Mens en Dier

‘Rutte en De Jonge hebben niet het beste met ons voor, ze liegen over alles’

Help mee door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De coronacrisis geeft aanleiding tot enorme zorg, met name het gemak waarmee grondrechten massaal en voor langere tijd worden beperkt, zei Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) vandaag bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020. We dreigen nu nog meer vrijheden te verliezen dan we al verloren zijn. Het is duidelijk dat de maatregelen die Rutte en De Jonge opleggen disproportioneel zijn, benadrukte het Kamerlid.

Van Meijeren wees erop dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat het coronabeleid niet bedoeld is om een virus te bestrijden, maar om onze manier van leven opnieuw in te richten. Hij doelde op het World Economic Forum en Klaus Schwab, die zeggen dat ze in het virus een ‘grote kans’ zien om een Grote Reset uit te voeren en de wereld op een naar hun idee betere manier op te bouwen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Dit gaat eigenlijk het voorstellingsvermogen te boven

“Als alles nu weer open zou gaan, zou er geen Reset komen, omdat we dan gewoon weer over zouden gaan op de orde van de dag,” lichtte de FVD’er toe. “Er is een perverse prikkel om de maatregelen in stand te houden. Schwab heeft recent een boek geschreven getiteld ‘Covid-19: The Great Reset’ waarin hij uitlegt hoe de coronacrisis mogelijkheden biedt om de maatschappij […] permanent te veranderen.”

Door het handhaven van de maatregelen krijgen overheden steeds meer macht over burgers. Rutte en De Jonge bepalen ineens hoe laat wij buiten mogen zijn, met hoeveel, et cetera. Zoveel macht zien we normaal gesproken alleen bij totalitaire regimes, zei Van Meijeren, eraan toevoegend dat het hoogst uitzonderlijk is dat onze overheid zoveel macht heeft. “Dit gaat eigenlijk het voorstellingsvermogen te boven.”

Doelbewust leugens verspreiden

Nederlanders hebben over het algemeen veel vertrouwen in de regering, terwijl we gezien hebben – bijvoorbeeld met de toeslagenaffaire – dat de overheid bereid is om doelbewust leugens te verspreiden richting het parlement en daarmee dus in strijd met de grondwet te handelen, en dat er willens en wetens geprobeerd is om de parlementariërs buitenspel te zetten. Het is volgens Van Meijeren duidelijk dat Rutte en De Jonge niet het beste met ons voor hebben. “Ze liegen over alles.”

Lees hier het verslag van zijn verhoor of bekijk het hieronder:

[BPOC]

4.8 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J@n
J@n
2 jaren geleden

Daar waar politiek begint houd het gezonde verstand op.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Helemaal eens met Gideon van Meijeren. Ik begrijp dat hij inmiddels in de voetsporen gestapt is van Wybren van Haga. Als hij net zo goed is als zijn voorganger ben ik positief gestemd. Ik vind het (tussen haakjes) nog altijd vreselijk jammer dat Forum voor Democratie ALWEER uit elkaar gevallen is. Dat is nu juist wat wij niet moeten hebben. Wij zouden sterke tegenkrachten moeten hebben tegen partijen als VVD, D66, PvdA, CDA (die hebben gelukkig ook de nodige problemen), GroenLinks en nog een paar.
Wij leven natuurlijk inmiddels allang niet meer in een democratie. Dat is alleen nog maar in naam. Das war einmal, hoffentlich kommt das noch wieder.
Wij leven nu in een dictatuur en het ergste vind ik nog wel dat je steeds meer het idee krijgt dat er twee kampen zijn. Dat was vanmiddag weer duidelijk bij die demonstratie in Amsterdam, waar een of andere doos een hoop stampij maakte over dat zij lastig werd gevallen door wappies. Dat haalde natuurlijk het nieuws weer. Dat verhaal bleek wel een beetje anders in elkaar te steken.
Ik blijf nog steeds van mening, dat iedereen die zo graag die spuit wil, het vooral moet doen. Maar dan niet proberen anderen een soort van schuldcomplex aan te praten, als jij er anders over denkt. En dat verhaal over: je doet het voor een ander. Ik wil best wat voor anderen doen, maar geen troep in mijn lijf laten spuiten met alle gevolgen van dien. Daar pas ik voor.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
2 jaren geleden

Als burgers (kiezers) zouden we eigenlijk de politici moeten kunnen corrigeren.
Helaas laat de rechterlijke macht het afweten.
Bovendien lijkt het erop dat de verkiezingsuitslagen in een vooraf bepaalde richting worden gemanipuleerd.
Dus … wie herstelt de democratie ?
Zo niet, dan gaan we binnenkort gebukt onder een totalitair regime.
Ik vraag me af waar het ‘point of no-return” ligt. We hebben nog tijd, maar de tijd dringt.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden

Eindelijk een politicus met lef om niet om de hete brei heen te draaien.
Had al veel eerder moeten gebeuren.
Het begin is er en kan me niet snel genoeg gaan.
Het moet nu ophouden die die misdadige hypocrisie van Rutte en De Jonge.

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x