar dat geld is?’ en ‘Wat is er gebeurd met al dat geld dat is opgehaald met de eerdere pledging conferenties? Waar is dat gebleven?’

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png
Hugo de Jonge als Sinterklaas

De documenten laten zien dat er een cruciale rol is weggelegd voor de Gates Foundation en ook het World Economic Forum zit in het spinnenweb van belangen en geldstromen. Het lijkt erop dat carte blanche is gegeven om ongebreideld honderden miljoenen uit te geven aan allerhande clubjes, schrijft journalistiek platform Indepen. Hierbij vergeleken is Sywert van Lienden klein bier.

“Hugo de Jonge als Sinterklaas met ons belastinggeld. Miljarden naar vage belangenclubs, terwijl de maatregelen 320.000 levensjaren kostten en er meer dan 80 miljard aan financiële schade is,” reageert auteur en spreker Hans van Tellingen.

“Dat is wat er gebeurt als je narcisme koppelt aan onvoldoende kennis en vooral onvoldoende wijsheid,” zegt neuroloog Jan Bonte.

Onduidelijk

Data-analist Cees van den Bos licht toe dat aan het begin van de crisis 700 miljoen euro werd gereserveerd voor vaccinaankoop. Grofweg een derde hiervan werd besteed aan de aankoop van vaccins voor Nederland. Naar schatting twee derde werd besteed aan ngo’s die verbonden zijn aan lobbyclubs zoals het WEF.

Hoe en op basis van welke criteria het geld is besteed door de ngo’s is onduidelijk, aldus Van den Bos.

4.9 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Toine
Toine
1 jaar geleden

gaat hugootje dat nu zelf uit eigen zak terugbetalen?

Antiislam
Antiislam
1 jaar geleden

Iets voor de nationale recherche? Of misschien een onafhankelijk accountant bureau? Of gaat dat te ver liever tapijtje stoffer en blik!!

Ron
Ron
1 jaar geleden

Wat mogen we niet zien zakkenvuller? Kan iedereen de staat melken voor geld ? Of is het enkel voor clubjes en niet voor de gewone man op straat die liefst zo hard als mogelijk moet (af)uitgeperst worden.

Never.
Never.
1 jaar geleden

Hugo de Jonge als sinterklaas. Tot veel meer is dit omhooggevallen mannetje ook niet in staat. Maar de zwarte pieten van sinterklaas hebben toch ook de zak? Laten we deze dwaas daar alstublieft in stoppen en hem vergrendelen met grote zware kettingen. Of is de bajes toch een beter plan? Mislukt als leraar, mislukt als minister ! Waar lukt het wel?
We moeten hem blijven uitlachen, met z’n kapsones.

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x