BuitenlandCorona

Duitse publieke omroep geeft toe: Ja, we hebben corona overdreven

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Maandag was in ARD Extra, een programma van de Duitse publieke omroep, opvallend veel ruimte voor kritische geluiden. De strekking: ja, we hebben corona overdreven.

De ARD geeft toe veel te veel te hebben gefocust op het aantal positieve testen. Aan de hand van grafieken laat de omroep zien wat het gevaar is van Covid-19 in relatie tot andere doodsoorzaken en griep.

Het blijkt dat er in Duitsland over het gehele jaar gezien sprake is van ondersterfte. Bovendien sterven er veel meer mensen aan hartkwalen en kanker dan aan corona. Nu belandt nog maar 6 procent van alle positief geteste mensen in het ziekenhuis. In maart was dat nog 20 procent.

In het programma kwamen specialisten aan het woord die pleiten voor een andere aanpak: bescherm de ouderen en kwetsbaren, en laat de rest van de samenleving met het virus leven. Met andere woorden: groepsimmuniteit.

Een half jaar te laat en voorzichtig verwoord, maar het is een begin

Fractievoorzitter van FvD in Overijssel Johan Almekinders schrijft: “De Duitse mainstream media komen tot de conclusie dat ze Covid-19 hebben overdreven. Wanneer volgen de NOS en NRC?”

“Jaaaaa! ARD (grootste Duitse publieke tv-zender) brengt eindelijk een redelijk en vrij feitelijk verhaal over corona! Een half jaar te laat en voorzichtig verwoord, maar het is een begin. NPO, Nieuwsuur en NOS, worden jullie eindelijk ook wakker?” vraagt Stefan Noordhoek.

En tv-producent Flavio Pasquino reageert: “Hulde aan de ARD. Eindelijk een reëel verhaal over Covid-19 op de Duitse publieke zender. En ja, het gaat goed en de angst mag stoppen.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
1 jaar geleden

Ja, misschien toch een lichtpuntje ..krijgen ze het nu misschien toch een beetje door, dat de overdrevenheid van dat hele gedoe een overdreven Angst is geweest en misschien dat daardoor toch die Angst ervan meer in evenwicht komt met de feite en fabels. Je zou toch zeggen dat intelligente mensen wel weet wat ze doen en zeggen maar zoals we nu zien dat er toch veel overdrevenheid aan het licht komt is er een groot gebrek daaraan. een mooi gezegde erop ,is al is de leugen toch zo snel de waarheid achterhaalt haar wel., daar lijkt het nu wel op neer te komen veel gekakel erom heen van heel veel hersenloze figuren, ze kakelde maar wat in het rond, hun kop hebben ze weinig gebruik ze lieten zich leiden met van alles en nog erom heen.

wakker
wakker
1 jaar geleden

Dit wisten de lezers hier al, maar de zon begint weer zachtjes te schijnen…

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

De reguliere media, de Duitse althans, gaat voorzichtig ten goede draaien?

Is er hoop of is het een stuiptrekking?

salvar
salvar
1 jaar geleden

bescherm de ouderen en kwetsbaren?
ik hoef niet beschermd te worden.
laat me gvd met rust.

iedereen die denkt dat dit wat uithaalt
komt bedrogen uit.
de tweeling gaat gewoon door en de media en omroepen hier zijn nog smeriger dan in het buurland.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

45
0
We lezen graag je reactie!x