BinnenlandCorona

70% Nederlanders voorstander van coronapaspoort? Hoe ze de kluit belazeren

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zeventig procent van de Nederlanders ziet coronapaspoort wel zitten, twitterde RTL Nieuws vrijdag. De nieuwssite baseerde zich daarbij op een onderzoek van het RIVM. Het bericht zorgde voor de nodige deining.

Het betreft dit onderzoek. Het RIVM vroeg naar het draagvlak voor dit paspoort. Deelnemers is gevraagd of zij het ermee eens zouden zijn dat mensen toegang krijgen tot bepaalde locaties en evenementen als zij zijn gevaccineerd, een recente negatieve testuitslag hebben of kort geleden een bewezen doorgemaakte infectie hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Cijfers laten zien dat respectievelijk 70 en 68 procent van de deelnemers achter het paspoort zou staan onder de eerste twee condities (vaccinatie of negatieve test), aldus het RIVM. Steun voor het coronapaspoort is niet sterk afhankelijk van het type locatie of evenement waarvoor het gebruikt zou worden: 65 tot 76 procent van de deelnemers zou het coronapaspoort steunen voor toegang tot evenementen, culturele locaties, werklocaties en onderwijsinstellingen, stelt het instituut.

Geen voorstander van een verplicht coronapaspoort

De mediaberichten naar aanleiding van het onderzoek leiden tot gefronste wenkbrauwen. Zo schrijft auteur en marktonderzoeker Hans van Tellingen op Twitter dat het RIVM helemaal niet gevraagd heeft of men voorstander is van zo’n paspoort.

“Het RIVM heeft alleen gevraagd of iemand mét coronapaspoort toegang mag krijgen en dan zegt 70 procent ‘ja’,” licht hij toe. “Die mensen zijn vaak geen voorstander van een verplicht coronapaspoort.”

125.000 keer

Veel mensen zitten niet te wachten op dit soort paspoorten. Een petitie van Bas Filippini, partijleider van Vrij en Sociaal Nederland, voor een open samenleving, zonder test- en vaccinatiedwang, is al meer dan 125.000 keer ondertekend.

De petitie is onder andere getekend door FVD-voorman Thierry Baudet en Kamerlid Wybren van Haga (FVD). “Ook ik heb getekend. Teken ook!” schrijft Baudet. Van Haga voegt toe:

4.7 64 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Realistic
Realistic
3 jaren geleden

Mensen zijn knettergek aan het worden. Zie hoe dom de mens is.Het verdient niet beter.Een volk van schapen heeft wolfen als leiders.

ster
ster
3 jaren geleden

De vraag had moeten zijn:

Vind je dat de mensen alleen een corona-paspoort overal naar binnen moeten kunnen of dat ook mensen zonder deze corona paspoort overal toegang zouden moeten krijgen.
Dan was de vraag eerlijk geweest.

Arnie
Arnie
3 jaren geleden

De rest en contolle maatschappij gaat het vrije leven aan banden leggen en daar is een goede rede voor, we worden in de toekomst met zijn alle in grote mega steden gepropt, een wandeling op de Veluwe kan dan alleen nog digitaal, wie dan toch de Veluwe op wil zal via een chip in zijn hoofd op afstand tot stoppen gebracht worden en wordt je voor twee weken in je huis opgesloten.
Dat is wat ons te wachten staat als we nu niet in opstand komen.

De Wakkere
De Wakkere
3 jaren geleden

Ja natuurlijk is dat het nieuws wat voorgeschoteld wordt. De meeste mensen die ik ken geven aan geen vaccinatiepaspoort te accepteren. Dus weer een grote leugen. Oh wat zal ik blij zijn als het hele zootje is opgepakt en veroordeeld.

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x