CoronaMens en Dier

‘Mister Njet’: hoe coronaminister Hugo de Jonge als werktuig voor de inlichtingendiensten diende

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Zondag sprak Rick Nieman in WNL Op Zondag met demissionair minister Hugo de Jonge. In zijn afscheidsinterview werd onder meer teruggeblikt op de coronatijd.

Truman Show-presentator Nieman lijkt niet te beseffen dat hij met een acteur aan tafel is gezet, merkt data-analist Cees van den Bos op. Hij heeft een Woo-document opgediept waaruit blijkt dat het door de spindokters gecreëerde personage Hugo als werktuig voor de inlichtingendiensten diende.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

In een e-mail die op 29 maart 2021 werd verstuurd door een ambtenaar van het ministerie van VWS valt te lezen dat De Jonge werd neergezet als ‘the Man in the Arena’. ‘Aandachtspunten daarbij blijven: ligt altijd kritiek over ‘ijdelheid’ op de loer, alsook het frame van ‘dingen beloven en niet nakomen’.

Mister Njet

Verder staat in de e-mail: ‘Een belangrijke observatie is dat de minister eigenaar moet gaan worden van het verhaal van de uitweg uit de crisis in plaats van alleen de bestrijder van de crisis’.

De minister moest een rol blijven spelen bij (de communicatie over) de ‘rem’ op de soms te grote snelheid van anderen. Dat moet in balans zijn omdat anders het beeld van ‘Mister Njet’ dreigt, schrijft de ambtenaar.

Dus van ‘Mister Njet’ naar de coronaminister die het land weer open kreeg. Van routekaart naar openingsplan.

Successen claimen

Verder schrijft de ambtenaar: ‘In de aankomende periode zullen er meerdere partijen zijn die de succes[sen] zullen proberen te claimen. Hier moeten we scherp op zijn. Het kan niet zo zijn dat de successen van het weer opengaan van de samenleving niet toegerekend gaan worden aan al het harde werk door vele VWS-ambtenaren alsook de minister’.

Uit de mail blijkt bovendien dat een speciaal ‘nepnieuws-team’ op de achtergrond druk bezig was met het bestrijden van ‘nepnieuws’. ‘Maar ook de minister heeft een rol, onder andere in het blijven aanspreken van mensen als Baudet en Van Haga die nepnieuws het parlement binnenbrengen en ondermijnend zijn voor de vaccinatiebereidheid (en algeheel coronabeleid)’.

Marionet

“Die Hugo toch. Wat hebben ze achter de schermen veel werk aan zijn imago en teksten gehad. Mensen die hem een marionet noemden, zaten er eigenlijk niet zo ver naast dus,” stelt medisch adviseur Wendy Mittemeijer vast.

De Nachtzusters, twee BIG-geregistreerde verpleegkundigen, schrijven: “Bij elk nieuw Woo-document dat Van den Bos omhoog weet te halen denken we dat we de bodem hebben gezien. Achteraf kunnen we vaststellen dat De Jonge de trekpop van mister Deep State Dick Schoof was.”

“Wanneer worden deze documenten tot een boek gemaakt? Met Schoof in de pijplijn zal er nooit een enquête komen, hij was onderdeel van de regie,” merkt politicoloog Kees van der Pijl op.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 161 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eleonora
Eleonora
11 dagen geleden

Ik vrees inderdaad dat dat parlementaire onderzoek er niet meer komt. Maar alle mensen die vanuit zichzelf al onderzoek deden, kennen de feitelijkheden. En ik wens de inwoners van Rotterdam heel veel geluk mocht de Jonge daar burgemeester worden. Want verraden en verkocht worden waar je bijstaat, hebben we sinds begin 2020 al teveel moeten ervaren.

Henk
Henk
11 dagen geleden

Toen Huug met mega pupillen en helemaal strak van achteren kwam, zouden ze hem toen wat spul hebben toegediend? Dit doet me allemaal sterk denken aan die film “Wag the dog”.

Herman R
Herman R
11 dagen geleden

Zoals reeds werd vermoed🤔 n incapabele marionet🤢 in de corona-genocide😈

Rene
Rene
11 dagen geleden

De zwaarste straf is voor deze hufter niet zwaar genoeg

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x