Homepagina » Gezondheid » Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit
hormoongif

Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

Groenten en fruit uit de supermarkt zijn in veel gevallen vervuild met hormoongif, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Deze hormoonverstorende bestrijdingsmiddelen kunnen voor gezondheidsproblemen zorgen.

Uit onderzoek van voedseladviseur René Houkema in opdracht van Trouw blijkt dat op 21 procent van de groenten, 19 procent van het fruit en 28 procent van de kruiden in de supermarkt gifresten zitten.

3000

Houkema analyseerde 3000 monsters die waren afgenomen door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Als jonge kinderen worden blootgesteld aan hormoongif, kan dat op latere leeftijd leiden tot onder meer obesitas, diabetes, onvruchtbaarheid, autisme of ADHD, aldus experts.

Houkema ontdekte dat vooral producten die van buiten Europa komen vervuild zijn met dit soort bestrijdingsmiddelen.

Biologische producten

Maar het gif is ook gevonden op Spaanse nectarines, druiven en perziken, en Nederlandse aardbeien, spruitjes, appels en komkommers.

Aangezien de stoffen doordringen tot in het product, kun je ze er niet zomaar even afspoelen met water.

“Als je geen risico wilt lopen, kies dan voor biologische producten,” zegt Houkema.

Aanval op de gezondheid

De supermarkten laten weten dat het onderzoek geen reden is om producten uit de schappen te gaan halen.

Milieuorganisatie Pan Europe wijst er verder op dat er sinds 2011 meer dan 180 bestrijdingsmiddelen zijn toegelaten in Europa zonder dat ze zijn getest op risico’s.

De organisatie spreekt van ‘een aanval op de gezondheid van de Europese burger’.

[Trouw, RTL Nieuws]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Willem schreef:

  Was het nou Bayer wat Monsanto had over genomen of andersom ?

  Niemand lijkt te ontkomen aan het vergiftigings proces van lichaam en geest , denk je dat je gezonde dingen eet , wordt ke nog stelselmatig vergiftigd !!

  14 likes
 • exegese schreef:

  De organisatie spreekt van ‘een aanval op de gezondheid van de Europese burger’.

  Was dat maar waar. Dit is slechts 1 van de onnoemelijk vele aanslagen op onze gezondheid. Zoals ik zo vaak zeg, er woedt een oorlog tegen de mensheid op nagenoeg alle denkbare vlakken. Het mag een wonder heten dat we nog niet allemaal op sterven na dood zijn. Het ergste is eigenlijk dat het allemaal al lang bekend is maar er helemaal niets tegen gedaan wordt, de mensheid is totaal murf van alle gif en misleidingen dat het zich ogenschijnlijk weerloos en achteloos domweg vrijwillig naar de slachtbank laat leiden. Sommigen schreeuwen moord en brand maar niemand die echt iets doet. Geld is belangrijker dan mensen geworden. Geld is van den duuvel, het heeft geen ziel en ons mensen feitelijk niet waardig ! Raar dat we ons er tegen beter weten in van afhankelijk laten maken.

  12 likes
 • Rob schreef:

  Ze zijn domweg doelbewust de bevolking aan het vergiftigen. Dit zijn geen ongelukjes en toevalligheden. Er zijn in de loop der tijd steeds meer berichten opgedoken over van alles en nog wat waar gif in zit. En de politiek in het Binnenhof hoort bij die club want die doet er ook niets aan. De heersende macht is een oorlog aan het voeren tegen de mensheid om te proberen te voorkomen dat we bewust worden. In feite, als dat in een groter beeld gezien wordt, is het totaal zinloos waar ze mee bezig zijn. Maar in deze tijd kon het nog wel eens heel anders aflopen als waar zij mee bezig zijn. Wie een graf graaft voor een ander wordt er straks een keer zelf in begraven als ze niet oppassen. Er zijn veel grotere veranderingen bezig. Kosmisch gebeurt er veel en daar hebben wij ook mee te maken.

  9 likes
 • Johny3 schreef:

  Lees dit even:
  https://www.vn.nl/groene-sprookjes-5-mythen-over-biologisch-eten/
  En ja ik kies toch liever biologisch…

  6 likes
 • exegese schreef:

  @Johny3, voor mijn gevoel staat het door jou aangehaalde artikel bomvol met klinkklare onzin. Het mist bovendien de bronvermelding van allerlei onderzoeken die de meest tegenstrijdige conclusies bevatten. Het per vliegtuig over heel de wereld vervoeren van gigantische hoeveelheden van elders gekweekt voedsel zou nagenoeg geen effect hebben op het milieu in verhouding tot lokaal gekweekt en gekochte waar ? Zo lust ik er nog wel een paar ! Het zal de multinationals en internationaal opererende zakkenvullers als muziek in de oren klinken, dat dan weer wel !

  0 likes
 • Silbereye schreef:

  Deze onderzoeker vergeet te melden dat vooral de producten uit Afrika DDT bevatten een bestrijdings middel afkomstig uit Nederland een gif wat hier al tientallen jaren verboden is en relateerd aan de verschrikkelijke ziekte ALS.
  Wij hanteren nog altijd de handelsgeest van de voormalige VOC iet waarvan Balkenende zei waarop wij trots op zouden moeten zijn.
  Heden ten dage mag deze trots gedeeld worden met de slachtoffers uit die tijd met slachtoffers uit deze tijd met gevolg van deze verschrikkelijke ziekte’s.

  Ook verzuimt deze onderzoeker te melden dat het overgrote deel van het fruit uit de supermarkten niet rijp gegeten kan worden omreden het fruit te overvloedig bestraald word omreden schimmels etc tegen te gaan, het fruit word niet meer rijp of alleen delen van het fruit word rijp.
  De organisatie waarvan deze onderzoeker deel uit maakt weet dat het bestralen niet is toegestaan maar houd stevast de ogen en oren gesloten.
  En dan nog dit de wetenschap dat DDT in relatie staat aan de ziekte ALS mag niet worden gedeeld door onze overheid en word zorvuldig verwijdert uit de onderzoeks resultaten.

  Men de overheid neemt genoegen met het feit dat een deel van de menselijke populatie het moet afleggen tegen de zegeningen welke deze producten de mensheid brengen.
  Ook dat is niet openbaar.

  0 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Huisarts: ‘Een besmetting is iets totaal anders dan een positieve test’

  Gisterochtend zijn bij het RIVM ruim 1700 ...

  europa

  Europa heeft in 2025 afvalberg van 100.000 (!) ton windmolenwieken: ‘We zijn knettergek geworden’

  Amerika begraaft ze, en ook Europa heeft ...

  >