Homepagina » Buitenland » Duitse publieke omroep geeft toe: Ja, we hebben corona overdreven
corona
Foto: Coronateststraat in München (Henning Schlottmann (User:H-stt) CC BY-SA 4.0)

Duitse publieke omroep geeft toe: Ja, we hebben corona overdreven

Maandag was in ARD Extra, een programma van de Duitse publieke omroep, opvallend veel ruimte voor kritische geluiden. De strekking: ja, we hebben corona overdreven.

De ARD geeft toe veel te veel te hebben gefocust op het aantal positieve testen. Aan de hand van grafieken laat de omroep zien wat het gevaar is van Covid-19 in relatie tot andere doodsoorzaken en griep.

Het blijkt dat er in Duitsland over het gehele jaar gezien sprake is van ondersterfte. Bovendien sterven er veel meer mensen aan hartkwalen en kanker dan aan corona. Nu belandt nog maar 6 procent van alle positief geteste mensen in het ziekenhuis. In maart was dat nog 20 procent.

In het programma kwamen specialisten aan het woord die pleiten voor een andere aanpak: bescherm de ouderen en kwetsbaren, en laat de rest van de samenleving met het virus leven. Met andere woorden: groepsimmuniteit.

Een half jaar te laat en voorzichtig verwoord, maar het is een begin

Fractievoorzitter van FvD in Overijssel Johan Almekinders schrijft: “De Duitse mainstream media komen tot de conclusie dat ze Covid-19 hebben overdreven. Wanneer volgen de NOS en NRC?”

“Jaaaaa! ARD (grootste Duitse publieke tv-zender) brengt eindelijk een redelijk en vrij feitelijk verhaal over corona! Een half jaar te laat en voorzichtig verwoord, maar het is een begin. NPO, Nieuwsuur en NOS, worden jullie eindelijk ook wakker?” vraagt Stefan Noordhoek.

En tv-producent Flavio Pasquino reageert: “Hulde aan de ARD. Eindelijk een reëel verhaal over Covid-19 op de Duitse publieke zender. En ja, het gaat goed en de angst mag stoppen.”

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
3 maanden geleden

Ja, misschien toch een lichtpuntje ..krijgen ze het nu misschien toch een beetje door, dat de overdrevenheid van dat hele gedoe een overdreven Angst is geweest en misschien dat daardoor toch die Angst ervan meer in evenwicht komt met de feite en fabels. Je zou toch zeggen dat intelligente mensen wel weet wat ze doen en zeggen maar zoals we nu zien dat er toch veel overdrevenheid aan het licht komt is er een groot gebrek daaraan. een mooi gezegde erop ,is al is de leugen toch zo snel de waarheid achterhaalt haar wel., daar lijkt het nu wel op neer te komen veel gekakel erom heen van heel veel hersenloze figuren, ze kakelde maar wat in het rond, hun kop hebben ze weinig gebruik ze lieten zich leiden met van alles en nog erom heen.

wakker
wakker
3 maanden geleden

Dit wisten de lezers hier al, maar de zon begint weer zachtjes te schijnen…

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  wakker
3 maanden geleden

Mijn idee, zo donker kan het niet worden of het wordt altijd weer licht.

berry
berry
Reactie op  wakker
3 maanden geleden

Ik weet het niet, achteraf gezien is dit landje toch wel behoorlijk corrupt gebleken. Vooral als er geld te verdienen valt ( zorgsector, media en vooral bn ers).

ProAsfalt
ProAsfalt
3 maanden geleden

De reguliere media, de Duitse althans, gaat voorzichtig ten goede draaien?

Is er hoop of is het een stuiptrekking?

Jeff
Jeff
Reactie op  ProAsfalt
3 maanden geleden

Geen van beide; het volk is te dom, is eigenlijk de boodschap. En dat verkondigt door een instituut, die roept dat de persvrijheid wordt aangetast. Panorama aangevallen, C. Hebdo etc. Altijd wel weer leuk om te zien, hoe ze spartelen als het kwaad al geschied is.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  ProAsfalt
3 maanden geleden

@ProAsfalt,

Beste,

Dat deze sluipmoordenaars draaien gaan dat zat er al langer in want zelfs die holbewoner Jens Spahn heeft enkele maanden geleden al de uitspraak uit zijn achterlijke bek gekotst dat de mensen van Duitsland indien er straks zou blijken dat de maatregelen niet goed of overtrokken waren ze de verantwoordelijke politici moesten vergeven…..iets in die orde van grootte!!!

Ik zal nooit vergeven en wel aan niemand die willens en wetens mee heeft geholpen deze wereldeconomie tegen de muur te knallen!!!

Denkt u trouwens zelf niet dat het tuig wat zich bestuurders van een land durven te noemen niet weten wat er werkelijk speelt en met zekerheid ook al vanaf het prille begin van deze giga hoax!!!

Dit tuig is verantwoordelijk, en wel inclusief alle omroepen die dit vuurtje hebben opgestookt.

Hier is maar 1 straf voor, weg ermee, ik wil wel ruimen….ben dan tenminste zeker dat dit nooit meer zal gebeuren!!!

Mensen, we zien voor onze ogen miljoenen mensen lijden,

Honderdduizenden bedrijven en vooral in het MKB compleet naar de klote geholpen worden,

Dit jaar, en ik bedoel dus 2020 zullen er 100 miljoen mensen EXTRA sterven en niet van een HOAXVIRUS maar van een heel ander “virus” namelijk HONGER!!!

Wij zijn straks degenen die het hardste blaten zoals al eens………

“Wir haben es nicht gewusst”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daar ik helemaal nergens reactie krijg bij mijn commentaren laat ik het er bij deze maar bij.

Men schijnt het veel interessanter te vinden om te zeveren over mondkapjes en andere BS en vooral om te zeggen die is de schuldige en dat moeten ZE doen!!!! Waarbij dan wederom mijn eeuwige en zelfde vraag…..wie bedoelt men met ZE!!!???

Veel succes verder en slaap zacht, uw regering waakt over u!!

Gladiator
ps en sorry maar ik ben redelijk pissig!!

roos
roos
Reactie op  Gladiator
3 maanden geleden

helemaal mee eens

salvar
salvar
Reactie op  Gladiator
3 maanden geleden

@Gladiator
ik ben redelijk pissig!!
je wil niet weten hoe pissig ik ben.
de reden is dat je geen vat krijgt op die lui.

Aqua
Aqua
Reactie op  Gladiator
3 maanden geleden

Had het niet beter kunnen verwoorden ook ik breng het naar buiten waarop je weerstand krijgt en ze je van alles beschuldigen maar het doet me niets het gaat mij om de leugens en moedwillig de mensen tegen de muur zetten om ze af te knallen De hogen heren hebben zich als machtswellustelingen. Gedragen ze moeten zich dood schamen en verwijderd worden. Er is geen moer veranderd want de mens verandert in een ego beest die zijn medemens verraad Zolang dat ze er zelf maar geen last van hebben je zou toch zeggen dat de vorige oorlog toch nog door suddert Maar niets van dat al 😭

Tony
Tony
Reactie op  Gladiator
3 maanden geleden

Het was een mooie en “vrije” wereld tot dat idioten er zich mee gingen bemoeien. En dat is tevens het probleem: te veel idioten op deze aardbol en ze vinden zichzelf nog eens belangrijk ook.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Gladiator
3 maanden geleden

Gelukkig krijg je nu wel voldoende reacties.
Ieder normaal denkend mens, met het hart op de juiste plek, hóórt hier ook woedend om te worden.
Ik help je graag mee met ruimen!

Rapture Ready
Rapture Ready
Reactie op  ProAsfalt
3 maanden geleden

Geen idee, maar zij zijn als MSM wel mede schuldig aan de collaterale schade en sterfte. Nu een aantal giga goede juristen en advocaten er op af sturen😤😠

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  ProAsfalt
3 maanden geleden

Na die Duitse Minister die een paar weken ook al toegaf fout te hebben gezeten. Duitsland is gelukkig meer een democratie dan NL. Hebben ook een constitutioneel hof die de grondwet toetst. Daarom worden de demos tegen overheidsbeleid daar niet verboden.

salvar
salvar
3 maanden geleden

bescherm de ouderen en kwetsbaren?
ik hoef niet beschermd te worden.
laat me gvd met rust.

iedereen die denkt dat dit wat uithaalt
komt bedrogen uit.
de tweeling gaat gewoon door en de media en omroepen hier zijn nog smeriger dan in het buurland.

Rob
Rob
Reactie op  salvar
3 maanden geleden

Ja Salvar, ik heb ook al vaak gedacht ‘blijf met je poten van de mensen af’. Ik ben waarschijnlijk een stuk jonger dan jij maar ben toch zelf geen groentje meer. Ik erger me soms ook rot aan de bemoeizucht richting groepen mensen. Ik zou zeggen, zorg voor de echte zieken en laat de rest met rust. Maar de bemoeizucht is door de jaren heen steeds extremer geworden. Daardoor gaat alles naar de kloten, tot aan het leven zelf toe.

salvar
salvar
Reactie op  Rob
3 maanden geleden

@Rob
goed bekeken Rob , zo is het.
ik heb copd en red me wel.
ze kunnen beter eerlijk zijn en zeggen dat we geruimd moeten worden.

Jan
Jan
Reactie op  Rob
3 maanden geleden

Volgens de officiele versie diende de overheid slechts als Janusstaat (een liberale gedachte), waarin de burgers veel (schijn)vrijheden hadden. De staat deed het hoogstnoodzakelijke en van de burger werd zelfredzaamheid verwacht. De socialisten/marxisten wilden juist overheidsbemoeienis. Het liberale gedachte kan uitstekend werken, maar dan moet ook het belastingstelsel daarop worden aangepast (dat is in NL/EU niet gebeurd). We zien thans overduidelijk een overgang van het liberalisme naar het socialisme.

berry
berry
Reactie op  Jan
3 maanden geleden

Die laatste zin klopt niet, socialisme wordt communisme. Je ziet het duidelijk aan het verwijderen van cultuur, identiteit en religie. Het zijn dit soort zaken die van een volk een gezamenlijk geheel maken. Uiteindelijk worden deze zaken als maatschappelijk abnormaal aangemerkt,
“geloof jij nog, sinterklaas schande, jij hebt geen cultuur, kerstmis wordt lichtfeest ( nog wel, gaat verdwijnen, let maar op) en ik vergeet er nog wel een aantal. Dit wordt communisme in een niet eerder vertoond jasje, let maar op. Ik hoop van niet maar alles wijst erop.

Jan
Jan
Reactie op  berry
3 maanden geleden

Socialisme is een vorm van communisme. Niet enkel culturen verdwijnen. Ook onze vrijheden en eigendomsrechten verdwijnen. Uit solidariteit mogen wij een groot gedeelte van ons surplus afstaan aan andere (corrupte) landen en nieuwkomers zoals Albanië enOekraïne. Dit alles wordt gerealiseerd door belastingverhogingen en de klimaatplannen. Vervolgens ontstaat er schaarste. Als gevolg van deze schaarste, komt men met een soort planeconomie.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  salvar
3 maanden geleden

Maar de guillotine is geduldig, hier wordt stilletjes aan gewerkt hij wordt heel mooi.

Margie
Margie
Reactie op  salvar
3 maanden geleden

bescherm de ouderen en kwetsbaren?

Stond vandaag op een groot board by lidl

Ze mogen boodschappen doen van 07:00 uur tot 09:00 uur…???

Ze zijn volkomen van de pot gerukt!!! Winkelwagens worden schoongemaakt, hebben ze extra mankracht voor…
Ik heb rechtsomkeerts gemaakt nadat ik die man had meegedeeld dat ik geen alcohol-desinfectie troep aan mijn handen wil.

Boodschapjes bij de turk gehaald ook voor de buurvrouw hoeft ze morgenochtend niet vroeg uit de veren voor de covidioten bij lidl

Boodschappen doen tussen 7 en 9 smorgens voor ouderen en kwetsbaren
Dat noem ik racisme, fascistisch en mensonterend

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
3 maanden geleden

‘En tv-producent Flavio Pasquino reageert: “Hulde aan de ARD. Eindelijk een reëel verhaal over Covid-19 op de Duitse publieke zender. En ja, het gaat goed en de angst mag stoppen.” ‘

Nee, we moeten juist weer heel erg bang worden. Lees het volgende en leg daar dan wat vreselijke longfoto’s naast voor een beter angsteffect.
Een foto van Rutte of Merkel mag ook.

https://www.geenstijl.nl/5155754/bijna-5000-besmettings-1000-in-ziekenhuis/

Goh, net nu er weer nieuwe maatregelen op stapel staan en de spoedwet zo’n hot item is.
Het zal toch geen toeval zijn?

salvar
salvar
Reactie op  Veterans_Resistance
3 maanden geleden

@Veterans_Resistance
nee geen toeval , wat dat betreft zijn ze pienter.
als ze denken dat er weer iemand wakker wordt beginnen ze weer.

Gerben
Gerben
3 maanden geleden

Ze hebben in ieder geval laten zien dat een meerderheid t.z.t. de NWO zal accepteren.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Gerben
3 maanden geleden

Die meerderheid (volgens mij 50/50 hoor) heeft echt geen idee.
Als je het hebt over de NWO ben je in hun ogen een complotdenker.
Zelfs als ze op de trein stappen en daarna een kamp binnenlopen richting de ‘douche’ hebben ze niets in de gaten.

Net overigens even boodschappen gedaan bij de Lidl (midden van het land). Afgelopen keer was het % mondkapjesdragers +/- 35%. Nu duidelijk hoger, zo’n 50%.
Maar het tijdstip kan natuurlijk ook een rol spelen. Vrij veel 50 plussers deze keer.

Rob
Rob
3 maanden geleden

Dat ze corona overdreven hebben zegt verder niets. We zien in eigen land hoe ze zich ineens weer om draaien en met de leugen meedoen. Of de heersende macht grijpt het aan om nog juist nog meer druk te zetten. Het is in Nederland al door een politicus gezegd: als er geen virus is dan gaat het over gedragsbeïnvloeding. Het is duidelijk dat er geen gevaarlijk virus is dus is het gewoon gedragsbeïnvloeding. En velen tuinen er in. Het zou mooi zijn als er dan iets zou verbeteren maar als je kunt rekenen dan zou zou ik niet niet zomaar op rekenen.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Rob
3 maanden geleden

Wat ik vooral vreemd vind, is dat openlijk wordt toegegeven, in de MSM notabene, dát het om gedragsbeïnvloeding gaat en die kapjes niet helpen om een virus tegen te houden.
En tóch dragen mensen zo’n ding terwijl het niet verplicht is.
What the fuck is wrong with you people???

salvar
salvar
Reactie op  Veterans_Resistance
3 maanden geleden

@Veterans_Resistance
ja ik verbaas me daar ook over.
als het niet verplicht is ga toch geen muilkorf op doen.
dan denk het zal wel , hoe gek kan je wezen.

biker
biker
Reactie op  Veterans_Resistance
3 maanden geleden

Wat er mis is met het overgrote deel van de bevolking is dat ze te dom dan wel te lui zijn om na te denken. Het is net wat de duitse zanger Herbert Groenemeyer zingt in zijn lied “luxus”: “wir wollen keinen einfluss, wir werden gern regiert”. En die mentaliteit zet de deur wagenwijd open voor allerlei despoten.

Hoop
Hoop
Reactie op  Rob
3 maanden geleden

Het lijkt er wel heel erg op dat ze worden gechanteerd.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Hoop
3 maanden geleden

@ allen hierboven:

Als deze mensen wordt verteld dat ze op hun hoofd door de winkel moeten omdat het virus dan van ze afvalt, en dat er een medewerker achteraan loopt met stoffer en blik om het virus op te vegen, dan geloven en doen ze dat.
Ik probeer er maar om te lachen.
Wat zijn wij hier toch eigenlijk intelligent hè!?
😁

Petrus
Petrus
3 maanden geleden

Onze landelijke media zal vanuit zichzelf niet toegeven van, wij hebben het overdreven
Dat gebeurt alleen als zij gedwongen worden door wie dan ook.

Petrus
Petrus
3 maanden geleden

De nederlandse regering en kamers zullen dat alleen onder dwang toegeven

GertJ
GertJ
3 maanden geleden

Er is maar één remedie tegen Covid-19 wat écht helpt: rust, regelmaat en reinheid. En natuurlijk je dagelijkse portie lichaamsbeweging.

Zo’n smoelboerka gaat dat echt niet oplossen.

berry
berry
Reactie op  GertJ
3 maanden geleden

Er is geen remedie want er is geen virus. De rest is gewoon zorgen dat je in goede conditie bent, maar dat is altijd goed voor de weerstand.

x

Check Also

huisarts

Deze huisarts vaccineert zijn patiënten liever niet tegen corona: ‘Onvoldoende getest’

Huisarts Symen Tol uit Volendam wil zijn ...

corona

12.000 mensen testen positief op corona ondanks coronavaccin

In Israël zijn meer dan 12.400 mensen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

45
0
We lezen graag je reactie!x