Universum

Belangrijke doorbraak: voor het eerst water gevonden op exoplaneet. Is hier leven?

Help mee door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben voor het eerst een planeet gevonden buiten het zonnestelsel waar water is. Er wordt gesproken van een belangrijke doorbraak in de zoektocht naar bewoonbare werelden.

Op een superaarde op 110 lichtjaar afstand is waterdamp aangetroffen.

De planeet is naar schatting twee keer zo groot en acht keer zo zwaar als de aarde.

Nieuwe details

K2-18b heeft ook een atmosfeer en verder is het er niet te warm en niet te koud, aldus wetenschappers van University College London.

De exoplaneet werd in 2015 al ontdekt met behulp van NASA’s Kepler-telescoop, maar een analyse van de gegevens heeft nieuwe details opgeleverd.

Met de huidige apparatuur kunnen astronomen vaak alleen bepalen hoe ver de planeet van ons af staat, hoe zwaar hij is en hoe warm het er is.

Veel water

De onderzoekers van University College London hebben echter tools ontwikkeld waarmee kan worden gespeurd naar waterdamp.

“Het is de enige bekende planeet buiten ons zonnestelsel die de correcte temperatuur, een atmosfeer en water heeft,” zei dr. Angelos Tsiaras.

De aanwezigheid van waterdamp in de atmosfeer van de planeet wijst op een rotsachtige of ijzige wereld met veel water.

Geen manier

Wetenschappers zeggen dat er op dit moment geen manier is om te achterhalen of er leven op K2-18b is.

Coauteur Ingo Waldmann voegde toe: “We weten niet hoeveel water er is. De modellen laten duidelijk zien dat er een atmosfeer is en dat er water is.”

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aquarius
Aquarius
3 jaren geleden

Belangrijke doorbraak… Laat me niet lachen. Het is allang bekend dat Lemurianen op aarde zijn geweest, dus naar buitenaards leven hoeven we niet te zoeken, dat weten we al. Het gaat er nu om dat wij onszelf als mensheid naar een hogere bewustzijnstoestand brengen, zodat wij opgenomen kunnen worden in de kosmische familie. We zijn van harte welkom, maar alleen als we onze primitieve instincten achter ons laten. We moeten stoppen met de destructie van de aarde en onze oorlogszucht. Het is nog niet te laat, maar ze zullen niet eeuwig op ons wachten.

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Dat je de grootte van zo’n object kunt bepalen, daar kan ik nog bij … maar 8x zo zwaar? Dat terwijl we helemaal niet kunnen weten, hoe de zwaartekracht zich verhoud op die afstand, of hoe massa zich daar gedraagt. Denk aan drukverschillen onder water, bijv. Slecht als je onze aardse berekeningen erop loslaat, kun je tot een redelijke aanname komen. Maar verkoop het verhaal dan ook als zodanig. Want het is allemaal gebaseerd op onze berekening en op onze natuurwetten.

Kalki
Kalki
3 jaren geleden

Kan dus betekenen dat er elementair E.T.-leven aanwezig is op deze planeet, of zelfs vergevorderd intelligent-E.T._leven/beschaving.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x