Universum

Astronomen: Aarde moet nog een maan hebben

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een studie naar de manier waarop asteroïden worden aangetrokken door de zwaartekracht van de Aarde suggereert dat onze planeet op elk gegeven ogenblik tenminste één extra maan moet hebben.

In 2006 werd tijdens de Catalina Sky Survey in Arizona opgemerkt dat een mysterieus hemellichaam rond de Aarde begon te draaien.

Dit object leek qua kleur opvallend op de titaniumwitte verf die werd gebruikt voor de Saturnus V-raketten. Het is bekend dat diverse rakettrappen zich in een baan om de Aarde bevinden.

Het object, 2006 RH120, bleek een kleine asteroïde te zijn, een natuurlijke satelliet zoals de Maan. In september 2006 werd het gevangen door de zwaartekracht van de Aarde en het verliet ons in juni 2007 weer.

Het was het eerste gedocumenteerde voorbeeld van een tijdelijke maan. Maar er moeten meer voorbeelden zijn, aldus Mikael Granvik en collega’s van de Universiteit van Hawaï in Honolulu. Zij hebben in kaart gebracht hoe de Aarde en de Maan deze objecten aantrekken om te begrijpen hoe vaak we kunnen verwachten extra manen te hebben en hoelang ze bij ons zullen blijven.

“Op elk gegeven ogenblik moet er tenminste één natuurlijke satelliet met een diameter van een meter rond onze planeet draaien,” zei Granvik. Deze objecten blijven ongeveer 10 maanden bij ons. Op dit moment zou de Aarde een extra maan van een meter in doorsnee moeten hebben. Volgende stap is een ruimtemissie naar een asteroïde dicht bij de Aarde.

Bron: Technologyreview.com

Gerelateerd: Aarde vindt nieuwe metgezel in baan om de Zon

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x