Homepagina » Mens en Dier » Mystieke psychedelische stof aangetroffen in hersenen. Wetenschappers doen unieke ontdekking
Mystieke psychedelische stof aangetroffen in hersenen. Wetenschappers doen unieke ontdekking

Mystieke psychedelische stof aangetroffen in hersenen. Wetenschappers doen unieke ontdekking

Steeds meer mensen reizen af naar Zuid-Amerika om daar ayahuasca te proberen en levensveranderende psychedelische ervaringen te hebben.

Het actieve bestanddeel dat verantwoordelijk is voor deze ervaringen is een molecuul genaamd dimethyltryptamine (DMT).

Een team van de Universiteit van Michigan heeft natuurlijk voorkomend DMT nu voor het eerst aangetroffen in het brein van zoogdieren.

Zetel van de ziel

“DMT bevindt zich niet alleen in planten, maar ook in zoogdieren,” zei onderzoeker Jimo Borjigin.

Tijdens haar onderzoek naar de stof richtte ze zich op de productie van melatonine in de pijnappelklier.

In de 17e eeuw claimde filosoof Rene Descartes dat de pijnappelklier de zetel van de ziel was.

De klier is al vaak gelinkt aan mystieke krachten.

Mysterie

De pijnappelklier, ook wel het derde oog genoemd, is al sinds zijn ontdekking in mysterie gehuld.

Wetenschappers weten inmiddels dat het orgaan een belangrijke rol speelt bij de aanmaak van melatonine en onze interne biologische klok.

Tijdens haar onderzoek kwam Borjigin uit bij het werk van Rick Strassman van de Universiteit van New Mexico.

Die concludeerde in de jaren negentig op basis van experimenten dat de pijnappelklier ook DMT moet aanmaken.

Nog nooit

“Ik zei tegen mezelf: ‘wacht eens even, ik heb jaren met de pijnappelklier gewerkt en heb hier nog nooit iets over gehoord’,” zei Borjigin.

Tijdens een recent onderzoek trof ze inderdaad DMT aan in het brein van ratten.

Ze ontdekte onlangs ook neuronen in het brein met de enzymen die nodig zijn om DMT te maken.

Die bevonden zich niet alleen in de pijnappelklier, maar ook in de neocortex en hippocampus.

Rol

De resultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports.

Borjigin hoopt nu te achterhalen welke rol DMT speelt bij hersenfuncties.

“We weten niet wat het in het brein doet,” zei ze.

[Michigan Medicine]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
1 jaar geleden

Adrenochrome…

Is al jaren bekend. Pinguïns ga je hard op maar kleine kinderen nog harder.

(Klinkt als een slechte grap maar is helaas keiharde waarheid)

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Henk
1 jaar geleden

Ja, verspreid de kennis hierover. Iedereen op de aarde MOET weten dat er een soort van functie is van het eten van hersens. Zo ongelooflijk belangrijk dat iedereen het te weten krijgt!!! Hoe kun je het anders normaliseren?! Het zou gewoon elke dag bij het ontbijt besproken moeten worden in de familie. Wie weet op een dag kan ik kip-pijnappelklier pastij krijgen?! Iedereen wil toch ‘gewoon’ aan de necromantische psychedelische harddrugs? Op een dag zal deze bullshit leiden naar zombie apocalyps massa hysterie, waarbij organen eten van de recentelijk overleden een normale bezigheid word. Leuk heh dit verhaal verspreiden? Voelt goed heh? Waar gaat de volgende plek zijn waar je het op brengt?

Azazel
Azazel
Reactie op  Henk
1 jaar geleden

Adrenochrome is eenTOTAALl andere stof en is eigenlijk geoxideerde adrenaline.

Hier word over DMT (DiMethylTriptamine) gesproken. Een molecuul die vrij komt in de pijnappelklier wanneer het lichaam sterft en is zwaar psychedelisch. Vandaar de zogeheten “bijna-dood” ervaringen. DMT is ook in gesynthetiseerde vorm te verkrijgen op een vrij simpele manier te produceren. Helaas omvat het synthetiseren niet het eten of misbruiken van kinderen maar, men gebruikt hiervoor wel plantmateriaal net als andere drugs (Ephedra=Amfetamine,MDMA en Coca=Cocaïne)

Adrenochrome en de werking daarvan zijn nog steeds een mythe…

Wel is het interessant om je te verdiepen in Adrenochrome…(redactie!???)

Rob
Rob
1 jaar geleden

De ziel zit niet in het hoofd, die zit in de maagstreek. Als je ziel in het hoofd zit dan ga je als mens onderuit. De ziel kan wel weg trekken uit je lichaam naar het hoofd maar dat gebeurt als je bijvoorbeeld in een shock gaat door een gebeurtenis. Dan trekt je bewustzijn het lichaam uit en dan ga je horizontaal en ben je als mens buiten bewustzijn.

Het punt met wetenschappers is dat ze alles alleen maar fysiek en lichamelijk verwoorden. Mensen in de spiritualiteit, tantra, en meer of mensen die gewoon bewust zijn zijn bekend met de zogenoemde chakra’s. Chakra’s zijn universele aspecten (ook aspecten van de ziel) die verspreid over ons lichaam zijn. De basis is om te aarden of te gronden. Het 2de t/m het 5de chakra zijn aspecten die als mens over Zelf expressie gaan. Dan is er het derde oog chakra en dat is om INzicht te kunnen krijgen over zaken of je krijgt een beeld ergens over. Dat werk allemaal energetisch maar dan moet je wel IN je Zelf zijn. Een mens heeft energie dus het lichaam heeft een energie systeem. Dit soort wetenschappers zijn zich daar niet bewust van of ze zijn er niet mee bekend. Dat terwijl het in sommige Oosterse landen al duizenden jaren bekend is. Wetenschappers onderzoeken alles alleen maar buiten eigen lichaam en dan is het lichaam, en dus het fysieke, het enige waar ze mee bezig zijn. Dan zullen ze nooit iets meemaken dat over energie en bewustzijn gaat en dat is het enige waardoor je iets tastbaars mee kunt maken.

Bas van Schie
Bas van Schie
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Dit soort kennis die doorgegeven is door yogi’s die thuis waren in het lichaam, bevat inderdaad kennis die door de huidige wetenschap nog niet ontdekt is.
Helaas is dit soort kennis nu het parade paardje van veel spirituele ego,s geworden.
En veel meer doen deze ego,s er niet mee, dan anderen er mee om de oren slaan.
En dan komt het woord bewustzijn ook nog eens ter sprake alsof zij, precies weten wat dat is.

Maar diep van binnen zijn net zo armoedig als iedereen of zelf meer en hopen dat ze ooit iets tastbaars van de ziel of bewustzijn zullen proeven.
En hoewel in deze groep mensen, veel talent zit, zullen zij door deze kennis gehinderd worden.

Het ego probeert namelijk bewust zijn na te doen en is daar heel raffineert in. Het ego zal zich nooit overgeven.

Rob
Rob
Reactie op  Bas van Schie
1 jaar geleden

@Bas,

Klopt wat je zegt. Spiritualiteit komt dan meestal zweverig over omdat het ook iets is dat in het ego gaat zitten. Het is echter niet de spiritualiteit die de oorzaak is dat het ego geconditioneerd raakt met oordelen, overtuigingen en meer. Het is de wereld van macht en controle die het ego conditioneert. Dat begint al na de geboorte. Thuis door opvoeding, op school door onderwijs en het geloof. Dat zijn de drie zaken waarmee je van jongs af aan mee te maken krijgt. Daardoor raakt het ego al geconditioneerd. Je bent als kind niet opgewassen tegen die wereld dus je kunt je er ook niet tegen verzetten. Daar heb je dan de kracht helemaal niet voor. Maar dat heeft ook te maken met de toestand van de ziel. Het bewustzijn gaat over de ziel en dat bewustzijn is altijd in een soort slaap – of waaktoestand geweest. Dat is in de jongere generaties tegenwoordig anders.

Mensen die dan van jongs af aan al geconditioneerd raken gaan op een gegeven moment vaak iets missen en dan gaan ze op zoek. Dan zoeken ze in allerlei zaken waaronder spiritualiteit. Maar er is meer dan dat om in te zoeken. Dan gebeurt het inderdaad dat ook dat in het ego gaat zitten als overtuigingen etc want het ego was al geconditioneerd. Dan komen er gewoon nieuwe overtuigingen bij maar er verandert in feite niets. Alhoewel er dan wel zijn die toch meer van de energie gaan ervaren maar dat is nog steeds allemaal naar buiten gericht terwijl het om je eigen energie gaat, niet om dat van de ander. Je moet je eigen energie leren kennen / bewust worden als er iets wil veranderen en je iets tastbaars wilt ervaren. Dat wordt tastbaarder als het bewustzijn van de ziel daar bij komt. En dan kan het ook gebeuren dat je je eigen ziel dingen gaat horen of voelen zeggen en zo wordt dan ook tastbaar dat die in de maagstreek zit, achter de zonnevlecht.

Voor wat ik heb geleerd is de natuurlijke betekenis van het ego ‘het begrijpen van de wereld van tegenstellingen. Dan kunnen we vanuit ons Zelf ook de eenheid gaan begrijpen. Dat het ego het bewustzijn probeert na te doen kan in feite niet. Het ego is niet universeel, het is alleen een menselijk deel in het leven als het ego vrij wordt van alle conditionering. Dat gebeurt alleen niet in het ego zelf maar het kan wel gebeuren dat het ego ineens stil wordt als je je eigen leven gaat leven vanuit je Zelf en je spanning gaat verwerken door emotie. Daardoor bouw je je energie weer op en dan kan het ego op een gegeven moment door krijgen dat hij daar geen controle over kan houden. Dan kan het gebeuren dat het ineens stil is in je hoofd. En zo wordt dan duidelijk dat ego, Zelf en ziel uiteindelijk onderdelen van het hele mens-zijn zijn. Je mens-zijn moet alleen genezen van alles wat van de wereld van macht en controle kom en dat gaat weer veel verder dan eigen leven. Dat is weer op het niveau van de ziel.

Uiteindelijk gaat het dan niet over kennis maar over bewust ZIJN, vanuit de ziel gezien. Daar kom je in feite door niets van buitenaf, alleen van binnenuit. Iemand zei ooit eens tegen mij ‘de hemel op aarde is in je eigen lichaam (in je Zelf)’. Maar guess what. De hel op Aarde is dan ook in eigen lichaam en DAT is de wereld van macht en controle. Over armoede gesproken, niemand is rijk in een wereld van macht en controle want niemand kent de waarde van het leven, dat überhaupt niet in geld of materie is uit te drukken. Om dat echt tastbaar te krijgen is het bewustzijn van de ziel weer belangrijk om de waarde van het leven te leren kennen waarbij het ego weer stil is en zijn eigen natuurlijke functie heeft. Zo kom je uiteindelijk uit op het feit dat alles in eigen lichaam is en alles vrij moet zijn om als mens bewust je Zelf te zijn. Maar dat hele mens-zijn staat meestal ook onder spanning, afkomstig van de wereld van macht en controle. Dat beperkt dus ook je ego, je Zelf en je ziel. Daarom moet weer het hele mens-zijn genezen. Dat gebeurt niet door kennis of informatie maar door in eigen leven alles te verwerken wat van macht afkomstig is (spanning).

Elise
Elise
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

@Rob Interessant schrijven. Maar wat doe je als je geest heel snel werkt en je lichamelijke handelingen(door ziekte) heel langzaam zijn? Dan pas je je aan aan je lichaam. Maar dat is moeilijk, want de geest neemt je gebrek over, zoals iemand die doof is beter gaat zien. Heb je een tip om dit meer in balans te krijgen?
Over armoede: ik zie de natuur en kleine dingen altijd al. Kan daar echt van genieten/gelukkig van zijn.
Maar langdurige financiële armoede zorgt toch echt voor chronische stress.
Zoals je al zei: het systeem(technocratisch) waarin we leven werkt niet echt bevorderlijk om balans te krijgen/om gezond te blijven.
Voor alsnog werkt het beste bij mij: in het nu leven en mensen die mij teveel spanning bezorgen op een afstand te houden.(en dat is niet altijd leuk voor die mensen).
Nog een vraagje: hoe kun je egoïstisch zijn(om te helen) zonder dat je daarbij iemand kwetst. En als je weer uit deze bubbel wilt komen hoe bescherm je jezelf?

x

Check Also

3 oorzaken waarom je niet stopt met roken

Roken: 3 Oorzaken waarom je NIET stopt

Iedereen weet dat roken slecht is voor ...

mondkapjes

Neuroloog waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Brein raakt blijvend beschadigd’

De Duitse neuroloog Margareta Griesz-Brisson waarschuwt voor ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x