Gezondheid

Gouden Windei: Rundervink vol E-nummers en verborgen smaakversterker in soep

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De genomineerden voor het Gouden Windei 2014, de verkiezing van voedselwaakhond foodwatch over het meest misleidende voedingsproduct, zijn bekend. In de running zijn onder meer een stuk vlees dat ambachtelijk claimt te zijn, maar vol zit met suiker, E-nummers en opgespoten is met water, ‘authentieke’ Surinaamse roti’s uit een Nederlandse tortillafabriek en ontbijtbiscuit waar meer suiker in zit dan in koekjes.

Op de website van foodwatch kan worden gestemd, de winnaar wordt op 1 oktober bekendgemaakt. Afgelopen jaar werd Natrena Stevia Kristalpoeder het vaakst gekozen als meest misleidende product. De verkiezing is vijf jaar geleden in het leven geroepen als protest tegen claims die op verpakkingen staan, maar niet worden waargemaakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ambacht Rundervink van Albert Heijn is met water ingespoten en bevat vijf verschillende soorten suiker en maar liefst zeven E-nummers. De voedselwaakhond spreekt van ‘een belediging voor slagers’. Knorr Boeren Groente Soep van Unilever vermeldt op de verpakking dat het zonder toegevoegde smaakversterkers is gemaakt, maar er blijkt gistextract in te zitten. In de praktijk wordt het gebruikt als smaakversterker omdat er veel glutamaat in zit.

Capri-Sun Multivitamin van Coca-Cola is vooral voor kinderen bedoeld, maar bevat bijna net zoveel suiker als cola. BelVita Breakfast Meergranen wordt gepresenteerd als ‘ontbijt dat energie geeft voor de hele ochtend’, maar bestaat voor een vijfde deel uit suiker. De Surinaamse Roti’s van Rosita’s tot slot komen uit een Nederlandse tortillafabriek en hebben een totaal andere structuur dan het origineel.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nunki
nunki
9 jaren geleden

Ik leef nog altijd, dus het zal allemaal wel meevallen met de slechtheid van ons voer. Wel jammer dat de vink slecht scoort. Zelf maken is net zo handig. Als ik visite van kennisen krijg, spuit ik ook altijd de helft van het vleesgewicht met water in. Je hebt dan voor weinig heel veel vlees. Zo verbloem je prima de armoede waarin je leeft. Want niet het slechte voer is het probleem, maar het feit dat ik te weinig verdien, om naar de ecosupermarkt of bioslager te kunnen gaan is het probleem. Als je arm bent, koop je het voedsel naar gelang je beurs. En dat is dus cheapassvoer, waarin veel kunstmatige rommel zit.

Pieter
Pieter
9 jaren geleden

Moet je aan je huisdier geven, misschien dat de “dierenbescherming” dan in echte effectieve actie komt.

judith
judith
9 jaren geleden

Jij leeft nog nunki, maar al die Kanker patiënten, mensen met overgewicht en chronische ziekten dan??? Juist! Die bestaan dankzij de troep van de voedings industrie

Netty
Netty
9 jaren geleden

Tja er van uitgaande dat je nog leeft na het eten van al ons bewerkt voedsel vindt ik een kromme gedachte.Dus we roken gewoon door want we hebben nog geen kanker,nemen nog een flinke borrel want mijn lever is nog niet aangetast!Eten gewoon alle chemische zooi,ieder zijn keus!
Goed dat Footwatch er is om ons te laten zien wat er met ons voedsel aan de hand is!
Je hoeft echt niet naar een natuur winkel om gezond voedsel te kopen,en het is duur?
Vaak zijn al die kant en klaar producten duur,zeker als je weet dat er water aan toegevoegd is!

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x