Universum

Kosmoloog zegt dat vreemd signaal mogelijk bewijs is voor parallel universum

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een analyse zou blijken dat ons heelal ooit in botsing is gekomen met een parallel universum. Zo’n parallel universum zou net als het onze in een soort bel rondzweven in het multiversum.

Als deze bellen te dicht bij elkaar in de buurt komen, kunnen ze op elkaar botsen. Tijdens deze tijdelijke samensmelting kan materiaal van het ene universum in het andere belanden, waardoor er als het ware een vingerafdruk wordt achtergelaten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Andere eigenschappen

Ranga-Ram Chary, een kosmoloog van het California Institute of Technology, is van mening dat we het beste in de kosmische achtergrondstraling kunnen gaan speuren naar zo’n vingerafdruk. Na een uitgebreide analyse ontdekte Chary een signaal dat bij een golflengte van 143 gigahertz liefst 4500 keer sterker was dan het zou moeten zijn, gebaseerd op het aantal protonen en elektronen dat volgens wetenschappers bestond in het prille heelal.

Wellicht komt dat doordat ons heelal ooit botste met een ander heelal, aldus de astronoom. Dat universum zou andere eigenschappen moeten hebben dan het onze. In dit heelal zouden per lichtdeeltje 65 keer zoveel protonen en neutronen voorkomen als bij ons.

Ruis

Er is een kans van 30 procent dat het mysterieuze signaal ruis is en geen echt signaal, maar het is ook mogelijk dat het echt is en bestaat omdat een parallel universum materie achterliet in ons eigen universum.

Chary houdt nog wel een slag om de arm. “Ongewone beweringen over bijvoorbeeld aanwijzingen voor het bestaan van andere universa moeten worden gestaafd met heel veel bewijs,” zei hij.

[USA Today]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Westbound
Westbound
8 jaren geleden

Allemaal waanzinnig interessant om te lezen, maar het blijven hypothesen die statistisch niet getoetst kunnen worden. Bovendien heeft de mensheid momenteel andere problemen om zich mee bezig te houden.

Haya
Haya
8 jaren geleden

Parallelle universa…. pffff betekent eigenlijk dat wij in meerdere universa ons leven beleven. Toch?

Quasar
Quasar
8 jaren geleden

off topic: heel relaxed voor het herstellen van het oude reactie systeem. Heb helemaal niks met Facebook en ben blij weer mijn reactie achter te kunnen laten.

on topic: @Haya Hoop dat het in die andere universa dan wel beter gaat met de mensheid. En hoe komt die Ranga-Ram op die 30% kans??? Hoeveel dingen kunnen het wel niet zijn waar wij misschien nog helemaal niks van weten…

Mars
Mars
8 jaren geleden

Mogelijk bewijs, zou kunnen,ze denken, wij denken, vermoedelijk . Gissen is niet moeilijk. Het lijkt er meer en meer op dat wij alleen zijn.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x