Homepagina » Universum » NASA doet grote aankondiging over leven op Mars. Wat heeft het ruimteagentschap ontdekt op de rode planeet?
NASA doet grote aankondiging over leven op Mars. Wat heeft het ruimteagentschap ontdekt op de rode planeet?

NASA doet grote aankondiging over leven op Mars. Wat heeft het ruimteagentschap ontdekt op de rode planeet?

De NASA houdt deze week een persconferentie over de nieuwste ontdekkingen op Mars. Er is nog weinig bekend over de mysterieuze aankondiging, die op donderdag zal worden gedaan.

Het ruimteagentschap heeft alleen gezegd dat de aankondiging betrekking heeft op nieuwe wetenschappelijke resultaten van NASA’s Marsrover Curiosity.

Het is goed mogelijk dat de nieuwe resultaten verband houden met leven op Mars, schrijft de Daily Mail.

Grondboringen

Curiosity is na 18 maanden voor het eerst begonnen met het doen van grondboringen. Wellicht heeft de rover iets opgegraven.

In oktober werden plannen om bodemmonsters te nemen gestaakt vanwege mechanische problemen.

NASA-wetenschappers ontwikkelden een nieuwe techniek waarmee Curiosity alsnog boringen kon uitvoeren met behulp van de robotarm.

Succesvol getest

Het ontwikkelen van de methode, die op 20 mei succesvol werd getest op Mars, duurde bijna een jaar.

De persconferentie is live te volgen op de website van de NASA, Facebook, Twitch, Ustream, YouTube en Twitter.

De Marsrover werd op 26 november 2011 gelanceerd vanaf Cape Canaveral in Florida. Curiosity werd naar de rode planeet gestuurd om te onderzoeken of zij leven kan ondersteunen en of er water is.

Bewijs van leven

Het karretje heeft inmiddels zo’n 18 kilometer afgelegd. In 2020 moet een nieuwe rover bodemmateriaal mee terug naar de aarde nemen.

Ook de Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft een rover naar Mars gestuurd. De ExoMars moet in 2021 de planeet bereiken en gaat zoeken naar bewijs van leven.

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. lol, NASA en persconferenties… al zolang ik leef kondigt NASA met veel bombarie persconferenties aan, om vervolgens helemaal niets interessants te melden. de kans dat NASA nu gaat aankondigen dat ze leven op mars hebben gevonden, is 0,0.

  NASA is een onderdeel van het amerikaanse leger, en die hebben als doel om zaken voor het grote publiek verborgen te houden, niet te onthullen.

  22 likes
 2. BOEIEN??? Lekker interessant……..
  Zorg eerst maar dat het op je eigen planeet op rolletjes loopt!

  Stelletje dwazen……

  15 likes
 3. De trollen met hun platte aarde ideeën zijn ook weer gearriveerd op onze bol…
  Wederom denken ze met nietszeggende YouTube linkjes ‘bewijs’ te kunnen leveren. Links waar niemand op klikt tenzij je echt niks te doen hebt.
  Verder natuurlijk off-topic, het ging hier om mogelijk leven op Mars.
  Ik wacht nog steeds op de beelden van de afgrond van onze zogenaamde platte aarde. Die komen niet want het is een sprookje.

  8 likes
  • Ik klik er anders graag op. Beter vermaak is er bijna niet.

   5 likes
  • Niet allemaal over één kam scheren hoor. Net zoals iemand, door onderzoek, toevallig penicilline ontdekte, werd er ontdekt dat er een hele maanlanding in een studio gemaakt was. Die, in geval van nood, de “live” uitzending zou kunnen vervangen. Falen was toen geen optie.

   Nasa moet nu weer resultaten tonen voor het geld dat ze opslokken. Het budget verzekeren voor volgend jaar.

   0 likes
 4. Wat een slimme man was Klaas Dijkstra, hij had al door dat er geen kromming van de aarde aanwezig is op aarde.
  En wat blijkt nu net zoals de SCI afbeelding van de Aarde, is Mars niets meer dan dat om een beeld in de hersenen van de mensen te plaatsen van iets wat in het echt niet bestaat.
  Hij begon met zijn onderzoek in 1931, kwam in 1947 met zijn bewering dat de Aarde plat is en hield vast aan zijn theorie van de platte Aarde tot aan zijn overlijden in 1969.

  Dijkstra noemde de aanhangers van de theorie dat de Aarde bol is, bollandisten. Ook na de Apollo-ruimtevluchten en de daarbij gepubliceerde foto’s van de Aarde in 1968 hield Dijkstra vast aan zijn theorie:

  De waarheid komt aan het licht mbt de leugens, afbeeldingen en formules die niet in overeenstemming zijn met de werkelijkheid van een radius die ook nergens terug te vinden is.

  Mick West van Meta Bunk wordt hier letterlijk de nek omgedraaid, en maar goed ook voor degene die de waarheid boven tafel wil hebben.

  No Science – No Model – Globe Debunked – Flat Earth Debate – Mick West Metabunk
  https://www.youtube.com/watch?v=NObb1OCzcTo&t=26s

  Je hebt gelijk Klaas Dijkstra 2 laten we eerst maar eens zorgen dat onze Plane op rolletjes loopt, we weten in middels wel waar dat probleem te vinden is.

  Stelletje psychopaten…….

  1 likes
  • je hebt zelf een plat hoofd…..

   9 likes
  • Ik applaudisseer gedegen onderzoek op dingen. Hierdoor doen we niet meer aan aderlaten of leren we dat bomen voor elkaar zorgen en met elkaar communiceren. Ook platte aarde onderzoek, maar ik heb tot nu toe weinig overtuigend bewijs gezien. Je video is “meh”, warrig, bevat circulaire logica en de host is een woordsmit die anderen onder druk zet om fouten te maken een dus tijdverlies. Dus op Everest is de radius R het zelfde als in de Mariana groef; want constant? science != scientific method. “science” zijn 3 dingen…https://en.wikipedia.org/wiki/Science zeg dat maar tegen je oelenwapper van een radio host.

   Hoe weten we dat de aarde rond is? Oude Natuurkundigen met Zonnewijzers. Stok in de grond. 90 graden aan alle kanten, dus recht. kortste schaduw meten, tijd opschrijven (waterklok). Op een kameel naar 60km verderop. Daar noteerde een andere de kortste schaduw en de hoek naar het magnetisch noorden. Proportie tussen hoogte stok en schaduw en verschil in hoek op het zelfde tijdstip is Triangulatie… bolle aarde want naar “boven” is niet de zelfde vector.
   Andere manier, minder omslachtig, ook een arabier: https://www.quora.com/When-and-how-did-scientists-measure-the-radius-of-the-earth

   Tegenwoordig zijn er spiegels op de maan, dus daar kan het nu ook mee.

   Je citeert Wikipedia en vermeld je bron niet (https://nl.wikipedia.org/wiki/Klaas_Dijkstra) noch dat hij morosoof is.

   conclusie: Je bent een troll…

   0 likes
 5. Er was ooit leven op Mars. Maar intergalactische atoomoorlogen hebben daar een einde aan gemaakt. Ze zullen misschien de restanten ervan vinden.

  8 likes
 6. die NASA heeft weinig in zijn MARS

  6 likes
 7. Nou, het was het wachten best wel waard. Interessant…. NASA vindt organisch materiaal in rotsen op Mars –> https://www.ad.nl/wetenschap/nasa-vindt-organisch-materiaal-in-rotsen-op-mars~a8e5bf538/

  3 likes
 8. Ja Predator, Nasa heeft de mensheid van alles doen geloven totdat we er dieper in gedoken zijn om te controleren of de informatie wel klopt.
  De realiteit ziet er toch echt anders uit, hoe kan het toch dat mensen in leugenaars blijven geloven en niet zien wat er echt aan de hand is ?

  CHALLENGER ACTOR-NOTS STILL ALIVE
  https://www.youtube.com/watch?v=JmxmsWe49UY

  Denkt je dat het toeval is dat Werner V Braun Psalm 19 op zijn grafsteen heeft?
  Niet voor niets dat je nooit een opname krijgt te zien dat een space schip door de atmosfeer naar een vacuum gaat of andersom.
  En die prachtige opname van de eclipse vanuit de ISS, ook al niet of een simpele foto genomen van iemand van boven naar beneden.
  Een vacuum en een atmosfeer waar het me logisch lijkt dat er een luchtdichte afscheiding tussen zit anders gaan die twee niet samen.
  Gravity zal weer het antwoord zijn om de gemoederen tot rust te brengen en om de mensheid in slaaptoestand te houden..

  2 likes
 9. Wat hebben we aan een aankondiging van een aankondiging waarvan niemand weet wat er aangekondigd gaat worden?

  2 likes
 10. No Science – No Model – Globe Debunked – Flat Earth Debate – Mick West Metabunk
  https://www.youtube.com/watch?v=NObb1OCzcTo&t=26s

  1 likes
 11. Nasa bestaat dat nog? Haal nasa en lockheed uit de lucht met hun gore strepen.

  1 likes
 12. Ik denk zelf dat de aarde 4 kant is! En waarom? Wij zien alles rond door onze ronde pupillen. Dus het is gewoon 4 kant alle elementen kloppen N/O/W/Z & 2 × 36 = 72 past mooi in een 4 kant.

  1 likes
 13. Ha ha ha ha ha..Die Nasa toch.Overal om ons heen zijn er sporen te vinden van buitenaardse beschavingen die de aarde bezochten cq bezoeken..”goden” ..en Nasa komt wer met een bacteriesoort aan die ze gevonden hebben.In wat voor tijd denkt Nasa dat we leven..Zoeken hun nou werkelijk naar bacterien?..
  En dat geloven wij?.pffff

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...