Homepagina » Binnenland » Burgers sturen brief aan Eerste Kamer: “Een hersendode gaat levend naar de snijtafel voor zijn organen”
Burgers sturen brief aan Eerste Kamer: "Een hersendode gaat levend naar de snijtafel voor zijn organen"

Burgers sturen brief aan Eerste Kamer: “Een hersendode gaat levend naar de snijtafel voor zijn organen”

Het wetsvoorstel van D66 met betrekking tot orgaandonatie werd met minieme meerderheid door de Tweede Kamer aanvaard. De Eerste Kamer gaat nu op korte termijn het wetsvoorstel behandelen.

Veel mensen vinden het wetsvoorstel veel te ver gaan. Dr. Patrick van Schie, directeur van het wetenschappelijk bureau van de VVD, zei in een interview met de Volkskrant: “Mijn lichaam is van mij, de overheid kan daar geen aanspraak op maken.”

Oud-lid van de Eerste Kamer professor Heleen Dupuis zegt principiële bezwaren te hebben tegen een overheid die dit gaat regelen. Ze verwijst ook naar artikel 11 van onze Grondwet waarin de onaantastbaarheid van het lichaam is verankerd.

Niet goed op de hoogte

Nabestaande Anjo van de Mortel besliste over het donorschap van haar hersendode man en heeft het nog altijd zwaar met die keuze. “Ik nam afscheid van een warm lichaam,” zei ze. “Mijn man was hersendood, maar de rest van zijn lichaam functioneerde nog. Het voelde alsof hij sliep.”

Ger Lodewick, auteur van het boek Wat je over orgaandonatie zou moeten weten vindt dat potentiële orgaandonoren niet goed op de hoogte zijn van de gevolgen. “Zij horen te weten wat er met hun lichaam gaat gebeuren. De overheid moet hier duidelijker over zijn.”

Geen goede keuze

Een groep van 80 burgers heeft nu een brief aan de leden van de Eerste Kamer gestuurd betreffende de wet ADR (het actief donorregistratiesysteem) van D66 (Pia Dijkstra).

De klokkenluiders – gesteund door artsen en chirurgen, operatie-assistenten, ex-hersendoden (!), stilverzet-mensen, publicisten en getuigen (ouders en familie van hersendoden) – deden onderzoek naar orgaandonatie na de dood en de wet ADR en vinden beide geen goede keuze voor het land. Hun brief geeft dat verder aan:

Aan de leden van de Eerste Kamer

Geacht Kamerlid,

Orgaandonatie na de dood is niet onomstreden.

U en velen geloven niet wat hier staat: je gaat levend naar de operatiekamer. Daarom nog een keer: een hersendode gaat levend naar de snijtafel voor zijn organen.

En dit gelooft ook geen mens: met vol aanwezig bewustzijn, zonder narcose. Wij geloofden het ook niet. Totdat kritische burgers dit onderzochten, en zie, het is aangetoond.

Er zijn ook vele artsen en andere deskundigen die al jaren het ongelijk kunnen aantonen van de adviezen over hersendood van de Geneeskundige Raad (die de minister richtlijnen geeft). Echter, elke dialoog met de GR (i.c. de Nederlandse Transplantatie Stichting als publiek uitvoerend orgaan) wordt stelselmatig afgeslagen.

Door alle twijfel rond hersendood lijkt ons een breed onderzoek* – voordat u met de wet ADR zou kunnen instemmen – maatschappelijk gezien een eis vooraf.

Ondergetekenden verzoeken u om bedoeld onderzoek in te brengen. De twijfel rond orgaandonatie is te groot om nu al met ADR in te stemmen.

*Een onderzoek van pro en contra, breed – met ervaringsdeskundigen – en niet alleen instituties.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

45 reacties

 1. Hersendood is niet levend. Het lichaam functioneert nog, maar het bewustzijn is er niet meer.
  Ik heb mijn twijfels over deze wet en denk ook niet dat het door de eerste kamer zal komen. Maar ik ben wél donor, al vele jaren. Zodra mijn bewustzijn weg is, interesseert het mij totaal niet meer wat er met mijn lichaam gebeurt.

  3 likes
  • Beste Pleiadian,

   Je bewustzijn gaat nooit weg!
   Het is het enige wat je BENT en wat er na je ‘sterven’ overgaat naar een andere dimensie.
   Dat maakt ons nu juist eeuwig.
   Naast alle ervaringen van andere mensen ben ik zelf ook 3 keer uit mijn lichaam geweest.
   De dood bestaat dus niet meer voor mij, het is een illusie.
   Pas na 6 dagen verlaat het bewustzijn het ‘gestorven’ lichaam.

   groet

   33 likes
   • Ik hoorde afgelopen zaterdag een horrorverhaal van een kennis dat in hun vriendenkring een jonge dame in opleiding was als operatieassistente. Zij moest op een dag ook getuige zijn van orgaandonatie, het weghalen het hart van een patiënt. Ze is zich wild geschrokken, toen de scalpel in het lichaam ging was er een lichaamsreactie, een soort kronkeling van de pijn die deze “dode”had. Ze is toen overstuur weggegaan uit de operatiekamer en is meteen gestopt met haar opleiding. Zij was getuige van een moord, deze patiënt was dus nog in leven. Er zijn inmiddels zoveel getuigen van deze moord die er op zogenaamde hersendode patiënten wordt uitgevoerd. Er is maar één belang en dat is het grote geld dat met al deze organen wordt gediend, alles gaat vandaag de dag om het grote geld, BAH!

    30 likes
    • @vrijheid. BELANGRIJKE reactie gaf je over de operatie assistente in opleiding die bij het uitnemen van een levend hart erg schok. Zulke echte getuigen zijn belangrijk, wil je daarom s.v.p. een reactie naar
     [email protected] geven (het blijft privé). Het gaat niet om haar naam, wel dat zij een getuige is. Alles strikt vertrouwelijk. Dank alvast.

     0 likes
   • Met weg bedoel ik ook: weg uit het lichaam. Wat er echt met het bewustzijn gebeurt zal ik merken als ik dood ben. Daar ben ik niet bang voor.
    En ik help graag een ander als ik zelf niks meer aan mijn lijf heb.

    5 likes
    • Als je weg bent van je lichaam is het lichaam echt dood. Het is dan niet meer mogelijk de organen te gebruiken. Er moet nog leven zijn om ze goed te houden. Op alles wat u voelt zult u niet meer kunnen reageren bij hersendood. Voelen en niks kunnen doen. Denk nog eens goed na wat dat kan betekenen en beslis dan pas

     2 likes
  • Het interesseert je niet meer omdat je niets afweet van het leven na de dood . Had je dat geweten dan zou je anders spreken . Bewustzijn is eeuwig !

   cardioloog Pim van Lommel ; Eindeloos Bewustzijn

   26 likes
   • Ik ben ik prima op de hoogte van uittredingen en bde’s. Toch is dit mijn mening.

    1 likes
    • Beste peiadian, lees nog eens goed wat er staat: “De klokkenluiders – gesteund door artsen en chirurgen, operatie-assistenten, EX-HERSENDODEN (!), stilverzet-mensen, publicisten en getuigen (ouders en familie van hersendoden) – deden onderzoek naar orgaandonatie na de dood en de wet ADR en vinden beide geen goede keuze voor het land. Hun brief geeft dat verder aan:”

     Het is genoegzaam bekend dat mensen die hersendood werden verklaard tot zelfs op de snijtafel weer waren bijgekomen, en weer aan het leven konden deelnemen. Je sterft pas als het hart is uitgenomen, ik moet er niet aan denken aan wat…. brrrrrrr!!!

     16 likes
    • Ik respecteer uw menig.

     Om dat een hoop mensen zo denken als u en om dat de voorlichting over orgaan donatie van uit de bekende instanties zeer eenzijdig is, is men geneigd om tot donatie over te gaan.
     We hebben allemaal ervaring hebben met sterven en geboren worden, we hebben dit wel duizenden keren gedaan. Toch kunnen we ons daar van weinig bewust herinneren. Er bestaat echter wel degelijk een situatie waar we minder over weten dan we in dit geval zouden willen.

     De term zielsverstrengeling hoor men niet vaak en zeker niet in onderzoeks resultaten. Toch heeft elke ziel die doneerde hier na de dood mee te maken.

     Ik wil u natuurlijk niet weerhouden van uw keuze, immers als zij met liefde gemaakt is is zij van waarde, maar zich wat meer verdiepen kan geen kwaad.

     Een mening kan veranderen maar een ingreep kan niet ongedaan gemaakt worden.U zult beteuterd opkijken als u bemerkt dat de andere ziel niet zo nobel heeft geleefd met uw organen als u ze geschonken heeft.
     En aan wie behoord de informatie opgeslagen in de organen, als er twee zielen mee geleefd hebben.
     Als die informatie bepaald tot welke sweer er toegang verleed word, kan angst een grote drijf veer zijn om daarover een felle strijd te leven.

     9 likes
    • Veel sterkte!

     0 likes
     • Beste pleiadian,

      Mag ik vragen wat uw echte naam is? Bent u misschien Pia Dijkstra? Hoeveel geld ontvangt u voor uw wetsvoorstel? Wat is uw bonus als uw wet er daadwerkelijk doorheen gedrukt is?

      1 likes
     • @Marieke,

      U mag mijn echte naam best weten hoor. U vindt het misschien moeilijk te geloven, maar er zijn mensen die orgaandonatie oprecht een goed idee vinden zonder daarvoor betaald te worden. Ik ben er één van.

      Dit soort reacties komt hier helaas vaker voor: Als je het niet eens bent met de “alternatieve” mening, dan ben je vast een door-de-overheid-betaalde trol. Jammer hoor! Ad-hominem argumenten zijn in mijn ogen altijd een zwaktebod.

      Rop van Rijen
      Bergen op Zoom

      0 likes
  • Beste pleiadian,

   Je spreekt over JOUW bewustzijn.

   Als je diep slaapt, word je denken uitgeschakeld.
   In diepe slaap kijk het bewustzijn naar niets, je persoonlijkheid is off line.
   Als je systeem de dag verwerkt, kijkt bewustzijn naar dromen.
   als je wakker wordt kijkt het bewust zijn naar jouw persoonlijkheid,en karakter, naar jouw ego.

   Jij BENT bewustzijn. Alleen ben je geïdentificeerd met de vorm.

   Als je hersendood bent, zit je nog aan het lichaam vast.
   Het lichaam kan niet leven zonder bewustzijn want dat is de brandstof van het lijf, karakter en persoonlijkheid.
   Als het bewustzijn uit het lichaam is, sterft het af en bederft.

   Als jij het donorschap kiest is dat natuurlijk jouw keuze. Maar weet je wel waar je voor kiest?

   42 likes
  • Goh…nou sterkte

   namaste

   29 likes
 2. Dit hele achterlijke voorstel van Pia Dijkstra moet linea recta door de 1e. kamer naar de papier versnipperraar. . De wet is duidelijk zoals die is niets veranderen . Frankenstein hoort niet en lijken pikkerij al evenmin in de gezondheidszorg . Dit zou de omgekeerde wereld zijn , niet logisch en zeer onwenselijk . Als Pia zelf wil doneren prima , maarrrr niet 17 miljoen Nederlanders voor misbruiken en mee opzadelen .

  23 likes
 3. Wie zijn die “klokkenluiders”? En wie zijn die “artsen en chirurgen, operatie-assistenten, ex-hersendoden (!)” die hen steunen?

  Ik kan aanvaarden dat een arts of chirurg persoonlijke bedenkingen hebben bij dit wetsvoorstel, maar ik vind het volledig onbegrijpbaar dat een arts een volledig incorrecte zin als “een hersendode gaat levend naar de snijtafel voor zijn organen” zou onderschrijven. Dan zou ik toch wel eens willen weten hoe dat die artsen “dood” definiëren!

  Of zijn dit weer leugenachtige beweringen van de anti-donor lobby? El kleugentje is goed om de eigen overtuiging kracht bij te zetten?

  9 likes
  • Ik denk dat elke moreel eerlijke arts het verschil kent tussen een lijk en een levende : een hersendode is nog steeds een levende , en een lijk is dood . En een hersendode kan nog kinderen baren en doet nog aan stofwisseling .

   Bijgevolg is de zin “een hersendode gaat levend naar de snijtafel voor zijn organen” correcte zin .

   Bijgevolg , hier zit weer wat anders achter …

   10 likes
  • Denk.na (wat een goede hint, maar dit terzijde).
   Lees nog wat verder is het advies. Over die arts die een volledige incorrecte zin enz., kijk eens in de boeken die over de andere kant van orgaandonatie schrijven, daar komen die artsen in voor.

   2 likes
  • Maak eens duidelijk waarom “een hersendode gaat levend naar de snijtafel voor zijn organen” een volledig incorrecte zin is.

   0 likes
   • JOhan, jij vraag me: “Maak eens duidelijk waarom “een hersendode gaat levend naar de snijtafel voor zijn organen” een volledig incorrecte zin is.”

    Heel eenvoudig: een hersendode is dood. Die is dus niet levend, en dus die gaat niet l”evend naar de snijtafel”. Het hart en de ademhaling worden *met behulp van apparaten* nog in leven gehouden om de organen onder optimale omstanidgheden te houden, maar deze persoon is dood. Kijk bijvoorbeeld eens op https://en.wikipedia.org/wiki/Legal_death#Medical_declaration voor de definitie van “dood”, in het bijzonder van “hersendood”.

    2 likes
 4. LS…

  Gezien de corrupte aard van de zogenaamde wetenschap die alles manipuleert om maar hun gelijk te krijgen begin ik er in beginsel niet aan. Het is het zoveelste voorbeeld van een perverse drang van enkelen om maar te kunnen knoeien aan een gebied waar ze met de poten van af moeten blijven. Naar het hoofddoel van dit geëxperimenteer kan de onnozele mens alleen maar raden maar ik heb zo mijn vermoedens…

  17 likes
 5. Welke gek denkt nu nog dat het de Eerste Kamer wat uitmaakt wat de mens op de snijtafel voelt? Je bent hier om te lijden,maar goed de mens wil geloven in het goede,pffffffffff. Doodvermoeiend, we gaan het niet redden. Jammer maar helaas, we zijn voedsel niks meer en niks minder.

  11 likes
 6. @ Denk.na zei :
  “Heel eenvoudig: een hersendode is dood. Die is dus niet levend, en dus die gaat niet “levend naar de snijtafel”. Het hart en de ademhaling worden *met behulp van apparaten* nog in leven gehouden om de organen onder optimale omstandgheden te houden, maar deze persoon is dood.”

  Hier klopt iets helemaal niet ,eerst dood en dan in leven houden . Dit is pure materialistische illusie en nog misleiding ook !

  Er is slechts één lichaam dat in leven houdt en dat is het levenslichaam oftewel het etherische lichaam . En dat gaat mee met de donatie en blijft aan het orgaan vast hangen bij transplantatie ,vandaar het meegeleverde karma van de donor in de andere . Dit etherische lichaam lost na drie en half dagen .
  Rudolf Steiner heeft daar heel vele voordrachten over gegeven en dit etherisch lichaam is een werkelijkheid net zoals het fysieke lichaam dat is .

  Echt dood is bijgevolg iets heel anders .
  Overigens alleen als het hoofd er volledig af is gaat mens men echt dood . Dat is het verschil tussen de lagere dieren en de mensen en hogere dieren .
  Moest hetgeen jij vertelt waarheid bevatten zou er niet binnen de zoveel uren dienen getransplanteerd te worden ,alles blijft wel degelijk aan het lichaam vastzitten als erin gesneden wordt .

  1 likes
  • Sorry alternatiefje, maar “etherisch” “karma”, dat is zweverig gel*l. Het klinkt gewoon trendier dan het te hebben over een “ziel”, want dat vinden de meesten tegenwoordig nogal oubollig religieus, niet? Maar het komt op hetzelfde neer: het is een blind geloof dat op niets is gebaseerd.

   Mensen die wetenschap en geneeskunde niet willen begrijpen of niet in staat zijn om het te begrijpen, die geloven zoiets wel graag. Heb je de moeite gedaan om eens te kijken naar die weblink die ik gaf, of zit je zo vastgeroest in je overtuiging dat je er al op voorhand van overtuigd bent dat een neiuwe inzicht je standpunt nooit zal veranderen?

   “Overigens alleen als het hoofd er volledig af is gaat mens men echt dood” Waar slaat dat nu op? Is men na een crematie dan nog levend???

   2 likes
   • Denk. na

    Jij bent de oubollige die achterstand heeft opgelopen en in het oude denken blijft hangen met een achterlijke wetenschap die ziel en geest verloochent .

    Het nieuwe denken kent ziel en geest en ik , naast het stoffelijke lichaam . De mens is vierledig wezen , behept met een etherisch en astraal lichaam .

    Hersenen uitschakelen wat gebeurt er dan ?

    Dat kan je lezen in het boek :
    https://www.bol.com/nl/p/bloed-een-heel-bizonder-sap/1001004009901829/

    een stukje over het onbewuste zenuwstelsel :

    “Het sympatisch zenuwstelsel strekt zich uit langs weerszijden van de ruggegraat , heeft langs elke kant een rij knopen , vertakt zich verder en zendt zijn draden uit naar de verschillende organen , de longen, spijsverteringsorganen enz …Door strengen is het zijdelings met de ruggegraat verbonden. Het heeft in de eerste plaats te maken met gevoelsleven.
    De mens kan met zijn bewustzijn echter niet afdalen naar hetgeen door deze zenuwen van het wereldgebeuren weerspiegeld wordt . De zenuwen zijn het middel om zich uit te drukken. Zoals nu het menselijke leven is opgebouwd uit de omringende kosmische wereld , weerspiegelt deze kosmische wereld zich weer in het sympatisch zenuwstelsel . Deze zenuwen hebben een dof innerlijk leven . Als de mens kon onderduiken in dit sympatisch zenuwstelsel , dan zou hij als hij zijn hoger zenuwstelsel zou laten inslapen , als in een lichtleven de grote wetten van de kosmos zien werken . De mensen uit zeer vroeger tijden bezaten een helderziendheid ,die we nu overwonnen hebben en die men kan waarnemen , als bij bijzondere gebeurtenissen de werkzaamheid van het hogere zenuwstelsel wordt UITGESCHAKELD en daardoor het onderbewustzijn wordt vrijgemaakt. Het is dus een dof schemerachtig bewustzijn , maar het omvat IN WEZEN MEER DAN HET MENSELIJKE BEWUSTZIJN VAN TEGENWOORDIG. Als dof innerlijk leven weerspiegelt het een VERDER REIKENDE WERELD en niet slechts het kleine fragment ,dat de tegenwoordige mens waarneemt.
    De mens kan met zijn bewustzijn echter niet afdalen naar hetgeen door deze zenuwen van HET WERELDGEBEUREN weerspiegeld wordt .
    Zoals nu het menselijk leven is opgebouwd uit de omringende kosmische wereld , weerspiegelt deze kosmische wereld zich weer in het sympatisch zenuwstelsel . Deze zenuwen hebben een dof innerlijk leven .
    Als de mens zijn hoger bewustzijn uitschakelt bv tijdens hypnose , somnambulisme of in atavistische helderziendheid is , dan duikt hij onder in een VEEL DIEPER LIGGEND BEWUSTZIJN en neemt de grote wetten van de wereld waar in een soort droomtoestand ,alleen VEEL DUIDELIJKER EN HELDERDER dan in de helderste dromen van de gewone slaap .
    De mens heeft dan de werkzaamheid van de hersenen en bij diep somnambulisme , ook de werkzaamheid van het ruggemerg onderdrukt ; hij beleeft de werkzaamheid van zijn sympathisch zenuwstelsel, dwz hij beleeft HET LEVEN IN DE GEHELE KOSMOS in een doffe schemerachtige vorm . In zo’n geval geeft dan het bloed geen uitdrukking meer aan de beelden van het innerlijke leven , tot stand gebracht door de HERSENEN , maar aan dat wat de buitenwereld erin heeft opgebouwd. Nu hebben echter de krachten van zijn voorvaderen eraan gewerkt . Hij wordt dan bij een vaag bewustzijn zich van zijn voorouders bewust , zoals hij de door de zintuigen geproduceerde beelden van de buitenwereld in zijn waakbewustzijn gevoelt. Dit wil zeggen ; zijn voorvaderen dolen rond in zijn bloed . Hij beleeft dan nog vaag het leven mee van zijn voorouders. ”

    .

    1 likes
    • Rudolf Steiner leefde van 1861 tot 1925.
     Het boek waaruit u citeert is gebaseerd op lezingen uit 1906 en 1907
     en u heeft het over het NIEUWE denken? 😉

     1 likes
     • Caesar Lion Cachet

      LS…

      Heil Rudolf Steiner maar niet echt ! Een van de vele arrogante oplichters die meer ellende heeft veroorzaakt dan de Christus figuur en Hitler tesamen !

      2 likes
     • Goede vraag pleiadian , bewijst dat je tenminste nadenkt .
      Die lezingen hebben betrekking op de volgende eeuw(en),vooral de tijd van nu omdat de Antichrist nu werkelijk incarnerend is , dit was voorspeld tussen 2000 en 2025, je merkt dat ook wel als je kijkt rondom wat er al gaande is de IS terreur , hoeveel nieuwe schandalen er ieder dag het daglicht zien …Overigens het is in feite heel oeroude wijsheid die door goddelijke wil terug diende gebracht te worden aan de mensheid vanaf 1879 toen aartsengel Michael opnieuw leidende tijdsgeest geworden is voor een periode van 350 jaar . Rudolf Steiner had de opdracht gekregen dit aan de mensheid te verkondigen vandaar zijn leven als allergroost en begaafd visionair en vandaar het nieuwe denken in een geesteswetenschap ,die de huidige natuurwetenschap onwetend en onjuist als zij is dient te leiden in goede banen en om niet teveel misstappen te begaan , bijv zoals de nieuwe Germaanse geneeskunde de nieuwe geneeskunde zou moeten zijn.

      De heel oude ( oerIndische ) volkeren en erna uit de tijd juist na Atlantis in 7900 vC kenden deze geheimen al reeds, en ook vanaf de oudste mysterie scholen werden dezen verkondigd aan de discipelen , zijn wisten maar al te goed dat de mens behept was met 4 lichamen, het etherische, het astrale en een IK, en dat er in de toekomst vanaf nog 3 lichamen bijkomen het Manas, de Buddhibewustzijn en het Atma , de ware geestmens .

      1 likes
 7. Te snel getikt vandaar de beroerde zinsopbouw,sorry.

  3 likes
  • De boodschap is niet overleden. maar de Patiënt verkeerd wel in kritieke toestand,
   helaas is zij nu in cyberspace en kunnen we er niet meer bij .

   .

   1 likes
   • “gramatika dokter” Verkeert moet in dit geval wel met een t anders is het verkeerd.
    Sorry, normaal val ik niet over spelfoutjes, behalve als je zo’n naam hanteert.

    4 likes
 8. Ik wil geen donor zijn omdat ik niet levend op de snijtafel wil belanden. Er zijn genoeg verhalen van mensen met bijna dood ervaringen. Zelfs mensen die minuten, uren of in 1 geval na 3 dagen ‘weer’ leven.
  Aangezien ze de definitie van dood niet zo serieus nemen en ze je organen willen!! Er bestaan gruwelijke verhalen van mensen die levend op de snijtafel terecht kwamen. Zonder verdoving word je levend ontleed!! En in het geval van de 3 dagen betrof dit in oude oma die in het mortuarium wakker wed.
  Bovendien is er ook nog schijndood.
  Vroeger was er een grote angst bij de bevolking voor schijndood. Je ziet soms ook wel oude prenten met een doorsnede van een graf in de grond, waarbij een touwtje aan de grote teen van de overledene was vastgemaakt, dat boven de grond bij een belletje uit kwam. Als de persoon nog zou bewegen, zou er gebeld worden.

  Een praktischer manier om te kijken of iemand wel echt dood was, was om te wachten tot de eerste tekenen van lijkontbinding zich voordeden, zoals verkleuring van de huid, lijkvlekken en onwelriekende geuren. Daar waren vroeger lijkhuisjes of baarhuisjes voor. Men mocht – en mag nog steeds – mensen niet binnen 36 uur na hun overlijden begraven of cremeren. Dat is mede om te voorkomen dat per ongeluk mensen worden begraven of gecremeerd, die nog niet echt dood zijn.

  Wees gewaarschuwd ze geven niks om mensen levens. Alleen je organen tellen want daar verdienen ze weer geld mee op de illegale zwarte markt aan de hoogste bieder.
  Om een idee te geven voor je hart kan je zo een 587.000 euro krijgen en de longen 285.000
  En sommige mensen doen echt alles voor geld dus wees gewaarschuwd.

  8 likes
 9. Pia Zeikstra.

  6 likes
 10. tattoo met ‘ik ben geen donor’ op je borst. wie doet er mee? nederland wordt weer gidsland

  4 likes
 11. ONGELOOF. Voor wie echt meer wil weten, die leest verder, gebruik bijv. de link http://organ-donation.info/site/Boeken.html

  4 likes
 12. We hebben bij hersendood de label dood of lijkwade aan gehangen puur omdat een lichaam nog in leven moet zijn wanneer de organen uit het lichaam worden gehaald. Dat er mensen bij hersendood weer bijkomen gebeurt vaker. SBS hart van Nederland heeft tijden geleden een verhaal gedaan van een man die hersendood was en de arts wilde zo ongeduldig als hij was zijn lichaam opeisen. maar zijn vrouw zag reactie in het lichaam en heeft het kunnen uitstellen. De man is later bijgekomen en ze hebben nog een aantal jaren goed geleefd.

  4 likes
 13. Ik heb me hiervoor ak afgemeld op http://www.donorregistratie.nl
  Aan mijn lijf geen polonaise.
  Probleem is alleen dat daklozen zich niet kunnen afmelden omdat ze geen vaste woonplaats hebben.

  die zijn nu vogelvrij!!

  3 likes
 14. Ik wil ook wel zo een brief schrijven, maar wat is het adres van de 1e kamer?

  1 likes
 15. in de naam van de vader de zoon en de heilige geest zal ik mijn ziel een seintje laten geven eerder mag mijn samen gestelde sterren stof nooit ontmanteld worden.

  in ieder geval houd het technologische vooruitgang tegen, politici lopen dan ook een heel eind achter de feiten aan.
  zou ik wat doneren, dan mijn lichaam zonder milieu vervuilende stoffen in de grond zo dat iedereen weer een eerlucke kans krijgt te verzamelen. zo de vader en de zoon stellen.
  graag niet dat mijn onderdelen verspreid ter aarde gaan.

  ook vindt ik het een soort van modern kannibalisme toen men de techniek nog niet had om de ander open te snijden en dicht te naaien, ad men het orgaan op, raw natuurlijk :).

  ach er komt ook een tijd dat het orgaan door de ingebrachte 3d printer hersteld wordt, waar maken we ons druk over.
  tot dan nog even wachten en geen modern kannibalisme op elkaar uitvoeren en al zeker nooit opdringen.
  eigenluck wordt je lichaam gewoon verkracht.

  mogeluck zijn de mensen die nu een orgaan nodig hebben wel die in een vorig leven er hebben weggegeven.
  helder zijn en transparant laten we het een theoloog vragen.

  het kan ook zijn dat als jou orgaan in een ander zit jou geboortefons ook aan deze natuurlijk-persoon wordt gekoppeld om leeg te halen.

  nou ja ga zo maar door ik ken de ware beweegreden niet. zo lang die er niet is kan je gelijk hebben maar je ben wel je orgaan kwijt. ook gelijk een stukje de energetische waarde die jou ziel heel houd.

  espavo. aan welke kant je ook staat,

  ps de ene helft van de bevolking kan bij leven al een orgaan in de andere helft aanbrengen, hom`aar die ene helft kan bij de hele bevolking het orgaan inbrengen behalve die ene in de spiegel.
  misschien is dat wat pia bedoel en begrijpen wij haar niet goed.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

donorwet

Nieuwe donorwet gaat vanaf vandaag in: ‘Er is mij iets aangedaan wat niet klopt’

Vanaf vandaag gaat de nieuwe donorwet in. ...

kamerlid

Je overlijdt dóór de orgaandonatie, D66 verkoopt onzin. Kamerlid legt vinger op de zere plek

Op 1 juli gaat de nieuwe donorwet ...