Buitenland

Mirjam werd pas na 7 uur bevrijd door het Israëlische leger: ‘Er is echt niemand die dit begrijpt’

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

Zaterdag rond 06.00 uur lokale tijd heeft Hamas vanuit Gaza een massale aanval op Israël ingezet. Een groot deel van de bevolking moest acuut in de schuilkelder.

Mirjam Reijnen woont in kibboets Nahal Oz, vlak bij de grens met Gaza. Ook deze kibboets werd afgelopen weekend door terroristen van Hamas aangevallen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Actrice Smadar Monsinos sprak met haar over het afschuwelijke weekend. Ze zijn allebei met stomheid geslagen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dit hoort niet bij Israël

“Het heeft serieus zeven uur geduurd voordat het leger in onze kibboets was,” zei Mirjam. “Er is echt niemand die begrijpt hoe dit heeft kunnen gebeuren.”

“Heel Israël niet,” vulde Smadar aan. “We hebben het er allemaal over. We hebben zoiets van: dit hoort niet bij Israël. Deze manier van handelen.”

Mirjam: “Klopt, één van de sterkste legers ter wereld.” Smadar: “Met de hoogste paraatheid.”

Waarom zijn ze niet gekomen?

“We hebben zeven uur daar gezeten, gewacht. Het was verschrikkelijk,” voegde Mirjam toe. De terroristen zijn niet in haar huis geweest.

“Het gaat gewoon niet meer zo. Het is echt verschrikkelijk. Ook omdat niemand het snapt. Waar is het leger geweest? Waarom zijn ze niet gekomen?”

Ze wees erop dat terroristen in een kibboets verderop, op enkele kilometers van de grens, aanhangers vol konden laden met mensen en vervolgens de grens met Gaza konden oversteken.

Het is onbegrijpelijk

“Dat is een rit van minstens een half uur,” benadrukte Mirjam. “Geen helikopters, helemaal niks.” Dat terwijl er tussen de kibboets en de grens een legerbasis zit.

“Het is onbegrijpelijk,” reageerde Smadar. “Het is een gebied dat bewaakt wordt en waar veel leger aanwezig is.”

4.8 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sjefke
Sjefke
7 maanden geleden

Helaas, dit is duidelijk opzettelijk!!
Het is onmogelijk dat de geheime dienst en het leger dit niet wisten!
Ook in Israël trek een boosaardige wereldelite aan de touwtjes en die blijken het zelf met de Joodse bevolking niet goed voor te hebben!!
Dit is uitlokking van een derde Wereldoorlog om hun uiteindelijke doel depopulatie te bereiken!!
Blijkbaar is de burgers tegen elkaar opzetten het doel zodat ook wij elkaar gaan uitmoorden!
Daarom worden in Europa in razend tempo miljoenen moslims geïmporteerd, allemaal mannen in de strijdbare leeftijd.
Blijkbaar hebben regeringen daar niets over te zeggen, kijk Meloni van Italië eerst een fervent tegenstander van migratie nu het tegenovergestelde.
Wij moeten proberen vreedzaam samen te leven dan gaat hun perverse plan niet door!

Nooit Alleen
Nooit Alleen
7 maanden geleden

Het enige dat ik begrijp, maar tegelijkertijd ook niet begrijp, is dat er al weer een oorlog bijgekomen is. Vreselijk voor de burgers van beide partijen

Aisha
Aisha
7 maanden geleden

tja wat moet je er van zeggen, natuurlijk is het verschrikkelijk maar veel zit zo anders in elkaar!! Alles gaat over verdeel en heers. En Hamas, daar is ook heel veel over te zeggen en over Israel zelf ook. Burgers zijn altijd de klos maar wat denk je van hoe de mensen in de Gazastrook leven? Beestachtig hoe ze daar behandeld worden, die mensen hebben daar niets. Het is voor iedereen daar, hoe dan ook vreselijk! En we horen het natuurlijk maar weer van 1 kant en helemaal in de MSM. Er is meer dan wij mogen weten!

Sonny
Sonny
7 maanden geleden

Hamas is mede dankzij de mossad opgericht. Het komt de Israëlische overheid dan ook vaak net iets te goed uit als Hamas weer eens op een vreemd getimed moment aanvalt. En mocht dit niet zo zijn en zijn zij wel een zelfstandige organisatie dan zou ik deze mensen vanuit hun oogpunt vrijheidsstrijders moeten noemen ipv terroristen. Het is geen leven voor een gemiddelde Palestijn in hun eigen door Israël bezette land.

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x