Homepagina » Buitenland » Syrische leger behaalt de ene overwinning na de andere. Het Pentagon heeft nu dit slinkse plan klaarliggen
Syrische leger behaalt de ene overwinning na de andere. Het Pentagon heeft nu dit slinkse plan klaarliggen

Syrische leger behaalt de ene overwinning na de andere. Het Pentagon heeft nu dit slinkse plan klaarliggen

Begin deze maand kwam er na drie jaar een einde aan de bezetting van de Syrische stad Deir ez-Zor. Sindsdien behalen het Syrische leger en zijn bondgenoten de ene overwinning na de andere.

Islamitische Staat wordt steeds meer verdreven. Het Pentagon heeft echter alweer een nieuw plan klaarliggen, zo zegt pater Daniël Maes, die in Syrië woonachtig is.

Dit plan heet ‘Rojava’ en is bedoeld om een onafhankelijk Koerdistan te creëren.

Op te delen

Brett McGurk, de Amerikaanse speciale gezant voor de bestrijding van IS, organiseerde vorige maand een bijeenkomst over de strijd tegen Islamitische Staat.

Maes merkt op dat ook verschillende leiders van IS waren uitgenodigd voor die bijeenkomst en dat Amerikaanse helikopters al meerdere keren IS-leiders hebben opgepikt in Syrië.

Volgens hem is dit allemaal onderdeel van het plan Rojava om een onafhankelijk Koerdistan te creëren in een poging Syrië en Irak alsnog op te delen.

Verslaving

Het Pentagon heeft al voor 500 miljoen dollar aan wapens richting Koerdistan gestuurd, meldde Voltairenet afgelopen week.

Dit nieuwe conflict zal volgens de site ergens in de komende weken uitbreken.

Maes vindt dat Rusland in de toekomst gerust vergoed mag worden voor zijn belangrijke steun aan Syrië, terwijl de VS een strenge veroordeling verdient voor zijn misdaden.

Columnist Finian Cunningham schreef voor persbureau Sputnik dat oorlogvoeren een Amerikaanse verslaving is. “Vrede is absoluut verboden voor Amerikaanse heersers,” zei hij.

Foto: Voice of America Wikimedia Commons

[Geotrendlines]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • weg met ons schreef:

  Wat voor totaal zieke en verrotte gedachten gaan er om in de hoofden van mensen die moordtuig produceren en zichzelf op die manier verrijken en zichzelf wijsmaken dat ze uit een vals patriottisme volk en vaderland dienen, wat natuurlijk één grote leugens is en drommels goed weten dat door hun toedoen ontiegelijk veel leed en ellende, moord en doodslag plaatsvindt.

  Hetzelfde geldt voor overheden en politici die met leugens, list en bedrog de weg effenen voor het militair industrieel complex en zonder enige schroom of gevoel, met bloed aan de handen, in de diverse media verkondigen dat ze vrede en verbroedering willen en zichzelf en anderen proberen wijs te maken dat ze opkomen voor vrede en liefde.

  Hoe kunnen al deze mensen leven met zichzelf en vervolgens gevoelloos, meedogenloos, zonder berouw of spijt doorgaan tot aan het einde van hun leven, maar niet willen beseffen dat dit leven voor henzelf ook eindig is en de afrekening ooit ook voor hen zal komen. Alleen psychopaten kunnen dat en hebben de drive om tot het einde te blijven volharden in hun ‘zoektocht’ naar (hun eigen) hel en verdoemenis.

  Amerikanen zullen doorgaan met het aanrichten van de groots mogelijk ellende en dood wereldwijd middels oorlogen en scheppen daaruit m.i. niet alleen miljarden, maar zelfs een groot genoegen.

  21 likes
  • weg met ons schreef:

   Robert. Dat rechtvaardigt nog steeds niet wat er -nu- gebeurt. Het is altijd nog een westerse oorlog voor controle over het MO om geld en grondstoffen. Als er al een heilige oorlog wordt gevoerd dan komt deze opzeker uit soenitische hoek (SA).

   Ik bespeur verder een lethargische houding van verschillende kanten en ‘we’ al hebben geaccepteerd wat er plaatsvindt, zelfs tot aan een derde wereldoorlog is reeds geaccepteerd.

   6 likes
 • weg met ons schreef:

  Robert. Politieke vrijheden? Syrië is er alles aangelegen om vreemde mogendheden in een vreselijke strijd op afstand te houden en zodra men in deze door het westen aangerichte barbaarse oorlog(en) de teugels laat vieren dan zal het land verloren zijn en dezelfde gecontroleerde democratie moeten accepteren als in het zogenaamde vrije westen..

  15 likes
 • weg met ons schreef:

  Amerika is altijd te wantrouwen …..”Omdat hij gadesloeg wat er gebeurde met Irak zag ook Gadhafi af van zijn massavernietigingswapens. Zijn pogingen tot verzoening met het westen resulteerde in het feit dat in 2006 Libië door de VS van de lijst van staten die terrorisme sponsoren werd verwijderd en in 2008 deed Italië een aanbod van $5 miljard inzake historische herstelbetalingen, evenals lucratieve zakendeals. In het belang van vrede met Europa keerde Gadhafi zelfs een schadevergoeding uit voor het Lockerbie-bombardement en andere terreuraanslagen waarvoor geen enkele Libiër verantwoordelijk was. 

  Europese leiders lieten zich een poos lovend uit over Libië, het was een “modelland”, maar dat duurde niet eeuwig. In februari 2011 drongen al Qaida-huurlingen Libië binnen om een “revolutie” te ensceneren. In werkelijkheid werden deze huurlingenbewapend, gefinancierd en getraind door de Amerikaanse overheid. Deze openlijke steun voor de terroristen viel samen met het 8 maandenlang bombarderen van het Libische volk door Amerikaanse, Britse, Franse en een paar andere krachten. Het resultaat was de verwoesting van het land en het lynchen van Gadhafi; een uiterst brutale ommezwaai van gebeurtenissen die Hillary Clinton vierde door vrolijk te verklaren: “We kwamen, we zagen, hij stierf!” ……

  (Bron) https://nl.sott.net/article/4600-Donald-Trump-en-Kim-Jong-Un-Willen-Geen-Oorlog-Waarom-Spelen-Ze-Dan-Toch-Dit-Gevaarlijke-Spel

  8 likes
 • War on Error schreef:

  Eindelijk begint er iets door te sijpelen van wat onze gecontroleerde media negeren cq. toedekken.
  Hulde 94news!

  ‘Een onafhankelijk Koerdistan’. Larie. Alles draait (alleen) om GOD. Gold Oil Drugs.

  De Koerden zijn de Dodo’s van het M.O., kanonnenvoer.
  Het aloude plan om het M.O. opnieuw in te delen, langs etnische en religieuze lijnen – wordt dus gewoon verder doorgezet. Nu n.b. onder mom van democratie, zelfbeschikking.

  Door diezelfden die de zelfbeschikking van Catalanen met alle geweld de kop in drukken, zo ook heel de U.K..

  wat zit hier achter, wat u niet mag weten?

  Het Russische Rosneft ondersteunt de nieuwe ‘onafhankelijke’ vazalstaat met $4 mrd.
  De opbrengsten van de olievelden (om Kirkuk) worden zo gestolen uit de Iraakse schatkist –
  zo ziet moderne oorlogsvoering eruit – in 1 adem wordt zo de soevereine staat Irak vernietigd.
  En de boel wordt tevens op scherp gezet in Turkije, Syrië – Iran was, is en blijft het doel.

  “The fact is that the Iraqi Kurds have been reduced to foot soldiers for oil companies, and this could not be worse for the state of Iraq.” https://www.veteranstoday.com/2017/09/25/how-private-corporations-will-benefit-from-kurdish-independence/
  plan-B, using the Kurds in Iraq as the new cannon fodder.

  “Erbil, with its international airport, was the real headquarters of ISIS.
  over billions in military hardware to terrorists, flowed the ratlines, Aqaba in Jordan, Israel, Saudi but mostly the Balkan route through Turkey, everything from poison gas to advanced TOW missiles”
  https://www.veteranstoday.com/2017/09/20/neo-kurdistan-and-the-veil-of-lies/

  Wie had dat nu verwacht. ‘de enige (democratische) natie in het M.O.’? (volgens de eigen propaganda):
  According to the magazine Israel-Kurd based in Erbil, the Israeli Prime Minister, Benjamin Netanyahu and Massoud Barzani, the self-appointed President of the future independent Kurdistan, have reached a secret agreement.
  Tel-Aviv is committed to installing 200 000 Israelis of Kurdish origin in Kurdistan.
  The announcement has been widely repeated in the Turkish, Iranian and Arab press. http://stanvanhoucke.blogspot.it/2017/09/zionist-interference.html

  Dus.
  (tel daarbij op dat de US-AIRFORCE nu een permanente basis bouwt in de expanderende staat).

  terzijde, doch geeft een idee van hoe tegen het bedrijven van oorlogen/genocide wordt aangekeken:
  “Israel’s Top Court Just Ruled About Arms Sales to Myanmar.
  But We’re Not Allowed to Tell You the Verdict
  Israeli court decision must remain secret after judges issued a gag order on the case at the request of the state”
  https://www.haaretz.com/misc/writers/chaim-levinson-1.424
  >> Israel Is Arming War Criminals | Haaretz Editorial
  At a Monday hearing, state representatives reiterated their position that the court shouldn’t interfere with Israel’s foreign relations and not tell it which countries it is permitted to sell arms to.
  https://www.haaretz.com/israel-news/1.814626

  Duidelijk taboe voor de gecontroleerde media in ons land.
  Totaal ontgáán kan het een goede (hobby-) journalist niet.

  7 likes
 • Ruben schreef:

  Wordt ook is tijd dat Israël aangeklaagd word, een criminele staat die zich altijd maar lekker buiten beeld houdt, terwijl er rondom hun grens een en al verdriet en ellende heerst ,Israël is een gewiekste en narcistische staat die alleen maar voordeel haalt hiervan .verdeel en heers politiek dat is waar ze mee bezig, zoals Stalin en ook Churchill en Roosevelt. Het prachtige midden oosten zwak maken en balkaniseren en dan invloed uitoefenen over het gebied tussen de Nijl en de Emiraat. Lees maar is Oded yinon.Strategie for Israël in the nineteen eighties.

  4 likes
 • johan den haag schreef:

  Er komt een tijd dat de MSM niet meer om de waarheid heen kan
  Ik hoop dat het voor de toekomst van onze kinderen op tijd is!!!

  3 likes
 • Ruben schreef:

  Ik bedoelde dus Eufraat

  1 likes
 • x

  Check Also

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  new york times

  New York Times pakt uit: ‘UFO’s geborgen die niet op aarde zijn gemaakt’

  Een geheime eenheid binnen het Pentagon die ...

  >