BuitenlandCorona

Duitse publieke omroep geeft toe: Ja, we hebben corona overdreven

Help anderen door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Maandag was in ARD Extra, een programma van de Duitse publieke omroep, opvallend veel ruimte voor kritische geluiden. De strekking: ja, we hebben corona overdreven.

De ARD geeft toe veel te veel te hebben gefocust op het aantal positieve testen. Aan de hand van grafieken laat de omroep zien wat het gevaar is van Covid-19 in relatie tot andere doodsoorzaken en griep.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het blijkt dat er in Duitsland over het gehele jaar gezien sprake is van ondersterfte. Bovendien sterven er veel meer mensen aan hartkwalen en kanker dan aan corona. Nu belandt nog maar 6 procent van alle positief geteste mensen in het ziekenhuis. In maart was dat nog 20 procent.

In het programma kwamen specialisten aan het woord die pleiten voor een andere aanpak: bescherm de ouderen en kwetsbaren, en laat de rest van de samenleving met het virus leven. Met andere woorden: groepsimmuniteit.

Een half jaar te laat en voorzichtig verwoord, maar het is een begin

Fractievoorzitter van FvD in Overijssel Johan Almekinders schrijft: “De Duitse mainstream media komen tot de conclusie dat ze Covid-19 hebben overdreven. Wanneer volgen de NOS en NRC?”

“Jaaaaa! ARD (grootste Duitse publieke tv-zender) brengt eindelijk een redelijk en vrij feitelijk verhaal over corona! Een half jaar te laat en voorzichtig verwoord, maar het is een begin. NPO, Nieuwsuur en NOS, worden jullie eindelijk ook wakker?” vraagt Stefan Noordhoek.

En tv-producent Flavio Pasquino reageert: “Hulde aan de ARD. Eindelijk een reëel verhaal over Covid-19 op de Duitse publieke zender. En ja, het gaat goed en de angst mag stoppen.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
3 jaren geleden

Ja, misschien toch een lichtpuntje ..krijgen ze het nu misschien toch een beetje door, dat de overdrevenheid van dat hele gedoe een overdreven Angst is geweest en misschien dat daardoor toch die Angst ervan meer in evenwicht komt met de feite en fabels. Je zou toch zeggen dat intelligente mensen wel weet wat ze doen en zeggen maar zoals we nu zien dat er toch veel overdrevenheid aan het licht komt is er een groot gebrek daaraan. een mooi gezegde erop ,is al is de leugen toch zo snel de waarheid achterhaalt haar wel., daar lijkt het nu wel op neer te komen veel gekakel erom heen van heel veel hersenloze figuren, ze kakelde maar wat in het rond, hun kop hebben ze weinig gebruik ze lieten zich leiden met van alles en nog erom heen.

wakker
wakker
3 jaren geleden

Dit wisten de lezers hier al, maar de zon begint weer zachtjes te schijnen…

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

De reguliere media, de Duitse althans, gaat voorzichtig ten goede draaien?

Is er hoop of is het een stuiptrekking?

salvar
salvar
3 jaren geleden

bescherm de ouderen en kwetsbaren?
ik hoef niet beschermd te worden.
laat me gvd met rust.

iedereen die denkt dat dit wat uithaalt
komt bedrogen uit.
de tweeling gaat gewoon door en de media en omroepen hier zijn nog smeriger dan in het buurland.

Back to top button
44
0
We lezen graag je reactie!x