Homepagina » Universum » Kosmoloog zegt dat vreemd signaal mogelijk bewijs is voor parallel universum
Kosmoloog zegt dat vreemd signaal mogelijk bewijs is voor parallel universum

Kosmoloog zegt dat vreemd signaal mogelijk bewijs is voor parallel universum

Uit een analyse zou blijken dat ons heelal ooit in botsing is gekomen met een parallel universum. Zo’n parallel universum zou net als het onze in een soort bel rondzweven in het multiversum.

Als deze bellen te dicht bij elkaar in de buurt komen, kunnen ze op elkaar botsen. Tijdens deze tijdelijke samensmelting kan materiaal van het ene universum in het andere belanden, waardoor er als het ware een vingerafdruk wordt achtergelaten.

Andere eigenschappen

Ranga-Ram Chary, een kosmoloog van het California Institute of Technology, is van mening dat we het beste in de kosmische achtergrondstraling kunnen gaan speuren naar zo’n vingerafdruk. Na een uitgebreide analyse ontdekte Chary een signaal dat bij een golflengte van 143 gigahertz liefst 4500 keer sterker was dan het zou moeten zijn, gebaseerd op het aantal protonen en elektronen dat volgens wetenschappers bestond in het prille heelal.

Wellicht komt dat doordat ons heelal ooit botste met een ander heelal, aldus de astronoom. Dat universum zou andere eigenschappen moeten hebben dan het onze. In dit heelal zouden per lichtdeeltje 65 keer zoveel protonen en neutronen voorkomen als bij ons.

Ruis

Er is een kans van 30 procent dat het mysterieuze signaal ruis is en geen echt signaal, maar het is ook mogelijk dat het echt is en bestaat omdat een parallel universum materie achterliet in ons eigen universum.

Chary houdt nog wel een slag om de arm. “Ongewone beweringen over bijvoorbeeld aanwijzingen voor het bestaan van andere universa moeten worden gestaafd met heel veel bewijs,” zei hij.

[USA Today]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Westbound schreef:

  Allemaal waanzinnig interessant om te lezen, maar het blijven hypothesen die statistisch niet getoetst kunnen worden. Bovendien heeft de mensheid momenteel andere problemen om zich mee bezig te houden.

 • Haya schreef:

  Parallelle universa…. pffff betekent eigenlijk dat wij in meerdere universa ons leven beleven. Toch?

  • Jer schreef:

   Klopt, maar in die andere universa’s leven wij een hele andere leven. Om zo te zeggen: Alternatieve tijdlijnen. Elke gedachtes, beslissingen en acties die wij nemen, veranderd weer de toekomst, omdat de toekomst nooit vaststaat. Voorbeeld: Je besluit iemand te vermoorden, maar je doet het niet, dan gebeurt er niks in ons huidige realiteit, maar in die alternatieve realiteit/parallel universum heb je wel die besluit genomen en heb je wel iemand vermoord. Ik kan het niet duidelijker uitleggen, maar dat je wel begrijpt wat ik hiermee bedoel.

 • Quasar schreef:

  off topic: heel relaxed voor het herstellen van het oude reactie systeem. Heb helemaal niks met Facebook en ben blij weer mijn reactie achter te kunnen laten.

  on topic: @Haya Hoop dat het in die andere universa dan wel beter gaat met de mensheid. En hoe komt die Ranga-Ram op die 30% kans??? Hoeveel dingen kunnen het wel niet zijn waar wij misschien nog helemaal niks van weten…

 • Mars schreef:

  Mogelijk bewijs, zou kunnen,ze denken, wij denken, vermoedelijk . Gissen is niet moeilijk. Het lijkt er meer en meer op dat wij alleen zijn.

  • Westbound schreef:

   Geleerden beweren….Professoren menen….. wellicht….. hoogstwaarschijnlijk….wetenschappers vermoeden…..
   Maar een evident bewijs wordt er nooit geleverd. En dat kán ook niet, omdat het er niet IS.

   Graancirkels, ufo’s, aliëns, parallelle universa….. BULLSH*T! Maar ach, het houdt de meesten bezig en sommigen verdienen er hun goedbelegde boterham mee.

   • Adam schreef:

    Wel ja Westbound, steek je kop maar weer eens in het zand. er zijn meerdere universa beste. en ufo`s en aliëns zijn zeer zeker geen bullshit. we zijn zeker niet alleen.

 • Hawks schreef:

  Mmm…

  De achterliggende aanname hier is dat de natuurwetten, inclusief Constanten, in ons universum dezelfde zijn als in andere universa, of tenminste in die waarmee de onze in botsiing zou zijn geweest. Dan kan de ‘30%’ kloppen. Mijn gevoel echter zegt mij dat dit wel heel onwaarschijnlijk is. Jammer ook dat die aanname niet in het onderzoek staat.

 • Ad de Pree schreef:

  Volgens de profeet Jacob Lorber bevindt ons universum zich in een bol, de wanden van de bol zijn als kristal en weerkaatsen al het licht. Er zijn volgens hem veel van die bollen, die in het oneindige niets drijven in de vorm van een mensenlichaam. Hier wordt weer iets bewezen, dat deze profeet het bij het rechte eind had, net zo als zijn andere reeds uitgekomen voorspellingen. Over hem kan je lezen in het boek de profeet Jacob Lorber, door Kurt Eggenstein.

 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  Hongaarse wetenschappers ontdekken 'mysterieuze vijfde natuurkracht'. Dit kan een gamechanger zijn

  Hongaarse wetenschappers ontdekken ‘mysterieuze vijfde natuurkracht’. Dit kan een gamechanger zijn

  Wetenschappers hebben naar eigen zeggen een vijfde ...

  >