Buitenland

Must-see: Hongaarse minister legt enorme hypocrisie rond sancties tegen Rusland bloot in vlammend betoog

Help anderen door deze info met iedereen op je social media te delen!

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjarto, legde vorige week bij Chatham House de enorme hypocrisie bloot van de sancties tegen Rusland. De Verenigde Staten en Europa hebben tonnen boter op hun hoofd.

Hij gaf drie voorbeelden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Voorbeeld 1

De minister is verantwoordelijk voor de bouw van een nieuwe kerncentrale in Hongarije. In 2014 sloot het land een contract met het Russische atoomagentschap Rosatom. Op dit moment bouwen Amerikaanse, Duitse en Franse onderaannemers aan de kerncentrale. Zij worden betaald door de Russen om daar te werken.

Voorbeeld 2

De EU oefent druk uit op Hongarije om niet samen te werken met de Russen op het gebied van kernenergie. Zo wil Europa niet dat de Hongaren kernbrandstof van Rusland kopen. Wie waren vorig jaar de grootste leverancier van uranium aan de Verenigde Staten? De Russen. De VS kochten vorig jaar voor meer dan 1 miljard dollar Russisch uranium.

Voorbeeld 3

West-Europa gaat er prat op dat zij geen Russische olie meer koopt. India haalde voor de oorlog in Oekraïne minder dan 1 procent van zijn olie uit Rusland. Nu is dat ongeveer 40 procent. Voor de oorlog kocht Europa geen ‘Indiase olie’. Nu is Europa de belangrijkste olieklant van India. De Europese landen die beweren geen Russische olie te kopen, kopen nu Russische olie via India.

Landen die ons ervan beschuldigen verraders of propagandisten van het Kremlin te zijn, drijven veel meer handel met de Russen dan wijzelf, aldus Szijjarto.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5 193 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
1 maand geleden

Met andere woorden, de EU schiet in zijn eigen voet… de vraag is “is dit de bedoeling” of zijn ze bij de EU zo achterlijk en dom dat ze geen idee hebben wat ze aan t doen zijn

Wakker worden!!!
Wakker worden!!!
1 maand geleden

Ha, ha,ha, lachen dit. Leuk om die hypocrieten zo met hun eigen feiten om de oren te slaan….

Cathja
Cathja
1 maand geleden

Wordt het niet eens tijd om open kaart te spelen, en deze waanzin te stoppen? Laat Europa gas en olie kopen waar het wil, zonder die eeuwige bemoeizucht van de VS!

Inderdaad, Europa heeft tonnen boter op het hoofd!

rrlala
rrlala
1 maand geleden

Dit is allang bekend. Uranium valt niet onder de sancties en als dat wel zo was zou Amerika omvallen. Dus je kan sowieso veel vragen stellen over de dynamiek achter deze oorlog. En dan is dit nog maar 1 onderdeel.

Back to top button
59
0
We lezen graag je reactie!x