Buitenland

Minister Sigrid Kaag gezellig op bezoek bij Myanmarese massamoordenaar en genocidepleger. Kijk, dit zijn nou onze volksvertegenwoordigers

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking had vorige week een ontmoeting met de hoogste commandant in Myanmar: generaal Min Aung Hlaing.

Op de officiële website van de generaal stond prominent een foto van de ontvangst van Kaag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In een vernietigend rapport van de Verenigde Naties wordt generaal Min Aung Hlaing verantwoordelijk gehouden voor de Rohingya-crisis.

Geen ruchtbaarheid

De VN dringt dan ook aan op vervolging van de generaal wegens genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden.

Het optreden van het leger van Myanmar resulteerde in een enorme vluchtelingencrisis. In buurland Bangladesh moeten honderdduizenden Rohingya onder erbarmelijke omstandigheden zien te overleven.

Minister Kaag gaf geen ruchtbaarheid aan het bezoek.

In mootjes hakken

Een Nederlandse minister die de slager van Myanmar bezoekt – hoe kan het ook anders? Dit doet een beetje denken aan de toespraken van Europarlementariërs Guy Verhofstadt en Hans van Baalen in 2014 in Oekraïne, waar na een staatsgreep neonazi’s aan de macht kwamen.

Regimes die journalisten in mootjes hakken en onschuldige burgers bombarderen in hun buurland zijn onze bondgenoten omdat we er veel dure wapens aan kunnen verkopen.

Leiders die democratisch gekozen zijn, maar niet doen wat wij zeggen, zijn in onze ogen tirannen, despoten, slagers en monsters en moeten zo snel mogelijk afgezet worden.

Machtige drugsbaronnen

Of zoals president Daniel Ortega van Nicaragua onlangs zei: “Landen die weigeren om naar de pijpen van Washington te dansen, worden gedemoniseerd en gedestabiliseerd.”

Is minister Kaag op de hoogte van het feit dat generaals van Kwomintang na de Chinese Revolutie machtige drugsbaronnen werden in het noorden van Myanmar?

35 landen

En dat zij logistieke steun kregen van de CIA? Hierdoor steeg de opiumproductie in Myanmar van 18 ton in 1958 naar 600 ton in 1970.

Hier vind je een lijst van nog eens 34 andere landen waar wij drugsbaronnen, fascisten, dictators en terroristen hebben gesteund.

Goed bezig, mevrouw Kaag.

Foto: Tasnim News Agency/Mohamadrsk Wikimedia Commons

[NPO Radio 1]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gea Breuker
Gea Breuker
5 jaren geleden

Idd goed bezig Mevrouw Kaag, dat land kan wel wat NL techniek en kennis gebruiken, dus laten we gaan handelen in kennis en techniek.
Die Rohinga’s? Smerig volk, gedreven door Saudi’s salafisten zaaien ze paniek, door en verderf in de eeuwenoude boedistische cultuur. De UN? Oh je bedoelt dat moslim blok binnen de UN die alle rapporten naar hun uma-hand zet, om die pilaar van de islam te bereiken; dood aan de rest van de wereld, wij moslims zijn beter? Schei toch uit, die Rohinga;s zijn een invasief gezwel in het land van Myanmar en daar heeft alleen Myanmar maar wat op te zeggen, en die zeggen zoals het een weldenkende beschaving van over de tweeduizend jaar betaamd; oprotten, dood of de gladiolen.

Gladiator
Gladiator
5 jaren geleden

Kijk mensen,

Dit zijn nu onze “volksvertegenwoordigers”,

Geweldig toch. Zij is aan het zorgen voor BUITENLANDSE HANDEL, zoals mooie nieuwe wapensystemen om slagertje te spelen.

Echter de opmerking dat de de VN deze generaal wegens stoute foeidingen voor een rechter wil laten komen vind ik hypocriet 1e klasse!!

Dan toch eerst eventjes Bush 1 & 2, Killary klitton en moslim Obama!!!

Maar helaas, DAT zou pas echte rechtspraak zijn en vandaar dat je hier niets over hoort!!

De wereld op zijn kop, maar gelukkig niet meer lang,

Gladiator

H.J.
H.J.
5 jaren geleden

En weet je het wordt nog veel erger, dit soort omhoog gepushte Tante’s, spreek een heel andere taal als de normale hardwerkende Nederlander.
Iedere dag kavelt er een stukje Nederland af.
Dit Nederland heeft niets meer te maken, met het Nederland waar ik en mijn Familie in 40/45 voor heeft geleden.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Nou zolang dit kabinet F 16 stuurt om andere landen te bombarderen , hoeven we geen foei tegen die mevr Kaag te zeggen, de Hollandse BV doet nu eenmaal mee aan al die NAVO/ NATO overeenkomsten…..
En ach voor de handel maakt t al helemaal niet uit of iemand een crimineel is…..
Wie is goed en wie is slecht…..
Het enige land wat te pas en te onpas geboycot wordt is Rusland ……want zij zijn groot en wij zijn klein……

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x